nuffnang

loveable person

Thursday, 28 March 2013

Kehidupan sebagai "Surirumah" =,=

                                          Assalamualaikum & Happy Thursday my lovely peeps!

Perghhh baru berkesempatan nak update entry baru....2,3 hari ni rajin dok join segmen n GA je, sebab yelaa still dok menjaga anak2 sedaraku yang monster neh..huhu..Ponatt den..Dah macam "surirumah" sepenuh masa ja tau dak...yang mana tak tau lagi yang aku ni "surirumah" untuk 2minggu tu sila baca entry Babysitter.. Yelaa mana taknya, bangun dari tidoq je terus buat keja, eh2 kena mandi dulu kasi wangi2 dulu kann...hekss..Lepastu jangan harap boleh rehat, tambah2 dengan  anak-sedaraku yang banyak akal ni.....huhu......... T________T


Meh nak cerita sikit kronologi kehidupan sebagai "surirumah" ni, bhaha, kalau mak aku ada blog mesti dia punya entry lagi panjang dari aku dan for sure mak aku gelak guling-guling dekat aku, bhahaha...Oberrrr...
Okeyh2, sambungg..... Lepas mandi dan wangi2 semua, aku terus bagi anak2 monster ku tu makan, breakfast...Lepas habis diorang makan, aku terus bergegas ke dapur untuk masak tengah hari pulak..Wahh, ayat tak boleh beeeeelaahhh kan..hikkss....Then lepas habis memasak tu aku pun angkat bakul sendiri eyh silap, angkat, sidai, dan lipat baju....Fuhhh...Kalau boleh aku nak lipat je baju, sebab aku memang suka lipat baju tak tau kenapa, hikss... Perghhh, macam ni jadi surirumah eyh.....ohohoho...

Ni laa Aiman tak kisah, dia ni banyakk sangat akai..kadang2 gerammmm kat die sgt2..hee

Lepastu, bagi diorang makan lunch pulak, habis tu kalau ada tempahan kek coklat moist aku tolong kak long aku buat kek yang di order tu...Wahh3, lepas ni boleh bukak bisnes kek la eyh..hehee...Hmm, lepas tu baru laa ada masa nak ber"on9" jap, tu pun kalau bukak FB chat mesti "OFF9" dan buka blog mulakan operasi jalan2 ke blog yang awesome, wahh gitu...Sempat lagi kan berjalan-jalan....
Sambil jalan-jalan haruslah tinggalkan jejakk kann, komen2 dan balas2 komen dekat blog aku ni...hee..Wahhh3...3in1 tu....hehehe...

Kalau yang dok penang tu nak order boleh la eyh..hikss... :P

Sementara aku berjalan-jalan di alam maya, aku suruh Amsyar dan Aiman study sikit sebelum diorang dibenarkan untuk bermain game...Adam, haa still ingat kat Adam? Kalau tak ingat baca entry Alkisah aku dan Adam... Adam pulak dia main game kat ipad dan kalau dia boring mula laa dia cari akai kann...Macam-macam akai dia....Contoh eyh, baru lepas makan breakfast, tiba-tiba dia mengadu sakit perott, pastu bawak dia p jamban, tunggu sat dia bery2 tapi last-last dia cakap *tuttt* tak keluaq pulak, adoiiiii, pastu tanya sebab apa Adam sakit perot dia cakap dia lapaq....Ya Allah, padahal baru lepas makan kot, ok takpe2 aku ikut je dia kan, aku bagi dia makan kek, dia makan seketol dia cakap dah kenyang pulak.

Ha, ni laa budakkk yangg banyak lagi akai dari abang2 dia..huhu..

 Actually, dia buat akai untuk orang layan dia sorang jaaaa..Kalau orang buat tak endah sikit kat dia, mulaa laa dia cari akai untuk orang layan dia kan..hehe..Macam lawak pong ada....Haiiishh..Kalau ada anak sendiri nanti tak tau laa lagu mana kannn.....Lagu Pasrahh ja laa kott.....bhahahah...Sabooo je la kan.. Budak-budak yang baru nak membesar ni memangggg banyakkk sangat akaiiii.....Kenaa layannn dan kalau tak larat layannn buat-buat pengsan, haa nanti for sure diorang panikkk dan terus layannn kita pulak..bhaha..Aku selalu buat-buat pengsan dekat Adam, nanti dia pun cium2 pipi aku sikit, pastu gosok2 pipi aku, kalau aku tak bangun jugak last2 dia bagi penampooooo hambekk hang...hahahh..Adoiiiii...Ok byee...


Thank Q for reading my lovely peeps! Have a nice day!
As-salam~



61 comments:

  1. wahhh jadi suri rumah yang berjaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahha...berjayaaa sangatt acikk :D hiksss

      Delete
  2. sedapnya kek tu..nak jugok akak ^_^ tp yaya selangor la bukan penang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe, nanti yaya datang penang bagitau laa boleh laa rasa..hehhe :D

      Delete
  3. Haha lawak...haa akak klu ada anak busy mcm ni jgk la kot..smbil2 buat kek dan berbelog..hihi... Wahhh Anie pn pandai buat moist chocolate cake rupanya.. akak pn nak rasa Anie punya la jgk...ish tak bleh jadi niii... nk jugak! Anie rasa kek akak, then akak rasa kek Anie plk..mcm mana? Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehheh....tu la kan, kalo ada anakk mmg kena pandai bahagi masa macam ni, aicehh..hahah :D
      Okeyh akak, in shaa Allah..hihi..akak confirm dtg bila eyh?..nnt ppe msg anie tauuu...heee

      Delete
    2. Cnfirm akak smpai petang Isnin..InsyaAllah klu xder apa2..nnti smpai sana akak call..tunggu panggilan hangit dariku....hahaaha nntikan...nk kenakan Anie cikit...dan klu xder hal Selasa kita jmpa..

      Delete
    3. hehe, alamakkk dapat panggilan hangit pulak eyh nnt..hihi ^______^ okeyh sis...nnt ppe roger2 ok :D nak kenakan anie?wuarghh lari3! hihi

      Delete
  4. Replies
    1. yg ni kek coklat moist kukus akak :D yg akak buat tu kukus ke bakar?

      Delete
    2. AKak buat kukus jgk..haha...ok seri kita buat kek kukus ok..yezz

      Delete
    3. alamakkk....mesty akak punya lagi sedapp..heee :D ok nnt kte tukar rasa eyh..hee ^_______^

      Delete
  5. best tau jadi surirumah. walaupun penat, tapi akak rasa seronok sgt. tambahan pulak, kalau yg kita jaga tu anak2 sendiri. teringin gak akak nak jadi camtu. xyah nak pk psl kerja kt office. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, betul tu akak, walaupun penatt but still rasa seronokk..penat membebel n penat melayan karenah diorg yg banyak akai...hihi :D

      Delete
    2. doakan akak dpt jadi surirumah sepenuh masa sambil melebarkan sayap bisnes entertainment akak ni ye. :)

      Delete
  6. muhung cepat cepat jadi suri rumah yang ORI :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehheheh, in shaa Allah, satu hari nanti pasti..aicewahhh..hihihihi ^___________^

      Delete
  7. mmg blh jadi isteri dan suri rumah mithali nih.. sy pun x expert tu.. wat pe yg rajin n mmpu jer.. hihi.. kek tu mmg mmbuatkn sy kecur air liur... hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, in shaa Allah sis, satu hari nanti akan jd isteri dan surirumah yg mithali, doa2kan la eyh cepat kawen..hihihi.. >______<
      Hee, jempot makann... :D

      Delete
  8. haha.. iha pernah gak berlakon pengsan dulu.. mula2 boleh la budak2 ni tahan, kalau kita pengsan lama sangat kang dia menjerit pulak.. pastu merengek sekuat2nya.. cepat2 bingkas balik.. :D
    p/s: KONFEM tak lama lg dah akak nak jadi surirumah secara official kan.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kalo pengsan lama2 memang diorg akan jerit thennn muka ni kena tahan penampooo..hehe..adoiilaa.. :D
      p.s~ Hehee, in shaa Allah dear, satu hari nanti..iha doakan akak eyh..heeee

      Delete
  9. kdg2 best gak dpt merasa jd surirumah tp msh boleh escpe.. hihi.. nnt dh kompem2 jd xde can nak escpe.. yeahh cayok2 pektis mke perfek ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe, betul tu dear... :D lepas ni kalo jadi surirumah mmg for sure xleh escape ke mana la kan..wuarghahahaha :D yepp prktice make prfektoooo ^___________^

      Delete
  10. Nampak sedapppppp kek tu! ;D hee. Seronok tak jadi surirumah? ;p hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sedapp sgt, jempottt makan..eh3 :D
      haha, sangatt seronok dear ^______^ phewwww, ponaatttt den melayan karenah budak2 monster tu..hihi

      Delete
  11. tgk muka pun dah tau aiman ni jenis panjang akai

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...hehe..aiman neh mmg laa panjang akai xterkira..grr..hehehee

      Delete
  12. tak pe akak, belajar jaga anak sedara dulu slow..nanti nak kena jaga anak sendiri pulak,,hihi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, tu laa dear...prektiss make perfektoo kan..hihih :D

      Delete
  13. praktise make perfect kata mereka =)

    ReplyDelete
  14. tu laa kata orang, anak orang disusukan, anak sendiri mana dimana? ehhheEE

    ReplyDelete
  15. Boleh jadi surirumah berjaya bila dah kahwin nanti. Hehehe. Budak-budak kecik nie walaupun banyak kerenah tapi seronok jugak layan dorang. Nanti bila dorang takde depan mata, mesti rindu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, In Shaa Allah.. :) yepp betul tu..mmg kadang2 penat nak melayan, tp actually seronok je layan karenah diorg ni, kalo xde mmg for sure akan rinduuu..hehe :D

      Delete
  16. comel-comel semua...termasuk tuan punya belog..hihi...seronok kan bila ade anak sedara..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, thank Q cik akak.. cik akak pon chomel jugak.. :) a'aah seronokk sangattt, n ponat nak melayan diorang ni cik akak oi..heheh :D

      Delete
  17. practice awal2..nt senang..hehe emm menarik tertarik tgk kek tuh...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh, betul tu dear...prektikk make perfekto kan..hehe..tertarik eyh? jempot la makan..heee

      Delete
  18. wah bestnye ada anak sedare..saya mmg tak la sbb anak sulung..beza dgn adik 6 tahun..mmg lmbat nak ada anak sedare kena ada anak sendri dulu..hehe..btw kek tu nmpak sedap..nyum3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, best sgt awak.huhu.. :D adoiii poning kepala den nak melayannya..ehehe..

      Delete
  19. Yang paling best jadi suri rumah ni adalah bila dapat makan kek choclate moist, dalam suasana yang senyap sunyi tanpa bunyi bising anak-anak. Rasa nyaman je bila kek masuk ke tekak. Kalau tak..............
    kek yang lembut tu pun rasa melintang-lintang kat tekak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheheh...betul betul betul tu akak.. :D setujuuuu 100%! hihihihi

      Delete
  20. takpe.. berlatih daripada sekarang.. dah kahwin nanti senang. hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, tu laa kan boni..prektis make perfektooo katanya..hihi

      Delete
  21. Replies
    1. heheh, seronok memang sgt seronok tapi ponatt la jugakkk...hihihi :D

      Delete
  22. Hai surirumah....
    Heheheheheheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahhahah..
      belommm lagi la AJ...hehhe :P :D

      Delete
  23. alololo tomeynya anak buah berdua tuuuuuu...

    ReplyDelete
  24. hehehhe....chomell dan notty sangat makkk oi..xlarat nak layan, tp kalo diorang xde mesti sunyiii...heee

    ReplyDelete
  25. memang penat jadi surirumahh ni kan..
    nak2 plak melayan anak2 buah yg nakal2..
    hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, betul tu sis...ponnattt, tapi best la jgk layan
      karenah budak2 yg banyak akai neh..hihi

      Delete
  26. wah..boleh jadi suri rumah yang baik & berjaya ni..hehe
    TQ follow, dah follow sini jgk dr segmen Mak Dara #1121:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, in shaa Allah sis one day maybe.. ^_________^
      tq, for follow me back.. ;)

      Delete
  27. salam..waaa..penatnye rutin harian kamu..heheee..xper..as a practice 4 yr future..:-)..syedap nyeee kek tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam...hee penatt tapi best laa jgk..heheh..btol tu dear, prektis for da future...hee..jempott makan kek tu eyh..hikss

      Delete
  28. dah boleh kawen dah ni..masdak boleh jaga anak boleh.hantaran tinggi nih..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, In Shaa Allah sis, kalau dah sampai seru boleh la kawen..hihi..tgh prektis lg neh.. ^_________^ heeee

      Delete
  29. wahhh hebatt dear heheee :D
    calonn dah de kan ^_^

    ReplyDelete
  30. Akak. Bak mai sorang baby monster tu. Adam pon xpa.. hihihi.. geram aih duk tgk depa.. *slang penang la plak* ^______^

    ReplyDelete