nuffnang

loveable person

Friday, 26 April 2013

Luahan....

                                       Assalamualaikum & Happy Friday my lovely peeps!

Alhamdulillah, still breathing, still alive and finally can still update entry. ^_____^ Wahh3 rasa macam bertahun-tahun tak update, padahal baru 3hari kan....Rinduuu sangat dekat blog ni dan rinduu dekat korang semua...huhuhu.....Sekarang ni aku dah slow down sikit berblog...Kalau dulu setiap hari mesti aku update kan, tapi sekarang dah macam siput sedut slurrppp3 ja kan...Hmm mesty ada yang tertanya tanya kan kenapa aku dah jarang update entry n datang singgah blog korang untuk komen2 kan...Meh nak luahkan sikit apa yang terjadi..huhu...Ni bukan drama sedih ok.. :P heee


Hmm, buat sementara ni aku kena slow down sikit sebab my parents tak berapa faham dengan aktiviti blogging ni...Diorang ingat blog ni hanya membuang masa dan aktiviti yang tak sihat....Jenuh nak explain, tapi tak pelaa, biar je la....Aku tak nak bising2 sebab benda kecik ni...So, mood aku nak berblog pun mula berubah sikit...Aku rasa macam tak best kalau tiada support dari family walaupun benda yang aku buat ni tak salah kan...Aku memang suka menulis tapi maybe diorang asyik dengar feedback yang negative terhadap bloggers so aku pun terkena tempias...Adoii...Sabo je lah kan...Sedihhhh tau....Tapi takpe aku tetap berblog cuma tak delaa tegar macam dulu kan...

muka masam macam cuka... =,= 

Apa-apa pun yang kita buat ingat jangan lawan kata2 ibu ayah walaupun diorang mempunyai fakta yang salah terhadap apa yang kita buat, kita jangan lawan...Cakap elok-elok dan terang slow2, kalau tak faham jugak just let it go...Maybe suatu hari nanti diorang akan faham jugak kan... :) Aku berblog pun sebab hobi bukan nak jadi terkenal or ada niat lain kan...So, aku tak delaa kisah sangat, cuma sedikit sedih je la kan sebab benda yang kita suka buat tak dapat sokongan kan....huhu...But, it's OK... ^_________^

Whatever it is, remember our parents love us, that's why they care about us so much...Macam situasi aku sekarang ni, aku anak bongsu memang aku rasa macam terlalu dikongkong dan my parents is over protective, tapi bila difikir-fikir balik, ada baiknya kan macam tu, sebab sekarang kat negara kita macam2 benda dah berlaku...sebab tu laa parents aku tu risau sangat kot kan...Always thinking POSITIVE... ^______^


Pernah tak terjadi situasi macam ni dekat korang? How u handle this situation eyh?....Ce share sikit... ;)

p.s~ Mintak maaf sangat2 sebab tak dapat nak berblogwalking dan tinggal jejak kat blog korang yang awesome tu hari2 but, kalau ada masa for sure aku akan singgah dan komen banyak2 ok...Miss u all so much! huhu...

                                                      Thank Q for reading my lovely peeps!
                                                                         As-salam~


23 comments:

  1. takpe maybe lama2 nanti parent awak akan faham...
    Macam nory alhamdulillah, mak nory sentiasa menyokong nory dalam berblogging ni, suami pon sama..Cuma dia malas nak baca blog nory..uwaaa sentappp...hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis nory :) Slow2 kan...bab lain semua sokong, tp brblogging ni je..huhu...xpela mayb ada sebab kan...nnt kawen in shaa Allah, akn kembali aktif.. :D

      Delete
  2. Alahai, nasib baik akak ni jenis mendengar kata.. oo tu ka cerita sebenarnya.. meh iha kongsi sikit pengalaman iha.. tu pong kalau akak sudi baca la :D tapi bukan kat sini, satgi iha hantar kat fb akak keyh, hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeyh syg :D akak tungguuu iha hantar kt fb eyh ^____^

      Delete
    2. Pengalaman apa tu Ihaa??? Jgn lupakan akak tau..hehe...esk akak buka fb nk ada muka ihaa..haha

      Delete
  3. lama xupdate.. hehe
    semoga dlm keadaan sihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, sihat2 je dear :)

      Delete
    2. jgn sedih2 k.. wlaupun lma dear tak dtg blog tp tak kcik ati pun.
      skrg parents dh support sgt2. lama2 oke la

      Delete
  4. oo patut la ... semoga ibu bapa kamu fhm dan lebih jelas tentang blogger .. :) insyaALLAH semoga semuanya akan baik2 saje

    ReplyDelete
  5. alo lo lo.... cian adik cayang akak ni...x mo cedey2...doa selalu semoga parents adik faham yer sayang... takper...In Shaa Allah, nanti diaorang akan faham jugak... percayalah cakap kakak...x mo sedey2 ek... love you always adik and take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu, thank Q akak sayang... :') tak putus2 bg semangat n nasihat kt dik..terharu sgt3....love u always too akak sayang...take care tau :* miss u! huhu

      Delete
  6. Aniee...hehe..ada kt kampung ni wifi laju plak..yeaa bleh komen blog Anie!

    Akak dulu pun dikongkong seketat ketatnya...biasalah..mereka takut kita terdedah dgn gejala sosial ke apa.. insyaAllah jika niat kita betol dlm berblogging ok je..nnti bleh aktif balik..

    ReplyDelete
  7. x paa kak., satu hari nanti mesti parents akak faham dengan minat akak., hehe akak jangan putus asa yaa., ^^

    ReplyDelete
  8. sokongan orang di sekliling kita amat penting dalam blogging, macam akak my hubby tak understand so nak menulis kena curi-curi kat opis @ kat umah...tu yang kekadang jarang update dan nak blogwalking pun susah...sabor jer ler...

    ReplyDelete
  9. Mungkin diorang ingat tulis blog je mesti blog politik kot? Slowly terangkan tentang blogging ni kat diorang. Pasti sampai satu masa diorang akan paham. Tak pun lepas post sesuatu entri, tunjuk blog kat diorang. Hihi :P

    ReplyDelete
  10. Takpe, kak. Keberkatan ibu bapa tue lebih penting. Akak tunjuk/terangkan sikit2 kelebihan blogging, lama2 nanti mesti dorang sokong akak. Parents Arol dulu pun bising jugak sebab asyik ngadap blog jek. Tapi lepas Arol tunjuk cek Nuffnang, selalu dapat hadiah2 contest/giveaway, selalu share info2 terkini dengan dorang, dorang terus okay. At least dorang tahu, ada jugak faedah blogging nie. Hehehe. :D

    P/S: Sama ler kita anak bongsu, memang selalu rasa dikongkong. Tapi alhamdulillah, kalau tak dikongkong dari kecik, tak tahu apa jadi sekarang nie. :)

    ReplyDelete
  11. saya tag awk.. :)

    http://www.fatinfikalonely.blogspot.com/2013/04/1st-baby-giveaway-by-kmliahshm.html

    ReplyDelete
  12. it's ok dear... takpe.. cute pula kak mia tengok bila muka masam mencuka tu..

    ReplyDelete
  13. xpe dik. diorg x faham dgn dunia blogging ni. maybe, lama2 diorg akan faham. dulu akak pernah mengalami situasi yg sama, di mana family x boleh terima hubby akak yg skang ni sbb hubby seorang musician. akak slowdown dulu hub kitorg, xnak nampak sgt yg kitorg masih bercouple. tapi lama2 diorg boleh terima dan Allah telah membuka hati diorg utk terima hubby akak as my 2nd husb selepas divorced yg dulu. ye la kan, diorg mestilah nak protect anak2 diorg, xnak pisang berbuah 2x. xnak benda yg lbh teruk terjadi. at last, kehidupan kami bahagia, kami buktikan yg kami juga boleh berjaya. syukur alhamdulillah...

    awk pun kena kuat, tabah dan sabar tau ^__^

    ReplyDelete
  14. think positive k,,mgkin diorg tlalu risau kot dgn zmn skrg ni,,=)

    ReplyDelete
  15. ooh mmg jenuh kalau nak explain...nak kena bg blog2 yg sesuai dgn citarasa diorg...suruh diorg baca...hehehe nanti bila dah syok dan ghalit tu baru la diorg faham blogging ni apa....

    ReplyDelete