nuffnang

loveable person

Thursday, 4 April 2013

First time berdating bersama blogger awesome!

                                           Assalamualaikum & Happy Thursday my lovely peeps!

Alhamdulillah, still alive, still breathing and finally internet dah makin ok, but still lembabness...huhu...
Btw, thank Q sangat2 semua sebab memahami keadaan aku sekarang ni dan thank Q sebab sudi memaafkan aku yang tak datang ke blog korang eyh, bukan salah aku, but line celcom ni haa......Semalam baru aku tau, coverage celcom dekat kawasan rumah aku ni ada problem, masalah teknikal katanyaa, entah berapa hari nak tunggu baru la ok macam biasa..huhu....Saboo je lah eyh...Papepong, aku akan tetap berusaha untuk terjah ke blog korang, rinduuu kot nak blogwalking dan tinggal komen dekat blog korang yang awesome tu..........huhu

Okeyh3, dalam entry semalam aku ada bagitau yang aku berjumpa dan berdating bersama seorang blogger yang sangat happening, awesome, peramah tamah, femes amose dan bestttt sangat3! Walaupun first time jumpa tapi macam dah kenal lama.....haha....Meh nak ceghita sikit eyh....
Rasanya semalam  ada seorang adik blogger ni teka betol kot ,heheh, Iha pun dah dapat bau kan siapakah blogger yang aku maksudkan tu :D Korang nak tauu siapkah beliau?

                               Jeng jeng jenggggg...............................................

   

Haa, aku jumpa akak Miezaa Jhaa K :D heee...Akak Jhaa datang bersama en.hubby terchenta abang K.
Sebelum nak datang Penang tu, akak Jhaa ada bagitau aku yang die nak datang penang untuk teman abg K kursus dekat sini, so dengan kesempatan yang ada kami pong bercadang la nak berjumpa dan hang out bersama, aicehceh...Masa tu merancang je, but Alhamdulillah, rancangan kami berjaya dilaksanakan....

First time jumpa tu dekat Queensbay, aku datang merempit dengan scooter aku la, masa nak kenal pasti orangnya, akak Jhaa siap message aku cakap, "Dah sampai nanti cari seseorang yang memakai baju hitam n tudung kuning". Haa, sampai2 tu mata aku pun melilau la mencari  orangnya, hahaha, tapi tak sangka akak Jhaa yang nampak aku dulu, dari jauh dia datang terkedek kedek,chomell je datang dekat aku...hehe... :D First impression, excited sangat dapat jumpa blogger dari Terengganu ni, sampai2 terus pelok cium tapi kesian akak Mieza sebab terhantuk helmet aku time nak pelok2 tu.....Helmet tak bukak habaq hang, sebab eksaited sangat kan...

Cilok gambo akak ^____^

See, dah macam kenal lama kan...hehe...Akak Jhaa ni memang sangat happening orangnya, kami cakap2 sikit then gelak banyak2.. Mulut ni tak berhenti cakap, time nak makan pun ada ja cerita...Aku bawak kak Jhaa makan dekat Foodcourt Bukit Jambul...Kiteorang makan nasik ayam roasted..Tu pun makan tak habis sebab kenyang bersembang kot..bhahha....Ada ja topik yang keluaq dari mulut ni....Memang tak kering gusi lah gelak, semua orang usha pelik ja kan....hehe...Nasib baek laa kami tak cakap macam ayam dan itik kan, yelaa sorang orang utagha, sorang lagi orang timur kan, memang loghatt lain la kan, hehe...Walaupun ada perkataan tak faham, kak Jhaa buat2 faham then gelak je, bila tanya akak faham tak, jawapannya tak faham, pastu tanya lagi kalau tak faham kenapa gelak, jawapannya sebab Lucu......hehehhe ^______^ 

Aku bawak akak Jhaa jalan-jalan Penang naik scooter je, tapi kak Jhaa cakap naek moto lagi best dari naik kereta sebab boleh sedut fresh air gitu....hehe...Aku bawak ronda2 then shopping sikit. Mula-mula gerak ke Bukit Jambul makang2 dan shopping, sambil bergelak ketawa lah kan...Itu wajibb...heheh...



Moto pun kena bayaq parking jugak tauu...

Ber"COOLBLOG" hee, terima kasih kak Jhaa sebab belanja! ^_____^

Kalau datang Penang wajib beli Jerukk Pak Ali...Memang da best da bomb la kan....Dah boleh jadi model jeruk dah akak Jhaa neh..hihi
Lepas jalan2 Bukit Jambul, kami p jalan2 Queensbay pulak..Dalam Queensbay pong ada gajah tau, jangan main-main..hehe :P


Bergambar bersama gajah, heheee... :D Ada peristiwa lawak di sebalik bergambo dengan gajah ni, nanti suruh kak jhaa cerita lah..hehe..

Rinduu dekat kak Jhaa, memang takkan ku lupa kenangan kita bersama...aicehh.. :')

Hopefully,kita dapat jumpaa lagi ye Kak Jhaa sayang...Will miss u so much! Sebelum balik kami ada exchange barang...hee...Akak Jhaa bagi aku keropok lekor terengganu, kek coklat, dan keropok ikang, terima kasihh sangat3 kak Jhaa!!!


Semoga persahabatan kita kekal abadieslamanya...Walaupun kenal dalam dunia bloggers but finally jumpa dalam alam realiti,hope dapat jumpa dengan bloggers2 lain lagi pasni....
Jom terjah ke blog Kak Jhaa, mana tau pasni anda pulak boleh keluar jumpa kak Jhaa kan......

Thank Q for reading my lovely peeps!
As-salam~



68 comments:

  1. Replies
    1. jgn laa jeles dear..hee..nnt dtg penang kte dating eyh :D hee

      Delete
  2. wahhhhh.. bila lak nak dating dengan kak mia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah kak miaa, satu hari nanti pasti, hee, teringin sgt nak dating dgn kak mia ..hee ^_____^

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdulillah best sgt...first time bersua tp meriahh sgt :D hee

      Delete
  4. wah..bestnya akak..tak sabar nak jumpa akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, best sgt3 :D In shaa Allah dear, kalo xdeppe pasti kita akan berjumpa nnt ^______^

      Delete
  5. wow chomelnyer...dua dua pun chomel...tergoda u, tp sayang sbb sy terlalu tua utk couple ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha, lagu tu pong boleh naa...jgn nak tergoda sgt nnt bini kat rumah mengamuk baru taau...hahah :P :D

      Delete
  6. olololol suweet jea korg berdua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee, sweet macam gula2 eyh :D perasann pulak..hehee

      Delete
  7. wiwitt seronoknya tengok akak2 yg iha rapat ni dating.. kalau ada rezeki teghingin gak nak jumpa korang.. tapi tu la mengikut peta malaysia iha dok kat tengah2.. haha.. hope hubungan kita semua sesama blogger kekal sampai akhir hayat, Amin.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, iha dok tengah2 eyh?owhh boleh jumpa tu..hehe...betul tu, semoga hubungan kita sesama blogger kekal abadieslamanya.....aamiin :')

      Delete
    2. a'ah kak, iha kat selangor.. tapi dekat2 dgn negeri sembilan dah.. kira jauh la kita ni.. tapi kalau ada rezeki boleh la kita berdating kannnn :D

      Delete
  8. bila nak dating dengan akak pulak...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, in shaa Allah, 1 hari pasti kita jumpa n dating brsama eyh akak :D heeeee

      Delete
  9. Replies
    1. AJ datang penang jangan lupa roger2 kte tau! hehee :D

      Delete
  10. hehehe...kalau dapat yg sekepala mmg best ! :D

    ReplyDelete
  11. bestnya dpt jumpa blogger!! bila mau jumpa akak pulak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt sangat akak..yeahh, 1 hari nnt kita jumpa eyh akak! ^_______^ heee

      Delete
  12. Replies
    1. Alhamdulillah, syiokkkk sangat acik :D heee..kak jhaa memang best lah! happening sgt..hehe

      Delete
  13. bila kita lak nak berjumpa nih??ceh..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom3 kita jumpa...heee.datang penang roger2 la eyh :D hheee

      Delete
  14. bestkan dpt keluar ngn member2 bloggers ni.. semua dh satu kepala hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aah best sangat, ni first time jumpa, rasa yg xdpt digambarkan macam mana..eh3..hee ^_____^

      Delete
  15. amboi sakannyer..rempit ag 2


    http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/04/andai-aku-bisa-menggantikan-kesakitan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, merempit sakan laa haritue......heee :D

      Delete
  16. wah wah wah... somel somel blogger dua org ni ^_^ bila nak join datim dgn kiterang??

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee,terima kasih akak PPP, :D teringin nak join, nnt ada jodoh kitaa jumpa eyh! ^_________^

      Delete
  17. wah.. berjumpa sudah sama itu ohsem blogger ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehee, tu laa, akhirnyaa kannn :D xsangka dapat jumpa dgn kak jha yg ohsem tu ^________^ heee

      Delete
  18. Amboi! Posing sakan dua orang blogger yang baru first time jumpa nie. Hehehe! :D Arol tak pernah jumpa kawan blogger lagi. Mungkin suatu hari nanti. Mungkin akak blogger yang pertama. Mungkin, siapa yang tahu kan? Kihkih. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, banyak lagi gambo yang posing sakan xbubuh tu, hehe, :D in shaa Allah eyh ^______^

      Delete
  19. wah seronoknya bleh jumpa sesama bloggers...^_^
    Nnti sy nk pi png leh rojer2 sis ye..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, seronok sgt dear :D
      okeyh, nanti datang penang roger2 la tau, mana tau ada rezeki kitaa jumpa kan ^______^ heee

      Delete
  20. wah berdating berdua nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee, berdua lebih baek..hahhaaaha :D

      Delete
  21. seronoknya dia jalan2. hehe.tertibe rasa teringin cool blog tu. gulp. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. namee, nanti suruh en.hubby beli tau, beli yang perisa oreo vanilla tu sedappppp woo :D ehehehhe

      Delete
  22. Wahhh seronoknya fiza tengok anni berjimba dengan kak Jhaa! Terasa jeles pun hado hihihi Anni, nanti bawak fiza nak skuter anni plak ye. Kita pusing satu penang. Kita p makan pasembuqqqqq Ekekeke. Fiza tunggu anni kat feri. Fiza tak bapa cekap sangat jalan penang. InshaAllah one day =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee, seronok sgt fiza, kak jhaa mmg sgt happening :D first time jumpa mcm dh kenal lama..hehe..okeyh dear, in shaa Allah nanti kita jumpa kita pusing2 penang eyh^______^hee

      Delete
  23. hahaha.. mesti lawakkan dear.
    QB sgt mahal parkingnya...huhu

    nnti nk jmpa syg jugak la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe, memang lawak sgt, byk peristiwa lawak berlaku.. :D

      okeyh dear, nnt kita jumpa eyh ^______^

      Delete
  24. Kan kak? Line Celcom ni kadang2 coveragenya macam tak berapa betul, nak loading amatlah siput sedut! ._.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dik, memang lembab kalah siput seduutttttt..huhuhu...

      Delete
  25. nanti kita bergambar berdua pula ye... hehehe ceria je muka akk.. jap, apa nama sebenar akk seneoritabaharin ni ye?? kahkahkah.. dah lama kenal baru nak tanya nama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, okeyhh ena syg, nnt kita bergambar berdua ye syg....hiks, akak xbgtau lg eyh nama akak? akak bagi nama pendek dulu la eyh, nnt akak buat 1 entry pasal tu, melampaau kan, haha..ena boleh panggil kak Anie je :D heheee

      Delete
  26. bila nk dating dgn kak nealopah ni? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, uishhh retis ajak kte dating laa..bila2?ehehehee... :D In shaa Allah, nnt kte dating eyh kak nealopah ^_____^ hiks

      Delete
  27. Hoho..masa jmpa terhantuk..nak balik pun terhantuk jgk..
    ahah..apa tak faham? ye ye..memang xfaham pun..haha
    First time rasa coolblog tu...best jgk makan sambil jln2..dasyat punya anak dara..hihi
    Peristiwa lawaknya tu ada kat belalai gajah ye tuan tuan.,haha
    Tu la..InsyaAllah dapat jmpa lagi nnti..best sangat2..
    Kita pun dapat coklat..coklat dari Mekah lagi..thanks Anie..
    semoga persahabatan ini kekal berpanjangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheehh :D xfaham tp buat2 xfaham then gelak2 kann, itu laa keja kita.. hihihi....Wc akak syg, nnt kita jumpa lg ok..
      Aamiin, semoga persahabatan kita kekal abadieslamanya.....

      Delete
  28. amin. semua gambar comei-comei belaka. Mai la dtg Johor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee, thank Q dear ^_________^ in shaa Allah, nnt dtg johor kte jumpa eyh..heee

      Delete
  29. Salam.. kalau org mai penang sure jeruk pak ali yang diterjah kan..ari tue mbr akak dtg dari kl pun akak bwk beli jeruk pak ali jugak...;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee, betul tu akak! :D kalau org luar mai penang mmg xsah kalo xbawak beli jeruk pak ali kan..hee

      Delete
  30. Bestnya dapat jumpa rakan blogger ;D hee

    ReplyDelete
  31. amboi.. happy betul ampa berdua.. hehe :)

    ReplyDelete
  32. Woahhh. Bestnya dapat date dengan blogger lain. Teringin jugak. Hahhaa

    ReplyDelete
  33. bestnyeeeee ! hehe dua2 comel dan kiut.. syok lah pusing2 remfit2 nek skuter berdua lebih baik hihi. nnt nak p utagha gak lah :P

    ReplyDelete
  34. bestnya..dgn lyeen bila akk nk dating?

    ReplyDelete
  35. Jelesnyer boleh dating berdua!! "NAK JOIN" *hihihihi*

    ReplyDelete