nuffnang

loveable person

Saturday, 30 March 2013

Cuti-cuti Strawberry Part 1

                                         Assalamualaikum & Happy Saturday my lovely peeps!

Alamak harinie terlambat update pulakkan...Actually, sekarang ni aku tengah bercuti bersama kak long & family... Kami bertolak dalam pukul 8pagi macam tu lah, dan sampai Cameron Highlands pukul 1tengah hari... Alhamdulillah selamat sampai dan selamat menginap di Hotel Hill Garden....Booked 2 bilik, dan semestinyalah aku duduk bersama anak2 sedaraku yang monster neh...hehe..

Perghhhh, sampai2 sini seriously rasa sejuk macam aku p dekat german, tapi kalau kat sana rasa macam summer la....Summer season diorang punya cuaca sebijik macam dekat Cameron Highlands...Ada matahari tapi udara tu tetap sejuukkkk.....Besttttt sangatt.... :D Kalau honeymoon kat sini pong best gak kan nanti....Eh3 ke situ pulak, kawen pong belom lagi...hihi.....

Haaa, sampai2 semua pakat bergolek golek kat atas katil dulu....bhahaa...Aku pulak sampai2 bukak lappy aku ni ha..Hotel sini ada astro, but ada 5channel jaa..Huhuhu..Sadis tak dapat tengok Fear Factor episod akhir...Takpelaa tengok ulangan je lahh kan balik nanti...Lepas tu makan2 dan aku keluar dengan Amsyar monster ke pasar tani untuk beli STRAWBERRY! aww....Dekat sini kalau tak jumpa strawberry memang tak sah, merata rata juai... Kat tepi jalan pun juai strawberry celup coklat tu tau! Heaven gila kot!

                                   Aksi bermanja manjaan bersama strawberry.Berlakon ja tu..bhahaha...

Hmmm, harini tak pegi mana-mana lagi, just pegi pasar malam/tani cari makanan dan strawberry....Orang punyaa laa ramai baq hangg.....Pening kepala aku dibuatnya....Ingat nak laa beli something, tapi memadangkan ramai sangat manusia berjimba jimba so aku bagi peluang kat diorang dulu la....Lagipun kak long aku cakap, kami stay kat Cameron Highlands sampai hari Isnin ni, so banyak lagi masa la kan untuk berjimba jimbann.....heee...Malam ni tengok la kalau rajin nak jalan2 cuci mata dengan Amsyar jap...

Ok, setakat tu je lah untuk harini, esok jumpa lagi di entry Cameron Highlands yee......Hhehe...Sesiapa yang ada dekat Cameron Highlands sekarang boleh laa kita jumpaa...Aicehceh, sempat lagi pulak kan...Ok guys, tata titi tot toottttt, nak berehat bersama Strawberry jap....


                                                         Thank Q for reading my lovely peeps~!
                                                                              As-salam
 

31 comments:

  1. ni yg iha jeles ni! (tiba2 emo) bak mai sikit strawberi tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa iha jangan jeles tau, nnt akak postkan stroberry celup coklat tu kat iha eyh :D heeeee

      Delete
  2. eh kt CH ke..buleh la jmpa..hihi..xdtg mardi ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh2 ada kat CH jgk ke sis? a'aah bole laa jumpa kan...xtau lg sis, mardi dekat area mana eyh?

      Delete
  3. Hamboi sodapnya orang g jalan2 cameron... strawberi celop coklat tu akak suka.. Akak baru lepas tgk Fear Factor nii..hihi

    Akak dah update pasal jawapan teka teki...jommmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, strawberry celop celop coklat sedap kan akak... :D alaa xdpt tgok, xpelaa tgok ulangan nnt...heee..

      Yeahh menang jgk, dapat adiah apakah tu? :P kek coklat ke?hihihi

      Delete
  4. wahhh!! dia pon nk bcuti2 jgk yek.. hehe!! pos strwberi satuuuuuuu!! =P

    p/s: nti tgk lar fear fctor dkt pge beLog FakhRuru yek =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe, mestyy laa takkan cikgu Fakhruru awesome je g cuti2 sarawak kan, den nak jugakkk bercuti cutian...ehhehe :P :D

      p.s~ yeahh! pasti akanku terjah ke blogmu untuk menontonnya..hihi..danke sehr!

      Delete
  5. mintak sikit strawberry itewwww hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, amik la makk, jempott makangg...hehe :D

      Delete
  6. Replies
    1. nak sapuloh pong boleh dik.. ^_________^ heeee

      Delete
  7. wiwit... best la sedap mkn stawberry tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee seharusnya sedapp..tp ada yg masam sikit.. :)

      Delete
  8. Cuti sekolah kan...
    Memang situ pax....
    Ehem... strawberry sket!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'aah tu laa AJ,
      mmg sgt pax, tp mlm sikit ok la..hee
      Nnt kte post strawberry kt AJ eyh.. ^_____^ hee

      Delete
  9. nak jugak! nak jugak! *hentak kaki*

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheehe...amek la amek la amek laa dear.hehe
      banyak lg neh :D hiihi

      Delete
  10. assalam,
    anta lah sini sikit strawberry coklat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam bunda,
      hehe, okeyh nnt sye postkan utk bunda ye..hihihi ^______^

      Delete
  11. seronoknye mkn strawberry .. nyum nyum nk sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehee, makan strawberry sampai muak then baru balik...hihi
      Amek laa banyak lg neh :P :D

      Delete
  12. alamak sedapnyaaa.. nak sikitttt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, sedappp3 :D amik banyakk pong xpe...hehe :)

      Delete
  13. bestnyer..
    mkn strawbery puas2 taw..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, makan strawberry sampai muakkk :D hihihi

      Delete
  14. nak oder stroberi satu lori boleh tak dear? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, boleh boleh boleh, esok sampai laa dear..tunggu na.hihihi :P :D

      Delete
  15. kloo g cameron ja mesti amik hotel titiwgsa sbb hotel tu best siap ada mkn steamboat + hrga hotel sgt murah..

    ReplyDelete
  16. Stroberis celop mmg best + mantop!! Fresh kot..

    ReplyDelete