nuffnang

loveable person

Tuesday, 5 March 2013

SEGMENT MATI KUTU

Assalamualaikum & Hellow my lovely peeps!

Alhamdulillah still breathing, still alive, still have time to repent and we can still keep smile rite? .... :)
So, keep smiling bebeh! Ha harinie aku nak join segmen yang baekk punyaa..heee..Jom3 join ramai2! Kasi gegaqqq sikit..heeee ^______^

                                                Hari-hari makan roti,
                                                Makan roti celup sup kaki,
                                                Harini nak join segmen ni,
                                                Nak taip entry bagi kutu mati..
Eh2, bagi kutu mati ka mati kutu ni, aku pun tak tau sama ada aku yang mati kutu atau kutu tu dimatikan sebab dia memang kutu yang harus mati.....Fening tak? ahahaa, saja nak bagi korang pulak mati kutu bila baca entry segmen mati kutu yang dianjurkan oleh mama Pari-Pari Putih berkolabarasi bersama abang Umar...Btw, aku kenal abang Umar ni since dia jadi MPP dekat UiTM Merbok, aku kenal dia tapi rasanya dia tak kenal aku kot, bhahaha..Lupakann..Okeyh3..

                                     KLIK BANNER UNTUK JOIN SEGMEN KUTU MATI NI,
                                      EH SILAP SEGMEN MATI KUTU NI  ^__________^


Pak mat tempe cari kutu bini dia,
Bini dia kata oh sedapnyaa,
Sambil cari kutu bini dia kata,
Abang jangan makan kutu kang ni makannya..

Aku pun tak tau nak kata apa,
Sebab rasa kutu diatas kepala,
Kutu jalan2 sambil bersuka ria,
Aku amik ridsect bunuh dia...
Maka tamatlah riwayat seekor kutu di atas kepala,
Disebabkan nama dia KUTU dan dia telah mati, maka terjadilahh perkataan MATI KUTU,
Al-Fatihah kepada kutu yang mati kutu..

Merepek gilaa entry aku kali ni, 
Maaf kalau ada yang sakit hati,
Semua ni hanya untuk suka suki,
             Mohon kawan2 yg baca jom laa JOIN SEKALI!

Bloggers yang bertuah telah ditag:
AJ,  Hanida Moss, Fakhruru , Acik & akak Mieza dan semua yang baca entry mati kutu ni..ekeke
Assalamualaikum.




                             

40 comments:

  1. Replies
    1. hehe, terima kasih dik, jommm laa join sekali..hehe :D

      Delete
  2. kah3

    memang merepek entry ni

    ini makannye

    lalu isteri menyuap kutu ke mulut suaminye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha, auwww romantiknyaa isteri dia suap kutu kat mulut suami....ahahaaha :P :D

      Delete
  3. Cari kutu dalam baldi, balid penu berisi putu, citer kutu mmg begitu... putu mayam lagi sedap eh.. hahahah sengal weh.. mohon lompat kijang pada sapa2 yg nak join ni la la la senyiu eh seneorita ko jan lupa weh pm gambo cun melecun ko brang limanamplo keping kat FB AKU.. k... mekaceh join segment MATI KUTU aiyaaaakkkk wa yalan lulu aaa heheheheh >..<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe, sengal sekali sekala, dpt release tension yg den hadoo..hihihi..okeyh mama PPP...okeyh sat ceq cari gambaq yg cun melecun tu eyh..will inbox u asap.. :D

      Delete
  4. hahaha thanks tag kite ni.. meriah betul segmen ni!!! ok nanti nak pi usha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee, u're most wc kak long moss.. :D p usha n join skali tau..hihih

      Delete
  5. Replies
    1. Thank Q akak..Jom la join skali..heheeee

      Delete
  6. ptut lar byk kutu jer msuk beLog nie.. hahahaha!! btw, nice one! (^__^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, kalo ada kutu meh ceq nak sembuq ridsect..hihihihi :D

      Delete
  7. laaa... budak uit kedah ke?? arggh..malunya. hahahaha

    thanks join!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, ye sye bdk uitm kedah.. :D xpa2 xyah nak malu sgt abg umar, dah nampak kesengalan abg umar lama dh,hihihi.. ^_______^
      Welcome, no problemo..hihi

      Delete
  8. wahh mc m best jer :) hehehe nnti nk usha2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommm joinn acik! hehe..best sgt2...hihi

      Delete
  9. hahaha random gila...
    FUn la camnie..
    dah lama tak de segmen camnie...
    asyik segmen suruh up kan folower jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee, Fun kan, suka suki n idea nak tulis dtg secara automatik ja..ekekek..jom3 join ramai3! hehe

      Delete
  10. mati kutu plak bila ley membacanye,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehheeheh.. :D jom join segmen ni dear..hihi

      Delete
  11. THanks tag akak..rasa nak join gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 akak...hehe..Join jgn xjoin..heheee :D

      Delete
  12. aiyooo!! bnuh kutu skrng pkai rdsect yek.. klazzz ko jah! ahahaha!! >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheeh, choiiiii...kalo guna racun2 laen maybe kutu tu liat nak mati, sembuq ja ridsect teruihh mampoihh..ekekkeeee

      Delete
  13. haha kelakar lah dialog tuh.. sabo jele.. gudluck ! memang mati lah kutu yg bru nak membiak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....bab2 merapu ni boleh serah kt sye je... :D hihihi...mati kutu2 tu sbb kena sembuq dek ridsect..ahaha

      Delete
  14. Adeh, mati kutu nak tulis apa kat comment ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaahahha....... :D jom join segmen ni bro, boleh laa mati kutu sama2, n bagi kutu tu mati skali...zzZZZ :D

      Delete
  15. Hehe..saya pun di tag..InsyaAllah nanti nak join juga. Selamat bersegmen ye..dah mati kutu dah saya ni..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, join tau dear, best segmen ni :D eheheee

      Delete
  16. hahhaa..selamat ebrsegmen kakak cantik..:D ahaha..lawak segmen ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheee, lawak kan dear, jom laa join sekali..hehee :D

      Delete
  17. wahhh mcm best jer segmen nih ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, bestttt3 jom laa akak shida join sekali... :D

      Delete
  18. selamat bersegmen yaa...gud luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank Q sis..hee..jom laa join sekali :D hee

      Delete