nuffnang

loveable person

Thursday, 11 April 2013

Tentang aku... ^_____^

                                          Assalamualaikum & Happy Thursday my lovely peeps!

Alhamdulillah we're still alive, still breathing and can still reading this entry..ehhhh3.. :D Okeyh, entry harinie tentang aku yang korang tak tahu dan yang dah tahu tu baguss..hee ^________^ Banyak yang tanya dan ada soalan yang aku tak dapat jawab lagi kan..Sorry sangat..Ok so entry kali ni aku nak cerita serba sikit tentang aku...

1. Hmm, ramai dok tanya kan nak panggil aku apalah eyh, takkan seneorita, rieta, ieta, errrr..hehe..Tergelak jugak aku sebab memang ada yang panggil aku ieta.. :D So, nama pendek korang boleh panggil aku Anie...Kalau kat german diorang panggil aku Annie..aicehh..nak jugak buh nama german kan..
Nama dalam i.c Siti Nurabani Bt. Baharin... ^______^

2. Kenapa guna Seneorita Baharin eyh? Nama ni adalah nama dalam alam maya je..dan nama ni aku dapat dari salah seorang rakan aku..dan kat German time aku exchange students dulu aku masuk high school kat sana, kawan2 german panggil aku seneorita, tak paham aku, ada sorang budak kelas aku tu laa yang mulakan dulu..Ingat aku orang mexico ke apakah kan, then aku cakap laa aku dari Malaysia, diorang cakap seneorita dari Malaysia, haha..cakap dalam german la kan.. :D Haa, sebab tu laa aku guna nama Seneorita Baharin, tiba-tiba teringat kenangan aku di sana... :) Btw, Seneorita means Miss... :D

3. Aku pergi German buat apakah? Soalah ni pun banyak yang tanya..Yang tanya direct face to face ialah akak Miezaa Jhaa, time kat Penang haritue..hehe :D Aku ada buat entry pasal tu tapi maybe ada yang terlepas nak baca kan.. Entry ni lah ->Impian jadi kenyataan kini tinggal kenangan.. dan HUJAN EMAS di negeri orang, HUJAN BATU di negeri sendiri.... Aku adalah exchange students, pergi ke German untuk 1tahun..Banyak pengalaman dan kenangan manis,pahit,masamm aku kat sana..Kalau nak tau boleh la baca entry yang aku letak tu eyh.. ^___^

4. Aku anak bongsu dari 5 adik beradik, seorang yang ceria, suka menulis, suka bercakap tapi kalau aku diam haa memang ada benda la tu kan, hee..Sometimes we need time to be silence...Kadang-kadang diam tu lebih baik daripada berkata-kata..Kann?..Aku seorang kidal, bhahahha, perlu ke habaq kan? Haa, lagi satu, ceq orang penang..Aku takut nak tulis loghat penang sebab yelaa nanti tak faham pulak....So aku guna bahasa universal dan orang boleh faham...Hee...

5. Tak cerewet bab makan..Semua aku makan kecuali sushii...errkkkkk...Aku nak telan pun macam ragu-ragu, sebab dia kan macam mentah, so aku tak boleh nak telan...Aku memang tak makan makanan yang mentah, kat situ je laa cerewet aku..hee..Yang lain aku makan, dan pastinya yang halal laa kan..Tolak pasir dan batu je lah eyh..hikss...Aku suka makann, makan pun suka aku, kalau tak makan sehari rasa macam, arghhh kena makan jugak..hahha..So, diet aku selalu tak jadi! wuarghhhh...Tapi tak pe aku try untuk kawal pemakanan aku.. :D Cehhh kononnn la kan..hikk..

6. Last but not least, kalau perasan kan, dalam gambar2 aku tu, mesti aku senyum sampai nampak gigi kan..bhahah..tak tau pasaipa tapi aku memang tak reti amik gambaq kalo tak senyum..hihi...Kalau tak senyum orang cakap yang aku sombong kan, so better senyum..hehe.. ^_______^ Ok itu saja..




                                         

















See, memang aku tak reti tangkap gambo dengan muka masam or tak senyum..Saja nak buat iklan ubat gigi kan.. :P Ok, byee..haha..

                                       Thank Q for reading my lovely peeps! heeee
                                                                As-salam~

63 comments:

  1. pasni, boleh la panggil kak anie.. zizie pun tertanya2 nak panggil apa sebenarnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe, boleh zizie ^_______^ heeee.dah terjawab kan soalan tu..hihi

      Delete
  2. Mesti best kalau jadi exchange students ni kan ;) hee. Suka tengok gambar akak senyum nampak gigi ^_^ Senyum tak perlu kata apa2 :p hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee, alhamdulillah best la jgk ^____^ Betul tu, senyum tak perlu kata apa2 eh senyummmm :D hiksss

      Delete
  3. hehehehe iknow u call annie :)

    ReplyDelete
  4. hahaha...i think the real name you is really good and nice...but nama senerita really unique and styles..^^

    ReplyDelete
  5. Ooo lagu tu ka.. iha dulu masa mula2 kenal akak kat fb pun ingat "eh, aku kawan dengan orang mexico ke?" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahh lagu tu laa iha sayang :D hahhaha..org mexico pong boleh kan.hihihi

      Delete
  6. wah, excahnge students di jerman ya..hmm..best tuh..:)
    btw akak cantik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah best la jgk dik.. :) thank Q dear, u re beautiful too! ^____^

      Delete
  7. mak jugak senyum nampak gigi tapi tak reti..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena prektis depan cermin dulu kalo camtu..hehehe :D

      Delete
  8. owh dulu exchange stdnt rupe2 nyer..AFS 2 under kementerian ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sye :) rasanya tak kot dear, nanti i confirm lain, xsure la..huhu

      Delete
  9. bestnya jadi exchange student.. >.< akak., akak laawa~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, best jgk la dear..ada time best n ada time xbest.. :D
      dikk pon lawa jgk! ^_______^

      Delete
  10. hehe..akak Anie..saya pun Anie juga..hehe. Ohh..patut nampak gambar dekat sidebar akak tu..Nak bacalah.

    p.s: Akak cantik.. >____<

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh, gimme10! ^_________^ hi dik Anie..hihi.....bacalah dear..hee

      p.s~thank Q dik Anie, u re beautiful too! ^______^

      Delete
  11. Selama ni ingatkan nama Seneorita tu nama betul akak. HAHAHAHA. Gelak puas2 dulu. Tapi sy lebih suka nama Seneorita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah, amboihh glemer sangat nama tu kalo betoi2...btw seneorita mean Miss :D lol...hihi

      Delete
  12. perghhh!! mcm dh nk mncri jodoh nie.. hik3!! =P byk jgk psmaan kita yek.. jeng3!! BIARLAH RAHSIA apa yg sama.. hehehe!! =P

    p/s: nk pnggil SITI boleh? =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah, nak cari jodoh pong bolehh eyh :D :P
      apakah persamaan kita? cegtauu sikit :P

      p.s~ nama SITI tu glemer sgt la..hahahha..boleh je lol :P

      Delete
  13. huuu bestnyer dpt pergi German kan?wahah~
    #kita sama!!suka senyum nmpk gigi..ngeee:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh kte sama!! gimme10! heheheeh ^_____^

      Delete
  14. bestnya dapat gi Germany...baru tahu al-kisahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, baru tahu eyh ^______^ thank Q for reading sis...

      Delete
  15. Hai sis annie. comelnya bear tu. geram tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi die Mieya :) Chomel kan, amik laa bear tu..heee ^____^

      Delete
  16. akhirnya tahu jgak nme sbnr adik kita ni..hihi..kak b pom salah sorang y nak pggl rita sbnrnya tapi nasib baik smpt tnya dulu..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehehee, akhirnya kan :D hihiihi ^_______^

      Delete
  17. Akak kalau dalam gmbar mesti senyum biasa-biasa je..Nampak ayu gitu..tp kat luar, nganga mulut seluar-luasnya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, akak memang ayuuu kalau senyum bertambah tambah keayuann tu :D hihihi...

      Delete
  18. AJ pun selalu je amik gambar macam tu walaupun gigi tak berapa comel...
    Khkihkih..... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe, gigi AJ chomel je la, tambah2 AJ pong chomel kan so bila senyum bertambah kehomelan tu...hee

      Delete
  19. sedap nama.. hihih syok kan duduk tempat orang ngeh ngeh ngehhh
    penang area mana cek.. bila2 ley wat gathering2 muahahhaa
    senyum nampak gg la manihh segak anak mami nii :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceq penang area bayan lepas :D cheida pulak area mana? bolehh2, nanti kita gather2 eyh..hahah ^___________^

      Delete
  20. Awek ni mmg sentiasa tersenyum dan anggun gitu... stay cute and sweet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyummm sokmo macam mama PPP laa kan ^_______^ heeee

      Delete
  21. selamat berkenalan..ehe... senyum kalau xnampak gg kurang manis..eloklah tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, dah macam sesi perkenalan kan. :D betul tu, n mmg tak reti kalo tangkap gambo senyum tak nampak gigi...hihih

      Delete
  22. 1 ja sma tggl dkt penang..bahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, ada jgk yg sama kan... :P org penang malii..

      Delete
  23. lol... sweet apa senyum... cakap pasal seneorita ni teringat pulak blog lama akak senorita diaries...lol...

    *akak pun x makan sushi...kay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun keep smiling, baru maniss mm gula gitu :D hee

      *yeahhh! kte geng! gimme10! :D

      Delete
  24. owh.. anak bongsu rupanya..hehehe

    ReplyDelete
  25. senyum nampak gg nak kalahkan faizura lah tu..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhhee, alamakk xboleh lawan faizura laa bunda :D hihihi

      Delete
  26. Senyum...tak perlu kata apa-apa...hehe. Nice! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh! Smile without say anything, smileee :D haha

      Delete
  27. anda mnang kt sini, lpa tntut adiah ker? xtau leh tntut ker tak lgi.. try tanya

    http://anakenyusni.blogspot.com/2013/04/pemenang-segmen-blogger-bertuah-cabutan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danke sehr freund! Tak sempat nak check.huhu...thank Q for dis info ;)

      Delete
  28. best nyer Anie..... dpt berpeluang ke German.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) xpe nnt remy pegi bercuti disana pulak ye...hee

      Delete
  29. Kak Anie!! Why u so gojes maaa?? Comel sesesesangat!! Cute miut baq hang!! XD

    ReplyDelete
  30. now..tau d nk pnggil apa...anie.. :)

    ReplyDelete
  31. nmpak gigi pon xpe, yg pnting manis okey!hehehe

    ReplyDelete
  32. ish ish..kenapa la cantik sgt adik akak ni ye. comei sungguh!

    ReplyDelete