nuffnang

loveable person

Wednesday, 13 March 2013

#Wordless Wednesday: Silence & Think.....

                                      Assalamualaikum & Happy Wednesday my lovely peeps!







                             p.s~ Think before u speak, if else, just keep silence....As-salam~

46 comments:

  1. adik suka quote akak tuw..hihi

    ReplyDelete
  2. Eh sama la kita nmpaknya.. mcm tu la sikap akak dari dulu...

    *Yeaa akak nk g Penang 1Hb4 ni nak jumpa Seneorita Baharin...hehe...sbenarnya suami akak ada kursus kt Hotel Equatorial..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh gimme10 akak! :D

      *yeke akak? owh hotel equatorial eyh?bapa hari?.yeahh, in shaa Allah boleh jumpa akak1 ^_________^

      Delete
    2. Ehh dekat ke rumah dgn bayan lepas? Akak mungkin duk sana 4 hari..xtau nk p mana la akak nnti... lepak kt hotel je kot.. hehe..

      Delete
    3. dekat la akak, heee...owhyeke, haa nnt kalo akak free ke kan blh laa jumpa eyh, time tu dah habis cuti sekolah kan? kalo sye ada kt penang boleh la kte jumpa yeahh! :D

      Delete
  3. so true.. kadang2 bila dah malas nak argue, diam jela...

    ReplyDelete
  4. diam lebih baik. bior deme pikir sendiri. tak yah wat letih mulut dok explain.

    salam kenal yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, betul tu akak....

      btw salam kenal to sis :)

      Delete
  5. amboi gambar bawah sekali tu.. cantik! ;)

    ReplyDelete
  6. diam tu kadang2 boleh menjadi jawapan yang terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul hasri...diam dan fikirkan jalan yg terbaek utk mnyelesaikan ssuatu perkara....

      Delete
  7. btol...
    nureen tgh dok pujuk suami la nih..
    so byk berdiam, harap dia stuju ngan permintaan nureen huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, semoga suami sis nureen setuju eyh, *padahal xtahu apa2, just doakan yg terbaek, heee* ^______^

      Delete
  8. sangattt sangattt betul! :)

    ReplyDelete
  9. Oh My, that is so true! T_____T

    ReplyDelete
  10. Nice entri
    Betul2..
    Sometimes, silent is better.
    ^_^

    ReplyDelete
  11. yeahh, same goes wif me.. ena ni kdg2 byk sgt nk luahkan, tapi ena lebih rela senyap dari luahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh gimme10 ena!..hmm kadang2 kita perlu senyap utk berfikir n mencari jalan utk ssuatu prkara kan.. :)

      Delete
  12. yg last tu sokong sgt2...
    tp lau dpt luahkan lg bgs
    sbb lama pendam makan dalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu k.el, kalo simpan lama2 pun xbagus
      utk kesihatan kan :)

      Delete
  13. mungkin belum masanya utk kita berkata kata.... tunggu sampai masa dan ketikanya...lancar aja pertuturanya nanti....

    ReplyDelete
  14. Betul tu kadang tu... macam macam benda dalam kepala ni tapi tiba masanya tak terkeluar...jadi pendiam pulak!hehe
    come gambar bawah tu..hehe macam Ayu raudzah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak hainom.....kadang2 org yg riuh tu kalo ada masalah, dia akn diam 1000bahasa..heee :)
      eh3, akak ni, naseb baek xkembang sgt ha...hihihi

      Delete
  15. emmm betul2, slalu jgk rs mcm tu, rs mcm2 nak bagitau dn cakap kn, tp bl tiba masanya, krik krik krik hnya bunyi cengkerik menemani :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear... selalu mcm tu la kan...nak cakap tp tiba2 terdiam, krikk krikk krik :D heee

      Delete
  16. Betul kak..tapi kadang-kadang diam kita orang tak faham. Bukan tak nak di luahkan tapi tak terluah..hehe...macam kak mar cakap, bunyi cengkerik je yang keluar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear :D last3 bunyi cengkerikk krikk kriikk :D

      Delete
  17. sedap2 quotes tu.. dulu masa kecik suka jugak jelaskan sampai orang tu faham, sekarang dah besar banyak diam je walaupun dalam hati dah 'grr eeiii macam nak cepuk je dia ni sebab tak faham2..' haha..
    p/s: gambar last tu menawan hokeh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sama laaa kte, kecik2 mmg mulut byk n suka explain kan, tp dh besaq lagu ni, dah malas nak cakap byk...hehe :D
      hee, thank Q sweetie >_______<

      Delete