nuffnang

loveable person

Tuesday, 19 February 2013

Bikin Panas je..grrrr

Assalamualaikum & Salam 1Bloggers & Salam 1Malaysia.. :)
Semoga hari-hari kita dipenuhi dengan senyuman ye...

Tapi kan, tadi pagi ada benda buat aku bikin panas je...Grrrrr geram seh...
Sapa tak geram kan, dok fokus "drive" moto, cehh drive la sangat kan, tiba-tiba kat depan aku tu ada dua mahkluk yang dok bersembang sambil tunggang moto, ya Allah, tolong laaaaa, ni bukan kedai kopi, ni tengah jalan yang banyak kereta dan motosikal kot ceq oii....Nak buat jejak kasih pun tak payah laa kat tengah jalan raya kan, lokasi tak strategik langung bhaii...


Membahayakan betol, kalau sembang sat ja takpa, ni siap dok sapu2 helmet bagai, tu yang tak boleh belah tu, aku yang kat belakang tu dok hangat, aku rasa macam nak hon berpanjangan je dan terus potong je, tapi dua makhluk tu bawak moto kejap ke kanan kejap ke kiri, then belah kanan aku kereta dok laju, perghhh memang hangat hati betul pagi-pagi ni.....Tak sayang nyawa kot..


At last, dua2 makhluk tu kena hon dengan van kilang, haaaaa baru puas hati aku, macam nak join jugak hon time tu, tapi sebab aku terlampau fokus n panas hati sangat sebab tu aku terlupa nak hon.....Lepas kena hon tu baru depa belah, haishh, Please laaa kalau nak sembang p kedai kopi tak pun berhenti kat tepi pastu haa hang nak pelok ke nak tampaq2 ka, nak gosok2 kepala ka tak pa jugak, ni ada ka patut buat kat tengah jalan, orang yang drive tengok lu kecik besaq kecik besaq ja tauu der..

Ok guys, untuk peringatan diri sendiri dan kat semua yang membaca ni, kalau drive tu tak kisah laa drive kereta or tunggang moto ke kan, jangan pentingkan diri sendiri, alert dengan keadaan sekeliling dan sayangilah nyawa anda...Ingatlah orang yang tersayang...Jangan membahayakan keselamatan orang lain dijalan raya ok...Ingat FOKUS! :) Sorry entry ni teremo sikit, hee..Keep Smile! :)
.Assalamualaikum...




30 comments:

  1. sabar dear...bukan setakat moto jer... kereta pun ada gak yang buat macam tu...bila kita nak cepat dia macam boleh berlenggang2 pulak atas jalan raya sesuka suki hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..tu laa kan sis..sesuka suki hati die je kan, ingat jalan tu die punya kot..haishh..sabar je la kan..hee :)

      Delete
  2. ishhh teruknya ..tipikal pemandu malaysia... senang time bawak motor tu bwak sekali meja kedai kopi .. boleh behenti tepi jalan sembang2 ...apa aku merepek nie hahahaha .. tapi apa pon tu perangai tak elok menyusahkan orng lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tue laa pasal..teruk bebeno perangainya kan..hehe, tu laa kan, xpe2 merepek itu perlu dlm hidup..hehe :D

      Delete
  3. Tengah jalan pon boleh jadi cerita kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa tengah jalan pun boleh nak bercerita, haishhh..menyusahkan org lain je..huhu

      Delete
  4. salam...hi seneorita :)

    ayie pun beberapa kali kena mcm tu masa menggunakan jln raya...memang bahaya dan mengganggu pengguna jln raya yg lain...

    selalunya ayie terus kasi hon yg panjangggggg..tetttttttt...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam hi ayie... :)
      Tu laa memang menggangu pengguna jln raya btol..memang ingat nak hon je tadi, tapi disebabkan terlalu fokus n geram sampai terlupa nak hon..hehe.. :D
      bagus2, lps ni kalo jumpa lg org mcm tu, mmg nak kena hon yang panjanggggg sangat la kan..heeeeee

      Delete
  5. betul la..kalau nak mati jgn la ajak orang..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa sis..memang membahayakan nyawa org lain betul...huhu..kita yang memandu kena sentiasa fokus dgn keadaan sekeliling...

      Delete
  6. Nape tak hon panjang dari awal =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa, memang nak hon, tp tengok yang bawak moto tu lelaki,muka mcm gangsta pun ada, takot ceq nak hon, naseb baek van tu tolong hon kan..hehe.. :P :D

      Delete
  7. Salam.
    org degil mmg macam tu perangai dia hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam sis..
      haa tu laa, boleh sembang tanpa rasa bersalah kat tengah jalan tu, menyusahkan org lain je..huhu..sabo je la kan..

      Delete
  8. Lau Am tengok orang cam tu Am tumpang sekaki.. haha
    himpit moto tu agak2 nak masuk longkang pastu kasi hong..
    tapi lau susah langgar terus je mamat tu kakakah (seyes jahat gilew aku)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, xdelaa jahat sgt, jahat sikit je tu..hehe.. :D tu laa kalo naek moto besaq dh lama buat2 terlanggar die kn..haishh, astaghfirullah al-azim...hee

      Delete
  9. org mcm tu mmg kena sound je la jwbnya..dah la org pns2 kan...xpa kak..nnt lyeen suruh 2 makhluk tu bca entry ni..biar mereka sdr..ahhaha:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan, xsempat nak sound td..hehe..thank Q lyeen nnt suruh diorg tu bca eyh..mcm tau kan..hehe :D

      Delete
  10. Replies
    1. a'aah, tu la pasal...mmg bikin panas je..huhu

      Delete
  11. biasaler...nak belagak atas jln......

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa, nak berlagak sampai nak membahayakan pemandu lain..huhu

      Delete
  12. mmg x syg nyawa..adda pun pernah jdi mcm ni tpi dengan budak sekolah..lpas hon trus diorang pecut..bhaya btul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa memang tak syg nyawa kan...n membahayakan org lain je..hhuhu

      Delete
  13. boleh membahayakan nyawa orang ni..ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis...n menyusahkan org lain je..huhu

      Delete
  14. mmg sgt2x kna alert....plg tak best jmpe pemandu mcm tu...mmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la, kalau tak alert abis la..memang sangat tak best kalau jumpa pemandu yg mcm tu..huhuu

      Delete