nuffnang

loveable person

Friday, 15 March 2013

Merajuk 5minit~

                               Assalamualaikum, Salam Jumaat, Happy Friday my lovely peeps!

Pejam celik pejam celik, kejappp je kan hari Jumaat, dah masuk pertengahan  bulan Mac..See, betapa cepatnyaa waktu berlalu pergi meninggalkan kita semua kan...Phewwww.......

Hmm, pernah tak merajuk dengan seseorang? Tak pernah? Tipuu lahh kan, tak baek tipu tau harini hari Jumaat, hehe :P Kalau aku, jangan tanya la, cepat sangat sensitip dan akibatnya aku pon merajuk laa, tapi merajuk aku ni jenis yang tak lama, tambah2 dengan orang yang kita sayang kan....Ahakksss...

Nak merajuk lama2 pun dah rasa macam rugi pulak kan...Cakap pasal merajuk ni, seriously aku tak pernah dan tak pandai laa nak merajuk lama-lama pong, paling lama 30minit je, paling cepat merajuk 5minit je pong...Heheh...Entah sebab apa tak reti nak merajuk lama-lama, maybe sebab macam merugikan masa dan buat sakit hati sorang-sorang je kan....Kalau ada orang pujukk tak paa la jugak, buat orang tu tak tau nak pujuk, memang merana la jiwa kan...eehehhehe...


Hmm, semalam baru merajuk dengan bon2, sebab benda kecik ja pong, tengah dok syiok message tiba-tiba henset bon2 boleh pulak jem kan, dekat setengah jam tunggu message sampai nak tertidoq aku dibuatnya. Aku apa lagi, merajuk laa siap sent message kata aku merajuk lagi, mana laa aku nak tau henset bon2 buat hal, kalau tau, memang tak dak masa la aku nak merajuk kan, hehehe...*cehh kununnn2 je la kan*

Sekarang ni kami dalam PPP (Perhubugan Jarak Jauh), so bila jarak jauh memisahkan kami, memang banyak laa dugaan yang mendatangkan, tu baru ujian kecik jaa tu, dah nak merajuk, heee....Tapi kejap je, lepas dapat explaination dan kata maaf daripada bon2 aku pun ok la balik......Bagi aku kan, kata-kata MAAF tu laa yang buat merajuk aku tu tak pernah jadi lama.... ^________^

Bila dengar perkataan maaf or sorry or entshuldigung (dalam bahasa german) mesti hati rasa sejuk dan cepat-cepat cool down, dan merajuk tu pun hilang dengan sendirinya.....Kata-kata MAAF adalah ubat yang paling berkesan dan mujarab apabila seseorang tu merajuk, tak perlu bagi hadiah or barang mahal-mahal kan, tak perlu tu semua, tapi kalau nak bagi jugak, ceq terima jaa...bhahhaha.... :D

So, moral of the story, kalau seseorang tu merajuk, cepat-cepat pujuk dan minta maaf dekat dia ok, jangan tunggu lama-lama, nanti jadi benda lain pulak....Kann tak syiokkk tu, betoi ka idak? Jangan terlalu EGO nak mintak maaf, diri sendiri jugak rugi....... :)


                              Thank Q for readings my lovely peeps! Have a nice weekends day! xoxo

60 comments:

  1. mungkin semua pmpuan mcm tu kot..sbb ct pon mcm tu..bila dia mtk maaf je, cool sudaaa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh lupe, ct tag Seneorita :D

      Delete
    2. hehee, betul tu ct..eh2 yeke? thank Q sbb tag! nnt sye tgok ye ^____^

      Delete
  2. cik yaya pun suka merajuk..hehe..bukan ape memang cepat sensitifnya tapi selalu merajuk ngn kawan2..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, geng laa kte eyh, tp merajuk tu jangan lama2 tau.. :D

      Delete
  3. Kalau AJ merajuk, Mr.JR selalu hantar gamabr kucing comel2..
    Hilang rajuk...
    Heheheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo, so sweet laa Mr.JR AJ neh,hehe.;
      Terus ilang rajuk tu eyh AJ...good2 :)
      Xmo rajuk lama2 tau..heee

      Delete
  4. tak tau nak kata,may be kita wanita terlebih sensitif kot...hehe..suka and selalu jugak merajuk...tp kalau dipujuk kagi suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, betul tu dear..mmg wanita ni sensitip, n nak dimanjakan, ahakks... :D kalau dipujuk mmg trsgt suka laa kann kan. ^_______^

      Delete
  5. i xpnh mwjuk tau! hahahaha!! >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wirklich?ahahahaha, bist du lügen oder? :P xbaek tipu harinie hari jumaat, hihihi.bwekk

      Delete
  6. salam kenal..follower yang ke 1000.ada hadiah special tak??? hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal dear nea lopah, amboihh nama glemer eyh... :D
      thank Q sgt3 sbb sudi follow sini, will review u in da next entry! ^___________^

      Delete
  7. merajuk 5 minit jer jgn 5 jam.. hehehhe..


















































    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehehe, betul tu dear, merajuk 5 jam hati yg merana...hihihi :D

      Delete
  8. sejujurnya xreti sgt nk pujuk2 org..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, selalu lelaki macam tu la kan..haishhhhh... :P :D hihi

      Delete
  9. Salam Jumaat dear..
    yup samolah dgn mak pun bab bab nak pujuk2 ni mmg fail hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat mak, hehe,kadang2 susahkan nak pujuk org, tp kalau dah sayang pujuk macam mana pun org tu ok jugak nnt kan..hee ^_____^

      Delete
  10. akak pun selalu gak merajuk ngan hubby. nak2 time preggy ni, sensitip lebih. kihkih. klau xde rajuk2 ni, x best la kan. bila ada rajuk2, barulah berseri2 rumahtangga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, mesty sweet kan bila akak merajuk, pastu hubby pujukkan...hehe...betul tu akak, merajuk ni kadang2 merapatkan lg hubungan ssorg kan, tmbh2 bila dah berumah tangga...hee ^_______^

      Delete
  11. nory kuat merajuk , tapi sekali merajuk 2 minit je tak lama pon...hehehehe..
    sebab tak reti nak merajuk lama2,
    bosan plak tu kalau merajuk...takde teman nak bersembang...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee, betul tu nory... :D sama laa kte, yeahh geng!
      mmg tak reti nak merajuk lama2, nnt kita jgk yg rasa sunyi kan kan.. :D hihi

      Delete
  12. merajuk tanda nya sayang......tapi jgn lama2... nanti sayang kian menghilang...he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, betul tu bro Remy :D mmg tak reti nak merajuk lama2 ni, merajuk 5minit then ok balik dah.hihi

      Delete
  13. hihihihi .. same la kita .. merajuk lama2 pon wat sakit aty wat pew ?? knnnnnn ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, betul tu sis...merajuk 5minit tu pong dah cukup...kann..hehee :D

      Delete
  14. Merajuk tuh chumil...tmbah2 kalau ada org pujuk mst lagi besh rs. slamat merajuk...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh, dah xmerajuk dah :D merajuk kejap ja pong, bila bon2 dah pujuk ok laa balik..hihi

      Delete
  15. hahahha ala so sweeet ..jgn2 lama2 .. acik nie tak geti pujuk orang merajuk ahahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha, sweet macam gula x?ahhaha.....abis laa nnt gf acik kena merajuk sorang2, acik kena laa belajar pujuk eyh, hehe :D :P

      Delete
  16. wah siap kira berapa minit merajuk ye kak? hehe.. iha susah nak merajuk sebab masa kecik kalau iha muncungkan mulut, takdak sorang pun nak pujuk. serik dah nak ngada2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, mesti laa iha, nak tgok berapa lama boleh tahan merajuk, tgok2 kejap je xsampai sejam..heheh :D alolo, xpa2 nnt kalo iha merajuk akak pujuk eyh.hehe ^_______^

      Delete
  17. bab ni kalau masok exam.. confirm fail dengan teroknya.. tu la parahnya kalau takda kemahiran memujuk :D

    kalau pujuk budak2 tu boleh la kot ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, selalu lelaki camtu laa kan, kebanyakkannya xtau memujuk, xpe2 nnt dah kawen mesty tau pujuk bini pnya..hehe :P

      Delete
  18. hehehe alyn suka merajuk, tapi orang tu x pandai pujuk..bt penat jer kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheehe, sama la kte suka merajuk, tp merajuk kejap je tau, jgn lama2, buat sakit hty je nnt. :D

      Delete
  19. sy x pandai nak pujuk orang merajuk. kalau merajuk pun x lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. hheee, sama laa kte eyh, :D jgn merajuk lama2 xchomel nnt..hehe

      Delete
  20. salam seneorita :)

    perhubungan jarak jauh mmg byk dugaan mudah salah faham. pasangan kena memahami situasi masing2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam ayie.. :)
      hmm betul tu, masing2 kena perlu percaya antara 1 sama lain, n byk2kan bersabar kn..huhu

      Delete
  21. salam..
    Saya pom tak pandai merajuk..hahaha..
    Takpom kalau sy merajuk,last2 sy yg kena pujuk die..aduss..
    baik xyah merajuk kan???hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehheheheh.. :D a'aah betol la tu, kalo merajuk buat sakit hty je, last2 kte kena pujuk die, so solution, xyah majuk eyh :D

      Delete
  22. Betul2! Jangan terlalu ego nak mintak maaf. Tapi kan, saya tak reti nak pujuk orang.. ^_^ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann, hanya dgn maaf tu org yg merajuk teruss ok, dan xjd nak merajuk lama2.. :D heeee

      Delete
  23. jangan la ada yang jenis cepat merajuk. xreti ss nak pujuk. hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheehe... :D nak pujukk sum1 tu just say sorry, n buat muka tomey sikit, sure org tu xjd nak mrajuk punya..hehehee

      Delete
  24. hubungan jarak jauh ni susah..kena byk sgt bersabar..btw saya pun senang merajuk tapi x reti nak pujuk klau org lain yang merajuk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear, mmg kena banyak sgt bersabar kan....huhu..
      :D sama la kte eyh, tgh blajar nk pujuk org la ni....hee

      Delete
  25. Nasib baik merajuk kejap aje. Kalau lama2 nanti susah lak nak pujuk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee, merajuk lama2 nnt sunyi plak kan, tu yg merajuk 5minit je.... :D

      Delete
  26. lamanya akak merajuk . smpai 5min tuu . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheeh, lama sangat kat dik...hehehehe :D ^______^

      Delete
  27. masa bercinta dan awal2 kawen durlu kerap la merajuk..lama2 ni rasa rugi pulak merajuk..hehehe..lagi pun tak dan aih nak merajuk..ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehee,betu tu kan akak, merajuk tu mmg merugikan masa, tambah2 bila merajuk dgn yg tersayang kan..hihi :D

      Delete
  28. Replies
    1. ahhaha, untunglaa sangat kan :P :D hee

      Delete
  29. jangan merajuk lama2 tau kak.. nanti tak comel kakak ena ni.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehhe, baekkk ena! :D kalau merajuk 5minit xpe la kan..hihi

      Delete
  30. Isk..asyik sama je kita ni..akak pn merajuk mmg xmcm merajuk..seminit dua je..bonus sbb pandai pujuk diri sendiri..hehe

    *PPP ni jgn syakwasangka. Saling percaya dan memahami kesibukan. InsyaAllah berkekalan

    ReplyDelete