nuffnang

loveable person

Sunday, 10 March 2013

Tak Kenal Maka Tak Tau =,=

Assalamualaikum wbt & Happy Sunday u'olls.....
Esok dah hari Isnin, sesiapa yang bekerja selamat bekerja la ye, untuk yang ada kelas esok selamat pergi ke kelas, hee, aku? Aku dah habis praktikal,  yehaaaa, so, aku duduk umah goyang kaki goyang badan je la..Jangan Jeloussss u'olls...hee...

Hmm, tiba-tiba aku teringat dekat sorang kawan aku ni, dia pernah cakap dekat aku, masa mula-mula dia nampak aku dekat 1 kem ni, dia ingat aku ni seorang yang sombong, tak reti nak bercampoq orang kata, macam-macam jugak laa dia kutuk aku, haha, ni kira dia ceghita balik laa kat aku apa yang dia kutuk sebelum dia jadi kawan aku kan........hehe...Aku dengar2 rasa macam lawak jugak laa, sebab yelaa bukan dia sorang je pernah cakap macam tu, sebelum ni ada jugak laa kawan aku yang cakap macam tu.

Nampak sombong sangat ke muka aku neh?sob sob sob T________T

 TAPIII....... Bila diorang dah kawan dengan aku baru depa tau bintang tu tinggi ka rendah, eh3..Heee...Bukan apa time awal-awal jumpa orang asing, eh orang yang tak dikenali ni, kita mesti rasa janggal sikit, dan fikir macam mana kita nak mulakan satu2 perbualan kan...Dulu time aku kecik2 aku tegur je semua orang, kiranya semua orang tu kawan aku la, hehe, tapi bila dah besaq sikit, aku macam take time untuk tegur orang....Tapi bila dah start tegur tu, memang terus boleh jadi kawan aku la kan, potpetpotpet laa mak jahhh oi.....Tambah2 kalau dapat pulak kawan yang sekepala dengan aku, memang riuh sekampung laa baq hang.....heheh...

                    My lovely friends.. Kawan2 yang selalu kutuk2 depan aku, haha, love u bebeh!

Tu laa lain kalii, bila kita jumpa orang baru maksud aku orang yang kita tak kenali, kira baru nak buat kawan la kan, Please laa, jangan buruk sangka dan menilai seseorang tu dari semua sudut ok...Tak baik tau..hehhe...Tak Kenal Maka Tak Tau laa orang tu macam mana kan.... :D
Haa, bila dah kenal jadi BFF pulak kan....Apakah? Siap boleh kutuk2 tang depan lagi baq hang...Keluaq dah loghat utaghaa pekat ni....heee ^________^

Ok u'olls, ingat tau pesan SB ni, Tak Kenal Maka Tak Tau  ^________^....
So, sesiapa yang tak kenal SB ni macam mana, nanti kalau kita terserempak or terjumpa kat luaq, jangan lupa tegur tau....heee....

                      Thank Q for reading my lovely peeps! May Allah bless u....As salam...

48 comments:

  1. Replies
    1. gimme10! ^___^ xpe2, realitinya kte xsombong kan dear...hee

      Delete
  2. Dah keluaq utara die..hihi..Ala besstnyer dah abis prktikal..sy esok pagi2 kels,,hihi..
    Saya pom agak susah nak start perbualan ngan org tak kenal..kena org tegur..hihi..Mungkin ada org kata sy sombong..hukhuk..
    Tapi i baik taw..boleh jadi ckp bnyak..hihi..Bat drama kat sini.^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss, terkeluaq dah bahasa utagha ceq kan, mintak maap..hehee...owhyeke dear, selamat ke kelas! :D hihi...betul tu, tak kenal maka tak tau la kan kte sombong ke tak kan..heee ^______^

      Delete
  3. Betul tu kak. Jangan cepat menilai sebab kita tak kenal lagi orang tu, kita tak tahu dia macam mana. Tapi dah adat, nampak muka sombong, mesti kita kata, dia sombong ni. Dah kenal, baru tahu, yang dia ni baik sangat. Hehehe.. Dah biasa dah dengar. Saya peramah jadi tak pernah dengar..tuitui..hehe..perasan je lebih. Tak kenal maka tak cinta kan kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, betul betul betul tu dear... ^_________^ Kdg2 nampak je muka sombong, tapi sebenarnya tak pong, peramah tamah ada la, hehe, siap boleh jd gila2 lg tau.....hehe..Ok la tu aini peramah, senang dpt kwn, good3.. :D

      Delete
  4. Tak kenal maka tak cinta!! Tak gitu.. Normal sangat bagi orang tidak mengenali kita lagi..hehee.. Lagi-lagi orang yang suka melabelkan kita ni sombong.. Disebabkan air muka kita yang nampak macam sombong.. Padahal orangnya gila2..hahaha.. Bila dah kenal, tak terlayan plak kan??haha... rindu akak!!.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, gituuuu laa nampokknyerkk dik syg... ^________^ heheh, setuju sgt dgn komen adik yg panjang lebar ni, suka3... :D bila dah kenal, mmg tak terlayan laa dik oii...hee..rinduu dik jgk! :D heee

      Delete
  5. sama la kita ;(
    org kata kne training senyum lebih sket,hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, xpe2 yang penting bila dh kenal kta dah x dicop sombong kan....heee..lps ni kena senyum lebih sikit la eyh :D ^______^

      Delete
  6. Akak pn sama la.. smpai ada yg dingin sbb dia kata akak sombong..(・へ・)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh3 apa laa kan, tu la kan dah cakap, kalau tak kenal maka tak tau laa kita macam mana kan akak..slama kenal kt dunia blogger ni, akak mmg tak sombong, ramah pamah gitu...hee ^_________^

      Delete
  7. Salam.. bru 1st singah sini. Kalau kita peramah mmg senang dpt kawan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam dear...betul tu, kena ringan2kan mulut la eyh...hee..thank Q sbb sudi singgah sini ye ^___________^ hee

      Delete
  8. haha, give me 20! kadang2 yang kata kita sombong tu la yang jadi kawan rapat nanti kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh gimme20 too! hehe...betul betul betul tu dear iha.hee ^________^

      Delete
  9. Dah kenal barulah tau kan kan kan....
    hehehehehehe.... =D
    coklat dah habis pong... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul tu sis AJ, heeee ^_______^
      Alamak xsempat nak rasa coklat tu, xpela mr.JR bg kat AJ
      sorang je mana boleh share2 kan..hehee :D

      Delete
  10. sama nsib je kita nie. org pun ckp hana sombonk.. tpi bila dah knl. ambekkk kau. hahaa.. bising mengalahkan dj radio :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, bila dah kenallll riuhh sakan kann hana kan, hehe.. ^___________^ dj radio pong boleh kalah eyh, hehe.... :D

      Delete
  11. untung lar dpt goyng2 kki sok.. huh! >.<

    p/s: xnk r jmpa, msti smbong bdk si sweet honey nie.. hehe!! =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bitte nicht neidisch sir Fakhruru! heheh...esok cikgu kena pergi sekolah ye, sila tidow awal...hahaha :P

      P.S~ aa'ahh sombong sangat2 tauu,choii, kalo jumpa mmg siaplaa cikgu fakhruru, kte jeling sambil bwekkkk sekali :P katanyaaa...hahaha...*tgn dibahu mata juling*

      Delete
  12. mula2 camtu la.... tak kenal maka tak cinta......tapi bila dah masuk geng.... tu dia....... sekepala rupanya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, betul tu bro Remy...kalo dah kenal, pastu sekepala plak tu, habiss laa, riuhhh sedunia..heheheh :D

      Delete
  13. walaupon tak pernah bersua di alam nyata... tapi dapat kenal di alam maya.. i know u not that kind person.. sombong rasanye tidak la .. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee, in shaa Allah di alam nyata pong ceq tak sombong aih...heee.. ^__________^ xmo sombong2 xbaek kan acik...hehe :P :D

      Delete
  14. mula2 ena terjah blog akk pun, ena rasa akk cam sombong.. takut lak nk tegur akk.. hahahah.. now, akk bukn org sedemikian.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kenal maka tak tau la kann ena, haa sekarang dah kenal ena tau kan akak xsombong, bhahahha :D ^_________^

      Delete
  15. tak kenal.. maka tak kenal.. kan kan kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee, betul betul betul tu Makkk dara... ^_____________^ hehehee

      Delete
  16. kena kenal dulu baru boleh judge kan..(:

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. heeee, hugs huggs xoxo kak mia balik ^__________^

      Delete
  18. tak kenal maka tak cinta dah kenal baru la huhahuha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, betul betul betul tu dear :D hee

      Delete
  19. tgk muka nmpk serious dan garang...kalau senyum ok la. but then, peduli apa kan org nk kata...takkan nk senyum manjang yer dak. as long as u be ur self it should be ok. but seriously, u look nice when u smile. so, keep smilling...petua awet muda. :) jgn marah yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe, thank Q bro ^__________^ betul tu, just be urself no one better, ahakks... :D keep smiling,yeahh!

      Delete
  20. Al-Quran Pelangi ! Ready stock ;) http://bit.ly/10AVN8H

    ReplyDelete
  21. Betul tak kenal maka x cinta....
    Done follow sini.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, betul betul betul kak mia :D
      Terima kasih sbb sudi follow sini, btw done follow kak mia back... ^____________^

      Delete
  22. Tak kenal maka tak cinta, dah kenal baru sudi tinggal komen di ruangan kita. Done follow you ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh, betul betul betul~ thank Q sbb sudi follow sini ye dear.. ^________^

      Delete
  23. mcm akak ni pulak, mmg murah giler ngan senyuman. so, mmg pantang jugaklah kalau kita senyum ngan org tu, tapi org tu x senyum kt kita balik. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo, mesti sweet kan akak senyum, patut laa nampakk mudaa je.. :) xpe akak, kita senyum kat org kita dapat pahala, kalau org tu xsenyum kt kte balik, sabo je la eyh akak...dik pun pernah rasa apa yg akak rasa..huhu

      Delete