nuffnang

loveable person

Monday, 4 March 2013

Rindu bertemu dihati...

Assalamualaikum wbt & Hellow my lovely peeps! ^______^

Hope semuanya happy2 sokmo ye, tak mo sedih-sedih ok, yang tak sihat tu aku doakan korang cepat sembuh dan sihat-sihat selalu ye..Aamiin...

Hmmm, RINDU......Setiap orang dalam dunia ni mesti akan ada perasaan rindu kan...Rindu ni subjektif....
Rindu pada Rasulullah, Rindu pada ibu bapa, family, kekasih hati,  kawan-kawan, sahabat handai, binatang peliharaan, dan lain-lain...
Kenapa perlu ada perasaan rindu eyh?Meh ceq na jawab... Sebab bila adanya perasaan rindu barulah kita tahu nak menghargai sesuatu atau seseorang yang pernah hadir dalam hidup kita.....Bila dia dah tiada, or jauh dimata, barulah perasaan rindu itu akan datang dan makin ia datang makin bercambah-cambah rindu itu kan..Kejam laa awak ni RINDU! huhu..

                                                           Muka kunun ganass lettew... =,=

Takpe2, kunci RINDU ialah SABAR kan....Haritu baru buat pasal entry SABAR....Yakin pada Allah...Just put trust in Allah......Aku pasti akan jaga rindu aku tu baik-baik, dan aku pasti suatu hari nanti rindu akan bertemu chenta hatinya...aicehhh, kenapa malam ni aku berbunga bunga....... =,=

Bercinta jarak jauh ni memang perlukan keSABARan kan? Perlukan keSETIAaan....Perlukan keseFAHAMan,  Perlukan PENGORBANAN........Aku yakin jarak ini hanya ujian kecil buat aku dan bon2, jarak yang pisahkan ni tak memberi kesan yang negatif buat aku, sebab aku yakin selagi LHLT (LOVE, HONEST, LOYAL, TRUST) our love formula tu kami berdua pegang, in shaa Allah, suatu hari pasti kami akan bersama dengan status yang halal....Aamiin....

Haa, nak tanya yang tengah membaca ni ada pengalaman or pernah tak alami situasi or cinta jarak jauh ni? Macam mana nak handle perasaan yang negatif tu eyh?.....Bagaimana nak maintain kan relationship tu supaya lagi kukuh?.....Ce share ce share sikit ^________^

Thank Q my lovely peeps! Sayang semuanya!

46 comments:

  1. sama kes..perlu banyak kesabaran dan yang penting kena percaya pasangan kita...(:

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear....percayaa itu penting... :)

      Delete
  2. aiyooo!! tjuk dh mcm title crekarama.. ahahahha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaa...kannnn, :P next crekaramaa tajuk ni laa...nak panggil fakhruru berlakon jd hero boleh?hahah :P :D

      Delete
  3. betul2..rindu subjektif..Time rindu mcm xtau nk buat ape dah..hihi..
    ye la..cinta jarak jauh memerlukan honesty n loyalty dan yg paling penting doa..Semoga dapat bersama nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul~ hee...agreed with u dear.....in shaa Allah, aamiin :')

      Delete
  4. saya tgh mengalaminya skrng..bertapa seksanya bila rindu bertamu dalam jiwa..hihi..=) betul tu, kunci rindu adalah SABAR..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee, betul tu dear..huhu...hmm, kena sabar, suatu hari bahagia pasti akan tiba...aicewaahhh gitu...hee ^_______^

      Delete
  5. dear PJJ juga ke? sama lah kite ^_^
    bsabar kan insyllah pasti rindu bbalas nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aah akak shida, tahun ni baru merasa PJJ, huhu..Akak pun PJJ eyh? yeahh kte geng! heee
      Thank Q akak for da advice :') ...

      Delete
  6. cinta jarak jauh yg mncegkam..hehe..rindu mmg kejam..T_T..Lyeen duk sabah...dia duk Penang...T_T....maka kami manfaatkan teknologi..ahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betull tu dear...huhu...Wahh lyeen lg jauhhh, akak pulak penang n shah alam..tetap rasa jauh, betul tu hanya teknologi yg dpt menghubungkan kte kan..hee

      Delete
  7. btol tu sis.. kalo xleh control, makan diri.. huhu.. btw, ganas giler!!! hihihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D ganasss eyh?hehehehehe.. ^_________^ ganas tapi dalam hati ada taman wooooooooooo...hehee

      Delete
  8. wahhhh...kak mia pernah putus bertunang dengan bekas tunang pertama kerana faktor jarak jauh.... huhuhuu memang sedih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mia~ yekee???huhu..wuarghh..risau plak kte mendengarnya..hope hbgn kami kuat..aamiin..

      Delete
  9. huhuhuhu..mmg betul2 diuji ni. setakat ni x pernah lagi bercinta jarak jauh. semuanya cinta jarak dekat je. sabar ye dik..insyaAllah, kamu mampu laluinya juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aah akak, sangat2 teruji skrg ni..hee..tapi xpe, kena selalu bersabar, in shaa Allah, bahagia pasti akan datang suatu hari nnt..Aamiin

      Delete
  10. wahhh cinta jarak jauh pernah rasa ... tapi di tinggalkan oleh si dia kerana kami berjauhan dan dah berkahwin dengan leleki tersebut... touching pagi2 nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah nmpaknyaa...rupanya ada kisah cinta pilu milu jgk ::>_<::

      Delete
  11. AJ tak penah ada pengalaman cinta jarak jauh...
    Sebab AJ memang confident i can't handle it.....
    Hehhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SB pun 1st time actually terlibat dgn PJJ ni, heee..hope kuatlah mengharungi onak duri yg bakal datang..aicewahh ayat xleh beeelah kan..hihihi

      Delete
  12. Masing2 perlu ada kesetiaan dan kepercayaan...... kpd negara... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak.. :D hehehhe..kesetiaan dan kepercayaan kpd negara tu perlu..ihihhi :P

      Delete
  13. Akak dan suami akak masing2 pernah putus cinta pandang pertama..gara2 kerana berjauhan.. yg penting percaya kpd kuasa Allah..jika ada jodoh maka bersatulah suatu hari nnti.. iskkk sedihh sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu akak....kena berusaha, tawakal, bersabar dan berserah kpd Allah...akak xmo laa sedih2 nnt sye terjangkit sedih skali..wuarghhhhh T__________T

      Delete
  14. rindu bertamu di hatiku

    eh

    jomla join segmen ppp hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee, kannnnn.. :D rinduu bertamu dihatiku pon boleh..hihhi

      Ok akak iffah will join it soon..heeheeeee

      Delete
  15. rindu sape laaa hai seniorita ni? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, rindu dekat bon2 laa kak long moss..huhu :D

      Delete
  16. kita pun penah alaminya. dulu husband keje kapal, so almost berbulan2 x jumpa n susah nk contact. tambah plak dia belayar area jepun, korea n taiwan. tp alhamdullilah sabar selama 5 thn n finally ktorg kawin..hehe.. jgn pk negatif ek. slalu berdoa n baca sms2 yg dihantar. pasti hilang rasa rindu tu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh lamaa kot 5thn, salute laa kat sis n hubby! Nak jd macam tu jgk...makna kata kena byk3 sangat bersabar kan sis..Thank Q 4 da advice sis :')

      Delete
    2. yup2!! sabar itu sangat2 penting n always think positive tau... ;)

      Delete
  17. rindu itu adalahh anugerah dr Allah ~ hehe tu lah sakit kan menahan rinduuu huhu.. xde pglmn laa, huhu, doakan awk kuat smgt okeh ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear... :') rindu itu anugerah Allah..kena sabar menempuhinya...hee..thank Q awk! :')

      Delete
  18. Rindu itu memang menyakitkan..hehe..lebih2 lagi rindu pada yang tiada. Nak di luahkan pada siapa rindu itu. Tapi disebalik rindu pasti ada bahaginya. InsyaAllah..hehe..Fighting.. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis...huhuhu..kena sabar n saling percaya mempercayai..aicewah..hee..thx 4 advice dear! ^_________^

      Delete
  19. Rindu itu juga mampu membuat aku tersenyum, menangis, dan kecewa... rindu juga mengajar ku erti bahagia dan sengsara...

    M.A.H

    ReplyDelete
    Replies
    1. T________T wuarghh sedihnyerk komen ni...thank Q bro...ayat ni mmg buat diriku amat touching tiba2...

      Semoga M.A.H sembuh dan tabah mnghadapi dugaan.

      Delete
    2. Thanks to u too... gembira dapat kenalan seperti anda....

      Delete
  20. Banyak dugaan kalau bercinta jarak jauh ni..kunci sesuatu perhubungan..kena banyak bersabar dan kena saling percaya..itu penting..nieza pernah dulu sebelum tunang..en hubby kedah..nieza kat kl..nasib lepas kahwin dia dapat kerja kat trg..nieza balik sini..kalau tak..kitaorang duduk jauh2 lagi la sekarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis nieza...mmg byk dugaan, kalo betul die jodoh kita, kuat mana pun dugaan tu, in sha Allah suatu hari nnt pasti bersatu jgk kan, mcm sis nieza n hubby kn ..Semoga berbahagia slalu ye sis.. ;)

      Delete
  21. Kunci rindu ialah sabar, ubat rindu ialah positif..
    iklan: kita dah pernah rasa.. perit sikit tapi kelebihan cinta jarak jauh dalam Islam ialah kita jauh dari maksiat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dear :') Kena selalu berfikiran positif kan...setuju sgt dgn kata2 iklan iha tu... ^______^

      Delete