nuffnang

loveable person

Monday, 1 April 2013

Cuti-cuti Strawberry Part 2

                                         Assalamualaikum & Happy Monday my lovely peeps!

Fuhhh penattt sangat harinie, dalam penat2 berjalan jalan dekat Cameron Highlands sempat jugak nak hapdate blog kan...hee...Sejuk2 ni ada laa mood untuk menaip entry...Walaupun penat tapi gumbira dan enjoy bersama family tersayang...Tapi sayangnya my parents takde sekali sebab diorang tak balik umrah lagi, in shaa Allah  petang satg ibu ayah dan kak ngah aku akan sampai ke tanah air...Doakan mereka selamat sampai ye....

Okeyh, Sabtu lepas aku ada update Cuti-cuti Strawberry Part 1 kan? Harini nak update part 2 plak...hee..Sepatutnya semalam aku publish, tapi disebabkan lappy aku buat hal terpaksalah publish harinie.. Hmm..Walaupun ada yang cakap Cameron Highlands dah tak berapa sejuk dah, but bagi aku still sejuk lagi dan mengigil jugak la aku tengah2 malam nak tidoq tu..Entah kenapa sekarang ni aku rasa macam tak tahan sejuk....Pelik betol....Wonder jugak aku, macam mana laa aku boleh hidup dekat German time winter dulu, sebab suhu dia lagi sejukk kot dari Cameron Highlands, bawah 0 celcius...Tapi boleh pulak aku cakap CH sejukk dan aku akui tak tahan sangat sejuk tambah2 bila bangun pagi kena mandi air sejukk tu, wuarghhhh, nangis aku...Heater pulak macam hampeh je, aku nak bagi jadi warm tapi jadi hot kottt, naseb baek tak melecuq, last2 mandi je laa air sejukk tu, meraung raung aku dalam toilet....bhahahha...Ok2 bukan tu yang aku nak story =,=

Hari kedua ni banyak laa jugak aktiviti yang aku lakukan bersama kak long & family & kawan kak long aku dan her family....Panjangnyaa, haha, mesty tak paham kan...Kebetulan kawan kak long aku pun datang CH, tak tau la sama ada kebetulan atau diorang dah rancangkan, so kami pun berjalan-jalan sekitar CH ni bersama-sama...Hee....Hari ke2 di CH ni banyak jugak laa berjalan, ponat den, balik2 hotel terus golek-golek atas katil, tapi takpe berjalan banyak dapat membakar segala lemak2 dan kalori yang hadoo...Aicewahh....

Hmm, first place kami pergi ke botanical garden eh3 aku tak sure laa nama tempat tuu apa, tapi tempat tu ada ladang strawberry boleh laa p petikk2 kan, pastu ada bunga-bungaan, cenderahati, haa tak payah nak cakap banyak, let see da picca... ^______^

                                   See, pokok bunga dia chantekk2, geram aku tengok..
                                Sebelah aku tu kak fatin, adik kepada kawan kak long aku tu :)

Yang tudung ungu tu kak long aku dan tudung kuning kak maini kawan k.long :)
dah lama tak jumpa kak maini, kiranya jejak kasih di Cameron Highlands la ni...hee



                            Perghh  besaq kann strawberry tu, dapat sebijik besaq tu puaihh makan..heee

     Atas neh gambaq kak long aku edit, haa tu laa anak2 monster kak long yang aku jaga selalu tu...huhu..


Next trip pulak, pergi ke ladang teh Bharat...SubhanaAllah, pemandangan di ladang teh tu memang sangat chantek, tak dapat digambarkan dengan kata-kata, let see da picca..

     Before turun ke ladang teh, makang2 dulu kek dan minum air teh strawberry..Lapik perut dulu... hee

Nak turun ke ladang tu jalan dia curamm kot, scary jugak, tapi aku ni jenis tahan lasak la jugak, so aku gagahi turun jugak untuk melihat kehijauan teh dan pemandangan yang sangat indah...SubhanaAllah..
Senyumm tak perlu kata apa-apa :D

Aku dan Adam monster, heee ^______^ 

Haa, hari ke2 jalan2 sakan laa, kalau nak letak gambo2 semua memang tak cukup 1 entry la kan, muahahha... Besttt sangat jalan2 dekat CH ni, sesiapa yang tak pernah pergi or lama tak bercuti ke CH, datang laaa, pasttiii tak rugi, boleh makan strawberry sampai sakit perott.....heheh :D
Harinie last berada di CH, maybe nak berjimba jimba lagi sikit kot...Gambar atas tu T-shirt CH yang dibeli oleh aku semalam, beli2 terus pakai, pulun tak......heee. Ok, nanti aku post kat hampa strawberry eyh, tunggu posmen antaq eyh...errrrr....hihi


Thank Q for reading my lovely peeps!
As-salam~


33 comments:

  1. dh lame xpergi...entah tahun bila la boleh singgah lagi.mmg cantik kt sane,nyaman je...paler pun 'xsesak' :)
    tp sy xminat sgt sbery, xtau la nape :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mmg chantek sgt pemandangan kat sana :) kpala mmg xsesak rasa fresh je...heee ^_______^

      Delete
  2. adoi...jeleznyer sepatutnyer kami dah pergi tapi disbabkn terkena musibah terpkse cancel =(


    #dah lama nk tny stdy mne ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe2, nanti cuti pergi bercuti kat sana ok dear :)

      #study dkt uitm,merbok, but now dh abis, tgh tnggu nak sambung balik ^____^

      Delete
  3. Amboii sedapnyer korangg...nice pics..akak pn mmg xtahan sejuk..klu cuaca kt german kurang dari 0, bekulah jantung hatiku..∩__∩

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, thank Q akak syg..ha'ah tu laa, xtau skrg xtahan sejuk sgt, hee...Hee, beku jantung hati habis la akak..ihihihi ^______^

      Delete
  4. wahhhh bestnya dapat coti2 malaysiaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, sekali sekala bercuti cutiaannn :D hihihi

      Delete
  5. besntya jalan3 .. nie jeles nie heehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, best la jugak, jangan laa jeles acik,nnt cuti sem acik ajak family bercuti cutian k..ihihi ^_______^

      Delete
  6. Ecececececehhhhh..
    Semangat waja pakai baju Cameron Highland tu....
    Tak pegi Ladang Teh Sungei Palas ek??
    Tempat shooting Ombak Rindu tu??
    Situ view dia lagi cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhe, tu laa semangat gila kan..bhahahha :d
      Alaa xpegi laa AJ, huhu, rugi betoll..nanti AJ bawak kte pegi situ :D

      Delete
  7. bestnya sayang! hehehe
    tc kt sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, thank Q dear, dah balik dah ^__________^ heeee

      Delete
  8. wah adik...kakak is jeles... hu hu hu... bilalah dapat cuti ni... lama dah x bercuti ni... last year jer last...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, kakak don't laa jeles2, nanti akak bercuti gan hubby lg bestt :D heeee

      Delete
  9. Salam sis..
    Di sini Mak Dara nak ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi menjadi penaja bagi GA MAK DARA Malaysia's Next Top Lucky Blogger" mak amat amat hargainya dan amat berterima kasih atas kesudian sis itu. Senarai para pemenang terdapat di entry ini http://www.bicaramakdara.com/2013/04/pemenang-malaysias-next-top-lucky.html

    Para pemenang akan hubungi sis untuk urusan pemberian hadiah tak lama lagi ya.. terima kasihhhhh kerana sudi menjadi penajaaaa.....

    ReplyDelete
  10. ye ke CH dah tak sejuk sangt..ok la kan dari penang ni.panas lit lit..

    ReplyDelete
  11. bestnyer..bila xtau sy dapat pergi sane..hihi

    ReplyDelete
  12. bulan 6 akan kesini with visionnaire..ayuh!! haha..sayur dia segar gila...

    ReplyDelete
  13. perghh bestnya kak ! bella last pegi time 2009 . masa tu , nak jejak kaki dalam bilik air pepagi pun dah rasa mcm terseksa gila !! haha

    ReplyDelete
  14. Oh my, saya suka pergi ke ladang-ladang fresh ni! Tapi belum pernah sampai ke Cameron Highlands lagi. Kat Sabah pun ada Kundasang, ada ladang teh yang penuh perisa, bahkan strawberi ada di mana-mana! Nak sangat kerja di ladang flora satu hari nanti eh, hehehe. :3

    ReplyDelete
  15. wahhh bestnyaa kak... tapi tak masam ke strawberry tu?? huuuu... eh akk nk tnya, akk edit gambar tu kat mne ye???

    ReplyDelete
  16. waduh2.. iha tengah berangan ni yang CH ada kat depan mata :D

    ReplyDelete
  17. ohh.. alhamdulillah slmt smpai :D
    eh lupa nk bg tau. dear kena tag hehe. tq eh tag aritu :)
    http://lynathegojes.blogspot.com/2013/04/1st-segmen-selamat-hari-lahir-by-kathy.html

    ReplyDelete
  18. bestnya dapat pergi cuti.. heee. :)

    ReplyDelete
  19. wahh.. pergi CM xhabaq pun ^_^

    ReplyDelete
  20. salam...seronok nya p bercuti ramai2..meriahhhh! kak nealopah pemenang bloglist tajaan Seneorita Baharin, dlm segmen Mak dara. Tq yer sponsor!

    ReplyDelete
  21. wah..bestnya.. saya tak pernah lagi sempat ke sana tau.. teringin sangat nak ke sana..

    ReplyDelete
  22. seronok kan kat sana ! rasa nyaman je udara. serious rasa nak sedut je udara. hehe. sebab rasa lapang dada :D untung siapa stay kat sana kan ! :)

    ReplyDelete
  23. Akk!! Bestnyer jejalan kat sana.. X habaq pon.. =D
    CH still sejuk.. Last pergi tahun lepas, ku bgn pagi dn mndi air sejuk tu.. *menggigil-gigil habaq hang*

    ReplyDelete