nuffnang

loveable person

Saturday, 23 February 2013

24Jam Dia Selalu ada dengan kita....SIAPA?

Assalamualaikum & Happy Weekends all! Hellow peeps...

 Semoga semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat la ye, eh2 kenapa ayat aku malam ni macam ayat karangan SPM buat surat tak formal neh. =,= huhu....i'm not in mood rite now...huhu... T______T entahlaa...Kadang-kadang aku rasa macam tak dak sapa dengan aku, i mean tak selalu ada, contoh time kita perlukan someone dekat dengan kita tapi tiba-tiba orang yang kita harapkan tu tak dak, or maybe kita tak nak susahkan dia dengar masalah kita or whatever kan...

Yelaaa takkan kita nak harapkan orang lain dengar masalah kita dan selalu berada dengan kita kan..Lain laa kalau dah kawen kan...Hmm..Kadang-kadang bila kita sedih, kita mesti rasa down kan? dan bila kita nakkan seseorang datang dekat dengan kita untuk bagi semangat or support us tapi dia pulak tak dak...Kita rasa macam lonely sangat...Keseorangan....Sedih...Hmm, pernah rasa tak?
*Tetiba tengah dok taip entry neh terlayan lagu ombak rindu pulekk*...sob sob sob..

Tapi baru aku sedar dan faham, kadangkala Allah sengaja beri kita rasa sunyi dan keseorangan sebab Allah rindu nak dengar kita merintih,mengadu,menangis dan bersujud kepadaNya.....


Please, jangan lupa, walaupun orang yang kita harapkan tiada dengan kita, tapi ALLAH SWT selalu ada dengan kita...Tak kira laa time kita sedih, happy, tak da mood, emo or apapun mood yang kita hadapi, ALLAH tetap SETIA bersama dengan kita mendengar rintihan dan doa-doa kita..
Sesungguhnya ALLAH tak pernah jemu mendengar rintihan,keluhan dan isi hati hamba-hambaNya...
Jangan pernah berhenti  mengadu dan berdoa kepadaNya walaupun disaat kita bahagia atau gembira...


Manusia ni mudah lupa, bila diberi kesenangan sikit mulalah leka, bila diberi kebahagiaan sikit mulaa laa seronok hingga lupa dunia, Astaghfirullah al-azim...Aku rasa aku sendiri dalam golongan yang mudah lupa..Ya, tidak dinafikan manusia memang mudah lupa dan terleka dengan dunia yang sementara ini...Maafkan aku yang Allah... Ingat, Allah selalu berada dengan kita tak kira masa,
24jam Dia selalu ada dengan kita...Allah SWT Maha Mendengar...Apa yang tersimpan dalam hati dan segala keluhan di jiwa Allah tahu dan dengar keluhan kita tu...


Kekasih sejati yang takkan pernah pergi meninggalkan kita, walaupun kita terleka tapi Dia tetap disamping kita...Terima kasih Ya Allah...Sesungguhnya hanya Allah Maha Mengetahui apa yang tersirat di hati...Tiada siapa yang mengerti, tiada siapa yang simpati, tapi Allah tetap setia di sisi....La Tahzan....

 Remember, Allah SWT  listens and already knows what is in your hearts...... But He wants you to ask Him for what you want.... When we pray, Allah hears more than we say, He answers more than we ask, He gives more than we imagine but, In His own time, In His own way...


p.s~ Remember Allah in prosperity, and He will Remember you in adversity....
        One who remembers Allah is NEVER ALONE....Assalamualaikum

24 comments:

  1. subhanaALLAH... sama-sama kita muhasabah diri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep...sama2 kita muhasabah diri...May Allah bless us..Aamiin... :)

      Delete
  2. it's very true indeed... Allah lah yang bersama kita sentiasa dear... And I truly understand what you are trying to deliver here...

    *Dah kahwin pun x semestinya 24 hours suami kita ada dengan kita... at times kita akan bersendirian juga... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. :') yes sis..Allah is always beside us..Just put trust on Allah..
      thank Q sis..

      Delete
  3. Ingt Allah pasti Allah ingt kita..

    ReplyDelete
  4. Betul..
    Allah swt selalu ada..
    Kita je kadang terlalu ikut hati sampai lupa hakikat ni..

    ReplyDelete
  5. am very touched! ya Allah, begitu ALlah merindukan hamba2Nya.... hurmm kita je yang tak menyedarinya.. minta share di FB

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ena...kadang2 kita ni g lupa, time senang, lupa dekat Dia, bila susah baru kita cari Dia..huhu
      just share it my dear...

      Delete
  6. Apa-apa yang terjadi, ingat lah Allah kan. Sebab tu dia bagi kita masalah dan dugaan, supaya kita kembali dan ingat padaNya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dear....Remember Him, n He will remember us... :')

      Delete
  7. Allah sentiasa mendengar dan melihat apa yg hamba2Nya meminta :)

    ReplyDelete
  8. Kalau ada masalah mula la tak lena tido..pastu bangun solat tahajud.. menangis atas sejadah tu terasa macam satu ketenangan..pastu baru bleh tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila kita menangis lps solat n atas sejadah, lepas tu baru laa terasa tenang dihati, selepas mengadu dan meminta kpdNya..SubhanaAllah :')

      Delete
  9. Replies
    1. Allahuakbar...Sama2 kita saling ingat mengingati. :')

      Delete
  10. jom join dan memeriahkan segmen ni

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah dear... terima kasih sbb ajak join eyh.. ^______^

      Delete
  11. Itulah sifat semulajadi manusia, akak sendiri pon kenkadang camgitu kot, bila senang lupa itu nikmat Allah, bila susah cari Allah mintak beri kesenagan, bila dapat jadi lupe lagi. MasyaAllah. Ishx3 buruk perangai akak kan hehe InsyaALlah moga akak menjadi insan yg lebih baik hari demi hari. AMIN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa kte akak...manusia mmg mudah lupa..sbb tu kita kena tetapkan iman dan kukuhkan iman dan ilmu didada...In shaa Allah, semoga kita mnjadi insan yg lebih baik...May Allah bless u sis.. :)

      Delete
  12. akak , jom join segmen nyh .
    sy tag akak =)http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank Q dik sbb tag akak..In shaa Allah will join it later k. :) ^____^ btw good luck to u..

      Delete