nuffnang

loveable person

Saturday, 2 February 2013

#4 Lawak German

Assalamualaikum & Salam 1Bloggers & Happy Weekends all........
Semoga hari-hari yang dilalui bahagia bersama family yg tersayang & insan yg cintai... :)
Ok, harinie aku ada cerita lawak antarabangsa sikit...hee..Ok, benda ni ramai yang tanya dok aku, n keep asking me on fb,  kadang2 aku malas nak cakap panjang2 just cakap "Yes" je laa kan..hee..Maybe nanti aku akan buat 1 entry about it n letak gambar2 kenangan aku di German..Ok but now aku nak kongsi sikit 1 peristiwa yang berlaku di German dulu...

Situasi: Time tue aku berada dekat sekolah diorang, Friedrich Gymnasium Schule nama sekolah tu, kira High School la......Ok masa tu aku baru 3minggu kot kalau tak silap dok sana n kena masuk sekolah laa..Time tu aku tak berapa fasih n tak teror lagi cakap German...So, jadilah komunikasi ayam dan itik antara aku dan kawan kelas aku...Tengah dok dalam kelas n kena buat latihan Math kot time tu, dan aku nak pinjam pemadam kat sorang kawan aku ni tapi benda lain plak yang jadi....Dialog dia lebih kurang macam kat bawah ni..

Aku     : Helina, do you have a rubber???

Helina  : Was Annie? Was meinst du? rubber??(cakap dalam german, meh aku translate kan)

Aku     : Helina, i can't understand what u said just now...I'm new here, still learning Deutsch
             languange.......Can u speak english with me?yes rubberrrrr...I want to borrow your rubber...

Helina  : Entschuldigung means sorry....What do u want just now?Rubber???????????
              (sambil buat muka terkejut)


Aku     : Yes, i want to erase my mistakes here.*sambil tunjuk kat kertas yang aku buat salah tu*..
               (minah ni apasal aku nak mintak pemadam, rubber bukan raba ke apa ke, tak kan rubber pun tak
               faham kot..buat muka terkejut plak die..adoiiiiiiiii)

Helina  : Do u know what rubber means in German?

Aku     : Eraser? Right? Eh, eraser n rubber are the same..i don't knowwwww what rubber means in
             German..Please tell me what is it.....

Helina  : Haha, please don't use rubber in the school..It's not allowed annie..

Aku     : What????! Why student can't use rubber in the school? Wonders why..(abis tu depa padam guna
               apa air liuq kaaa??adoii laa)

Helina  : Annie, Annie, Annie, i did not means that we can't use it, but in German, rubber means Condome!
              Oh My God...hahahha...U re so funny...Pleaseeee don't asking rubber instead
               eraser........HAHAHHAA (gelak tak mau mau habaq hang)

Aku     : Oh mann! I don't know.......I thought rubber and eraser are the same here........So sorry......So, in
              German what do u call for rubber oppsss i mean eraser?? (muka malu habaq hang, semua budak2
              kelas tengok Helina mangkuk tu gelak, style gelak tak berhenti habaq hang, uhuhuu)

Helina  : In German we called eraser , Radiergummi....Not rubber ok.....hehe...I should story this to our
               classmates..You are so sweet annie....hahahahhaa

Aku      : Please don't tell it to the others or i will not come to school anymore tomorrow :P hahhaha...grrrrr
       

Wuarghh tak patut betol diorang panggil rubber tu condome, buat malu aku jaa haishhhh............Gelii....Sejak dari itu n sekarang aku dah tak panggil pemadam tu rubber!! Kalau tersasul ja mesti aku teringat kejadian di atas bersama Helina.......hehhehe :D Ok bye...Assalamualaikum

     Helina yang kat belakang aku tu, x nampak muka die sikit...hee...She's one of my Bestfriend in      Germany! 

16 comments:

  1. HAHAHA xpasal2 nnti dpt mende tu free jerk...ehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. :D haishh...Ya Allah mintak simpang laa daripada dapat mende tu....

      Delete
  2. HAHAHAHHA..ok..bestnya awk study sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..ok laa dear, xbest sgt pon, biasa2 je...hehe

      Delete
  3. hahahaha!! hab' viel gelacht! finally, dpt jgk jmpe beLogger yg leh speaking deutsch! ich auch!! >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee....schoen dass du hast viel gelacht bruder...ich glaube wenn meine freundin gibt mir "rubber", vielleicht ich will tot..haha :D

      Delete
  4. hehe..pyh gk g tmpt owg nie xtau mksd dy pe kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe...tau xpe..mmg kadang2 byk sgt miss communication neh..hehe..dh mcm ayam n itik brcakap tau time tu..heee

      Delete
  5. Replies
    1. hehehe....lepas ni kalo nak p german jgn mintak yg bukan2 eyh, hehe, kena bljar btoi2 n perkataan pelik2 tu kena amik tau.. :D

      Delete
  6. wahhh german ke??? kim slm dgn maya karin tau huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aah time ni ada kt german, but now dh ada kt malaysia dear :)

      Delete
  7. hahaha... lepas ni tak boleh guna perkataan rubber kat german.. hahaha lawak la.... wahh akk belajar bhs german tu.. wahhhh

    ReplyDelete
  8. ena~ hehhe...tu laa, bahaya "rubber"" tu haishh..heheh. :D a'aah kena belajar bhs german la dear, diorg kat sana xberapa fasih bi..huhu

    ReplyDelete
  9. Hahaha...rubber tu condome rupanya?!!! lawak rr..ketawa sesorang dh akak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehheheheh, akakk gelakk kat kte eyh..wuarghhh :D :P

      Delete