nuffnang

loveable person

Monday, 14 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

Assalamualaikum wbt & Salam 1Bloggers..
Semoga semua bloggers2 n readers2 berada dalam keadaan sihat walafiat hendaknya..amin :)
Pagi2 neh bersantai di blog2 yg sangat santai, dan terjumpa satu segmen yg sangat menyantaikan dan terus join.........Segmen dr fizGrafik yg sangat gempak, meh laa kita pakat2 join segmen ni....


Meh nak melengkapkan tajuk segmen tu ye...Saya blogger Negeri PULAU PINANG baq hang..hee...Haa kan dah terkeluaq bahasa utagha.... :D Pulau Pinang atau dikenali dengan nama yang amat manja sekali iaitu Pulau Mutiara...Pakat2 turun mai Penang, macam-macam ada baq hang.....Pulau ni penuh dengan makanan yg heaven2 semuanya.....Selalunya kalau orang luaq mai depa mesti pekena Nasi Kandaq..Kalau xpekena seround tu macam tak lengkap la hidup..haha..over kau jah....
Antara kedai nasik kandaq yg popular kat Pulau Pinang ini ialah Nasi Kandar Beratur, Nasi Kandar Kapitan, Nasi Kandar Kayu, Nasi Kandar Khaleel, Nasi Kandar Kassim Mustafa dan Nasi Kandar Line Clear.

Haa tudiaa orang punya dok beratuq nalaa punya ramai baq hang..
Nama pun kedai nasik kandaq beratur kan..

Cth lauk pauk yg ada...Gambaq sumber dr pokcik Google..

Ni la orang panggil kuah banjir....sedapppp baq hg..haha

Selain nasi kandaq, ada pasembuq, mee sotong, cendoi, mee udang, macam2 la kalau senarai satg semua ceq nak makan...terliuq dah neh...haha..Kalau nak pekena pasemboq ka mee sotong ka p dekat Padang Kota...Perghh memang nikmat la baq hang.....Ok2 cukup2, bawak bertendang, eh silap bertenang....Haa sat2 lagi satu, kalau nak mai Penang naik laa Feri seround....Rugi sapa tak naek Feri Penang tau..hee..

Haa belakang tu nampak tak KOMTAR? Menara Penang la tu...hee..Ok, jom join segmen ni n sama2 blogwalking yee... Assalamualaikum

nak tag si chantek Faysapeejashimaena .. N semua yg baca entry neh :P hee

p.s~ Never forget to pray 4 Gaza..May Allah bless us...Amin...

47 comments:

  1. menarik! thnx ani.

    wah belog ani wajah baru heeee semart and kemas

    ReplyDelete
    Replies
    1. wc dear...
      heee..really? thank Q..masih brjinak2 dgn dunia bloggers..xreti sgt nak edit2 ni haa..hee ^___^

      Delete
  2. tu dia... memang orang akan beratur ye?? nanti nak datang sana, boleh ajak kitorang jenjalan la ye... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aah betol tu..mmg kena beratur..hehe..in shaa Allah.. :D mai penang pekena nasik kandaq naa..hehe

      Delete
  3. saya baru dua bulan jadi warga penang. sebab bersuamikan orang penang. takdan nak jalan merata lagi hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhyeke sis..xpe2 nnt ajak suami jalan2 n round 1 penang naa..hehe :D

      Delete
  4. done follow...follow la kite balik ye.. :)


    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan.
    dr kelantan naik kapal selam datang sini.
    balas kunjungan. hihi.
    dah lame tak pergi penang.

    http://pinkuntukaku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan dear.. :)
      thx sbb jauh menyelam tu ye..nnt dtg laa singgah penang..heee

      Delete
  6. wahhhh!!!! makanan sini lggggiiiiii beshhhhh!!! :DDD
    done folo u dear :D

    ReplyDelete
  7. hee..nnt dtg laa sini yeee... :D thank Q dear ^_________^

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam...salam perkenalan...done terjah ur blog.. :)

      Delete
  9. thanks follow blog =D anyway,nice post . rindu plak nk blik kg . hehe :D foolow you back.

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome..hee...balik la kampung kalo rinduu..hehe :D

      Delete
  10. salam kenal..
    i follow dari segmen yang sama.
    jemput singgah blog ciksu

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    dari kedah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal sis...orang utagha jugak la kan...slalu singgah blog ciksu...hee :)

      Delete
  11. Thanks cz sudi menjenguk my blog, salam perkenalan...
    done to follow u...=)

    ReplyDelete
  12. hi blogger penang ! i'm blogger from kluang, johor .

    feel free to visit my blog ^^ and salam kenal from me . :)

    http://bungajauh.blogspot.com

    done following here !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear! jauhnya terbang ye..heeee...salam kenal too dear...follow u back! :)

      Delete
  13. wahhh geng ka... hihihi
    hi salam kenal!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..a'aah geng la kita kan.. :D salam kenal too dear.. ^___^

      Delete
  14. Saya blogger negeri kedah hehehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi salam..owh kedah eyh..xjauh laa tu dgn penang.. :P heee

      Delete
  15. wah,bestnyer tgk...Fatin ada cousin kat sana,tapi xpernah pergi,hee

    membalas kunjungan dari segmen sama,,Fatin dari Kelantan :)
    http://www.fatinalyaa.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    Follow #667

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...kalo best kena dtg sini la ye..hehe..owh cousin dok penang eyh, ha kalo mcm tu nnt dtg suruh die bwk round 1penang eyh..heee
      btw thx dear :)

      Delete
  16. selamat berkenalan..^__^

    http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  17. dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ----> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear...thank Q...will follow u back :)

      Delete
  18. hi.. yeen dari segmen yg sama
    jom terjah ke nogori plk hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear...ok will fly to negori now..apo kono eh jang..hee.. :D

      Delete
  19. Hai :) Dari segmen yang sama jugak.. P.Pinang best! Raya Cina ni rancang nak pergi sana :)

    http://norvanida.blogspot.com/2013/01/first-simple-giveaway-by-nazarah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear...nanti kalo mai penang jgn lupa pekena nasik kandaq n pasemboq eyh..hehee

      Delete
  20. salam perkenalan. datang menjenguk kembali dari segmen yang sama =)

    ReplyDelete
  21. hai! deno folow sini dari segmen yg sama! jom ke blog deno :)

    www.dayangdeno.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi org negori eyh?. thank Q deno follow me...will follow u back :)

      Delete
  22. Singgah dari Kelantan ;)
    Done follow awk :)
    Jom singgah back :D

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  23. datang dari segmen yang sama . dah follow awak . harap awak follow blog saya ye :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  24. Follower awak ke 785 :)

    Salam tuan blog :D Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


    http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete