nuffnang

loveable person

Friday, 5 April 2013

♥ Dinner make-up

                                         Assalamualaikum & Happy Friday my lovely peeps!

Wahhh3, malam baru sempat meghapdate blog ye..Niat  dihati nak join segmen2 dan GA yang dibuat oleh rakan-rakan bloggers tapi harinie macam tak sempat je..huhu...In shaa Allah esok pasti blog aku dipenuhi dengan segmen yang akan ku join, tu pong tengok keadaan internet jugak la kan...huhu...sedih betol bila internet buat hal... T___T

Haa, harinie seharian aku dok dengan my BFF, family die dan my family dah macam family betol2 bhahaha, xfaham? makna kata rapat laa macam adik beradik dah ha....Dulu zaman sekolah memang rapat walaupun tak sekolah sama, kalau jumpa memang lekat macam kembaq siam sebab tak boleh nak dipisahkan...hehe..ober tak.. :D Harinie jadi model beliau untuk dinner makup...FIY, die belajar dalam jurusan make-up2 ni, memang best la kan, so aku lah jadi model dia untuk harinie...Dulu dah pernah jadi untuk Day Make-up but harinie jadi model untuk Dinner Make-up pulak...

Aku ni jarang sangat nak make-up ni, kalau keluar selalu pakai BB-cream dan bedak compact je pastu eyeliner, DONE....Memang jarang pakai lipstick, foudation, eye-shadow dan barang2 make-up yang lain...huhu...Haa, tapi kalau dah kena make-up tudiaahh kalah retis...bahahha...perasan. Jom tengok hasil dinner make-up by her.. :D



Kalau sekali sekala maku-up tak pe lah kan, kalau hari2 make-up tu boleh rosak muka tau....Aku tak dapat bayangkan macam mana laa retis2 kan, hari2 diorang make-up, mesti teruk nak jaga muka....Aku yang kena make-up harinie pong rasa dah macam berat sangat muka  dan bulu mata palsu tu macam payung je, tak selesa, bhahaha.....Aku suka make-up yang natural je, macam day make-up haritue....Dinner make-up haruslah nampak bling2 sikit kan, dan kena terang sikit..Bagi aku dinner make-up ni boleh dijadikan make-up untuk bertunang ke kan, aicehcehceh gatai...Nak kawen make-up macam ni pong boleh kan....hikss...


Ha tudiahh tukang make-up :D Siap pakai topeng lagi, dah macam nak buat operation je kan...hehe

p.s~ Beauty isn't make-up! The best makeup is your smile. There is no beauty like the one that comes from inside of you

Okeyh, thank Q for reading my lovely peeps!
As-salam~


50 comments:

  1. alolahh . comey nye dia . heeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank Q dear, btw, awk pon chomel jgk dear ^____^

      Delete
  2. Alahh,. jadi pengomen kedualah plak.. hehe..

    Perghh.. jadi model tu!! Cayalah kak, cantik apa akak mekap .. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee, lambat seminit ye dik :D
      model biasa2 je dear, akak lebih suka nampak natural.. ^___^

      Delete
  3. wauuuuu wauuuuu wauuuuu.. ehh macam bunyi perempuan miang lak iha ni :D akak nak tau tak, iha scroll 3-4 kali nak konfemkan ni akak tau.. nampak lain woo tapi chumel~ geram kita dibuatnya :)
    #kita geng, tak biasa make-up, hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah, perempuan miang pong boleh eyh iha.. :D chomel je iha buat camtu...hihi..yeahh kita geng! sep10! ^________^

      Delete
  4. nampak mata akk sepet... oouuuuuhhhh cantiknyaaaaaaaa kak.. sama la kita, kalau keluar pakai bdk compac, lips bum, eyeliner je... bb cream pe semua tu xleh nk pkai, kulit tak tahan.. hurmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, tu laa susah sikit nak makeup mata akak ni, sepet mcm my mom..hikss :D yeahh kte geng! ^___^

      Delete
  5. xmakeup pun xper..dh lawa pun... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) jarang makeup, slalu natural je...

      Delete
    2. owhhh yer ke?gud gud.kekal kn begitu :) sbnarnyer ramai lelaki pun suke gadis yg xmakeup sgt sb suke yg neutral..tp xramai gadis xambil pot kannn... :)

      Delete
  6. Cantiknyaaaaaaa ;D
    Saya pun jarang makeup. Makeup pun biasa2 je ^_^ hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh kte geng jgk! jarang makeup kan :D suka makeup yg naturall je ^____^

      Delete
  7. comel da

    jdi retis la awak pasni ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. retis la sangat kann akak ipah :D
      xboleh lawan akak ipah lagi, angelina guli kan..hikss

      Delete
  8. ish , kenapa cantik sgt , jeles :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear pun cantik jgk :) semua org didunia ni cantik2 belaka...Syukur kepadaNya...

      Delete
  9. Replies
    1. ahahaha, RCW pong boleh eyh dear..lawak la :D xdelaa, mana boleh lawan RCW..hihihi

      Delete
  10. Natural beauty lebih okay. Hehehe (y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, kann kann kan dik, setuju jgk ^_____^ akak suka natural beauty too.. :)

      Delete
  11. heheeh..cantik.. eh nie seneorita baharin ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee, awak cantik jugak dear :) eh3 ye kott...hihi

      Delete
  12. cntik la akk..ehehe...suka2..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo lyeen makeup mesty chantek jgk :D heee

      Delete
  13. Patutlah lambat update blog, rupanya busy mekap. Tue dah alang2 mekap cantik2, terus ajak boyfriend pergi dinner jelah. Hehehe! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, lambat hapdate plak kan harinie, tambah2 bila line gelong.huhu...bf dok jauh la dik, huhu..kena dinner sorang2 je laa dulu eyh..hee :)

      Delete
  14. simple tapi superb cantik~! hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank Q dear...i love simple n natural.. hee :)

      Delete
  15. Wahh cantik..Anie ada bgtau akak aritu kan pasal makeup ni.. akak klu ada org tolong makeup suka sgt la..nk makeup sndri xreti..eheh ~>_<~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee, a;aah haritue anie ada bgtau akak.. ^_______^ nnt akak dtg sini lg, anie make up kan akak eyh..hihihi :D

      Delete
  16. Wahh cantik..Anie ada bgtau akak aritu kan pasal makeup ni.. akak klu ada org tolong makeup suka sgt la..nk makeup sndri xreti..eheh ~>_<~

    ReplyDelete
  17. Anyway... you without make pun dah comey, apatah lagi bila sudah disolek ... anggun ayu dan jelitas... keep on smiling dear, you are pretty as your smile ~ cheers

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank Q mama PPP :) keep on smiling too mama PPP! u re beautiful too! ^_____^

      Delete
  18. wahhh, jadi model make up tu... hikss..

    ReplyDelete
  19. Bubbly & Associates Giveaway telah bermula... sila lihat di sini...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway_6.html

    dan juga senarai peserta di sini:

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/senarai-peserta-bubbly-associates.html

    sponsors juga boleh join jika mahu! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeyh akak syg! :D
      btw, done join too! ^________^

      Delete
  20. fuhyoooooo cantek bangat ni
    bibir merah aii loikeee hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang berbibir merah kak el, hehe... :D kak el pun chantek jgk ^_______^

      Delete
  21. perghh bulu mata! hahaha

    cantik sgt2!

    ReplyDelete
  22. kim salam awek sebelah..ahahahaa


    saya masuk utusan.. jom tgok :)

    ReplyDelete
  23. Serious + gojes akk bila dah makeup 2 bagai ni. Comel!!

    ReplyDelete