nuffnang

loveable person

Wednesday, 6 March 2013

#Wordless Wednesday: ASAP yang membawa MAUT!

                               Assalamualaikum & Happy Wednesday my lovely peeps!

      Biarlah gambar ni menjadi ceritanya.........Khas buat perokok2 tegar diluar sana, dan kepada orang yang
       menghidu asap yang paling bahaya ni, nasihatlah kepada orang yang anda sayangi untuk
                                               BERHENTI MEROKOK dari sekarang....




Akibat daripada MEROKOK:


Conclusion:  STOP SMOKING guys! 



Kebaikan BERHENTI MEROKOK:

Thank Q for reading peeps! 
May Allah bless us..Aamiin..
Assalamualaikum...

40 comments:

  1. Replies
    1. hee, sangat bahaya.. ^_________^
      bagus3, jgn merokok tau..hehehe :P :D

      Delete
  2. Ramai lagi yang kurang kesedaran.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu AJ.. :( huhu...diorang tak sayang nyawa sendiri n org lain kot kan..huhu

      Delete
  3. Replies
    1. huhu..betul tu akak.. =,= haishh kenapa org2 yg merokok ni xsedar kan pasal bnda ni..xtau laa apa yg best sgt merokok ni kan...hhuhu

      Delete
  4. uits... ni kalau perokok tengok ni agak2 dorang tu insaf ke tak...
    macam2 dah kita support, kita tolong,
    tapi dorang kebanyakkannya macam paru2 dorang tu lah..
    dah hitam, susah nak kasi cerah balik,
    minum clorox pun belum tentu.

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa, kalau xinsaf tu xtau la nak kata..huhu..
      hee bg minum clorox pn xilang hitam tu eyh..hee :)

      Delete
  5. hmmm..penat je kerajaan kempen sana sini, tp perokok tegar x fikirkan lgsg pasal kemudaratannya. huhuhu. pokok pangkal iman kita kan. husb akak dulu hisap rokok (tp sekotak bole tahan 4-5 hari), tp dia benti rokok pas kitorg declare couple. bole gitu. hehehe. tp dia buat semua kerana Allah SWT

    Jom tgk entry akak makeover makeup utk nikah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak..wahh so sweet...tu laa tgh tnggu my bon2 berhenti smoke jgk neh..hopefully he can do dat..huhu..berdoa je la...harap bon2 pun boleh berhnty mrokok mcm hubby akak.. :) betul semuanya kena ada niat n buat krn Allah SWT jgk kn..
      Ok akak, bw ur blog..hee ^_______^

      Delete
  6. paling bengan bila kita diseblah org laki then selambe je dia merokok hembus asap diorg dekat kita.. mulalah kita nk wat muka!! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa betol tu cheida..kalo kte pun kena kte geramm..mau bg penumbok sedaihh kan kt org cmtu..huhu

      Delete
  7. bahaya betul merokok nii., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear, bukan setakat org yg merokok tapi org yg sedut asap rokok tu pun boleh dapat bahaya jgk..huhuhu

      Delete
  8. dah la cuaca kat luar yg menyesakkan. .ni kan.plak asap rokok. . mmg xssuai la. harap mrk yg dok isap rokok tu. . ingatlah sikit akan kesihatan masa tua bila nnti akibat hisap rokokmcm mcm sakit. x dpt nk nikmat hari hari bahagia brsama. sedih tauuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Mak Lady..huhu..mcm mana laa perokok2 ni boleh merokok dgn suhu negara kta yg panas ni kan..hish3..tu laa time muda2 ni isap xrasa ppe lg, nnt tua baru tau akibatnya...sedih jgk MakLady...huhu

      Delete
  9. kita yg ddk dekat dgn org merokok pun kena tempias asap..mmg bahaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mama...huhu..org yg isap rokok n sedut asap tu mmg dlm bahaya....

      Delete
  10. naseb bukan perokok ..but memang kena halau kalau kawan rokok dekat2 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu acik..merokok mmg xbgus utk kesihatan...bila tua baru dpt mcm2 pnyakit..huhu...bagus2, selalu buat cmtu ye, n bg nasihat dkt kwn2 yg perokok tegar tu...huhu

      Delete
  11. SYukur alhamdulillah, suami akak xmerokok.. dan akak mmg anti perokoks..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, bagus laa mcm tu akak.. :)

      Delete
  12. alhamdulillah, saya bukan perokok.
    mak awal2 gtau dia x ngaku anak kalo ade yg merokok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, bagus kalau mcm 2.. :)
      merokok mmg bahaya utk kesihatan sendiri n org lain....

      Delete
  13. perokok tegar ni kena slowly stop. diorg x boleh immediately tak hisap langsung dah, sbb lg bahaya boleh mati or sakit jugak. but lps dah oke, insyallah sihat depa sbb x merokok dah! wah =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul~ perokok tegar kalo berhenti scara drastik mmg side effect die truk kann..stg demam la apa la..kena slow2 stop kan... :) aicehwahhh..hee

      Delete
  14. assalamualaikum seneorita....betul tu jauhilah gejala merokok ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam akak mas... :) Yep, merokok membahayakan kesihatan n boleh mmbawa maut..huhu

      Delete
  15. Alhamdulillah, saya tak pernah dan belum merokok. Eh, ayat seperti berhajat nak merokok pula! Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..aipp jangan merokok plak eyh..jaga kesihatan diri n org lain k..peace :)

      Delete
  16. salam seneorita :)

    betul..ayie setuju dgn entry seneorita ni...mmg bahaya hisap rokok dan merugikan kesihatan dan harta...x berfaedah;

    dari segi agama pulak..rokok jelas telah difatwakan haram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam Ayie.. :)
      Yep u're right... ^______^

      Delete
  17. Eee..mengerikan. Betul, dah keluar fatwa haram sebab membahayakan kesihatan, duit pun banyak membazir. Harap pada sesiapa yang merokok tu dapatlah berusaha untuk berhenti merokok. Usaha itu lagi baik, daripada terus duduk diam, dan tidak berbuat apa-apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dear.....Hope perokok2 diluar sana take note n sayangi diri sendiri n sayangi org yg disayangi kan :)

      Delete
  18. Perokok sudah tahu akibat dan bahana akibat merokok. Yang paling kesian adalah perokok pasif iaitu orang sekeliling perokok mendapat kesan berkali ganda dengan menghidu asap rokok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, perokok tahu akibat bahaya merokok, but diorg still merokok, maybe diorg tak pikir kesihatan diri sendiri n org di sekeliling kot kan..hhuhu

      Delete
  19. Perokok tegar susah nak suruh stop..dab banyak kali suruh tapi still buat derk..takkan nak tunggu terhantuk baru nak berhenti -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis...huhu..kalo hentuk pon belum tentu diorg neh nk stop kan =,= huhu

      Delete
  20. naseblah family akak yg laki xisap rokok...

    ReplyDelete
  21. mmg bhy...tapi sush nk nasht laki yang baisa dh merokok ni

    ReplyDelete