nuffnang

loveable person

Tuesday, 9 April 2013

Kadang-kadang....

                                         Assalamualaikum & Happy Tuesday my lovely peeps!

Alhamdulillah, still alive, still breathing and still have time to spent time with our beloved family and friends..
Dalam hidup ni, langit tak selalunya cerah, dan awan tak selalunya gelap, eh3 betol ke ayat aku ni..Takpa2, ayat boleh je berubah ubah mengikut mood seseorang tu...haha..So, agak2 laa kan mood aku ni macam mana laa eyh..Mood yang berada dalam keadaan kekeliruan kah? atau sekadar gurauan? :P


                                                               Kadang-kadang...







 Kadang kala hidup kita bahagia, kadang kala hidup kita terasa merana..Kadang-kadang merana itu bukan datang sesuka hati saja, tapi yakinlah ada sebab dan hikmah di sebaliknya...Hidup seperti roda.. Kita takkan selalu berada di atas, dan kita takkan selalu berada di bawah... Anggaplah suka duka itu ujian untuk kita...Terimalah ia dengan redha...Di sebalik kedukaan terselit kebahagiaan...Semoga kita semua bahagia bukan sahaja di dunia malah di akhirat sana...In Shaa Allah...


Thank Q for reading my lovely peeps!
As-salam~



47 comments:

  1. Perempuan ni jiwanya halus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul~ ^__^ halus, kadang2 susah untuk difahami, hanya insan yg tertentu saja yg dpt faham dan terima kan.. :)

      Delete
  2. Betul2 :D
    Tak selamanya kita bahagia..
    Semua yang berlaku pasti ada hikmahnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear.... ^____^
      semua yg jadi ada hikmahnya.. :)

      Delete
  3. yup..mintak kekuatan dari Allah agar tidak berputuas asa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu yaya... :) Just put trust in Allah...in shaa Allah..semua yg jd ada hikmahnya..

      Delete
  4. perempuan kalau sedih tiba2, menangis jerr... ia mampu tenangkan kita :)

    ReplyDelete
  5. dulu sebelum akak kawen rasa tak best je..selalu moody..selalu rasa bosan.selalu hilang arah tuju..lepas kawen semua tu tak de..tak de sedih2...akak sampai dah lupa bila last akak sedih dengan diri sendiri nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bahagianyaa kalo camtu.rasa macam nak cepat2 kawen pulak..hee ^______^

      Delete
  6. iha kalau rindu, gembira, sunyi, sedih, semuanya iha akan gelak.. nampak tak ketidakwarasan iha kat situ, haha.. apapun hati kita2 si kaum Hawa ni memang lembut, fitrah yg tidak boleh dinafikan.. kan akak kannn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, selalu mcm tu la kan, konon nak cover tp kalo dok sorang2 dlm bilik, mesty nangiss punya kan...hukss..betul tu iha, hati kaum hawa ni cepat sangat tersentuh...tgk cite korea part2 yg sedih pn dh boleh nangis, hiks.. :D

      Delete
  7. Suka tgk katun2 kat ats. Kiut macam tuan blog. Heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. chomel kan katun2 kat atas, cari kat pakcik google :D

      Delete
  8. Replies
    1. tenyumm tak perlu kata apa2 tenyummm....errr :D hee
      lol

      Delete
  9. sy pun kadang2 selalu je terasa sedih & nak nangis tiba2. x de sebab pun padahal huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, tu laa hati kaum hawa ni cepat sgt tersentuh eventhough benda tu juz kecik je kan...kadang2 kte pun xfhm knapa kte sedih n nangis sbb bnda tu..its normal dear..cuma kita kena pandai kawal perasaan la kan :)

      Delete
  10. Hobi akak tu sedih-sedih..

    time gembira gelak sakan..
    time sedih tak boleh tahan..

    Nah pantun dua kerat..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahah, sempat lagi pantun dua kerat kan.. :D
      Terbaekk lah akak! hihihihi

      Delete
  11. wahhh ramainya yg komen & beri semangat.harap seneorita tersenyum dgn komen dorang sbb dorang nilah yg terbaik buat seneorita kan kan kan?katun kat atas tu mmg comei.kate2 dia pun terbaik jugak.mampu buat kita tersenyum sendiri betapa indahnya hidup ni kan?kjab gembira kjab sedey tp itukan lumrahnya hidup.
    eh dh 630ptg dh.nk mandi nk g masjid.jom join same g masjid...jemaah.manelah tahu hati ite terisi dgn ceramah kat masjid tu...sbb ceramah agama tu kan ibarat taman-taman syurga.kalau nak dalam hati ade taman kenalah singgah sekali sekala.jom jom.ajak kwn2 blog sekali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Terharu sgt...terima kasih sgt3 buat semua, aiceh tiba2 je nak bg ucapan kan, ini semua poyo.. :D
      betul tu, semua tu lumrah kehidupan, dat's life.. :)
      Alhamdulillah, nnt boleh la kongsi2 sikit dkt blog ceramah or tazkirah tu eyh. ^____^

      Delete
  12. :) sangat faham sebab saya ni perempuan.ada time memang tiba2 sedih n fikir bukan2. tapi kalau jadi mcm tu saya wuduk n solat pastu tidur. bangun je segar dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setujuu sangat3 dgn sis Namee..bangun2 terus hilang rasa sedih tu kan... :') heee...

      Delete
  13. a good woman will get a better man.. insyaAllah ^^ what ever it is, just smile & keep your head up! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, du hast recht freund! agreed! in shaa Allah...Semoga kita semua diberi jodoh yg baek2 ye..n keep smile yaw ^_______^

      Delete
  14. Jadi perempuan kenalah kuat kan Anie :') Fiza dapat kekuatan daripada entri Anie ni. Betul sometimes hati ni rasa sedih, rindu tapi tanpa bersebab. Allahu indah sungguh ciptaan Allah swt ini. Fiza rasa nak menangis Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fiza syg...kita kena kuat menempuh onak dan duri, jgn lemah semangat, be strong ok dear.. ^____^ xnak laa menangis Fiza, nnt anie menangis jgk...huhu

      Delete
  15. Allah lebih tahu setiap kejadian yang direncanakanNya dan sebab musabab berlakunya sesuatu itu... hidup ni perlu chill, don't stress out too much...

    Occay tak ni adik sayang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak :) hee, thank Q for ur concern..terharu. :') dik okeyh je akak syg.. ;)

      Delete
  16. Hidup kita klw happy sepanjang hayat tidak boleh la dikira sebagi hidup lol.. itu penghidupan yg abnormal... so dalam hidup ni mmg ada naik dan turun... jadi bila kita sedang berada di atas jangan lupa padaNYA... sebab bila waktu-waktu kita berada dibawah DIA akan sentiasa bersama-sama kita.. chill ok sis ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul tu mama PPP! :) chillex ....heee

      Delete
  17. Lain mcm jerk entry awk kali ni..hehe.
    But then, it's true. Jiwa wanita mmg halus dan sgt2 sensitif.

    Hanya org yg betul2 memahami jerk mampu mengubati maslah ini...

    ReplyDelete
  18. dan, lelaki yang sejati itu semestinya mempunya tahap kesabaran yang terlalu tinggi.. :)

    ReplyDelete
  19. follow here..

    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway.html

    ReplyDelete
  20. dan lelaki sejati itu adalah.....jeng jeng jeng...hehehe..
    betul3, akak pon ada kala tiba2 je sedih, tiba2 je happy semacam..
    mainan perasaan kot..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng jeng jengg.. :D hehe
      tue la mainan perasaan jiwa dan raga..hukss.. heheeeee

      Delete
  21. akak pun sensitif jugak. cepat merajuk, mudah terasa n menangis. begitulah jiwa wanita. mudah tercarik dan terobek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa betull tu akak, setujuuu sangat2..mudahh terobek dan dirobek..hehe

      Delete
  22. hidup manusia memang tak menentu, setiap orang Allah dah tetap ujian masing2, dan setiap orang itu pasti mampu manghadapinya..insyaAllah

    ReplyDelete
  23. kena bersabar menunggu lelaki sejati tu.......
    jgn galau2 tau!

    ReplyDelete
  24. Akan ku PUSH untuk kebahagiaan itu. Tq akk!!

    ReplyDelete