nuffnang

loveable person

Thursday, 3 January 2013

Day Makeup ^____^

Assalamualaikum & Happy Thursday all...Semoga sihat2 slalu & happy sokmo ye.....
Harini kita nak cakap pasal makeup pulak ye...Hee...Normal laa tu, perempuan dengan makeup macam kawan dah kan....Dulu time dip aku selalu main makeup2 dengan roomate n housemate aku...Biasalaa student kalo takdak keja boring, so idea pun datang la mencurah curah kalo dah bosan kan..bhahah..
Tu time belajaq kat Merlbouqe=Merbok terchenta la kan, tp time tu dah berlalu...

Now kat Penang, ada sorang sahabat aku ini belajar makeup2 la...Syiokk kan..Hari2 experiment dengan makeup..hehe..Nama dia Syafiqah..Nanti tengok gambar dia kt bwh eyh.. 1 haritue dia ada message kat fb, mintak tolong aku jadi model dia...cehcehceh dah jadi model skrg..hahah..kelass kau jah....Pastu aku tengok jadual aku macam tak pack lagi, n keja pon tak banyak sangat, so aku pun setuju je la jadi model dia...
Semalam laa muka aku telah dijadikan bahan experiment untuk iqa..heheh...Tajuk lecturer dia bagi Day Makeup..Mula2 cikgu dia makeup muka aku yg sebelah kanan dulu, tunjuk teknik2 kat iqa, then sebelah lagi dia buat la..Let see da pic..

Day makeup ni dia look natural, tak over...So aku suka dengan teknik n makeup dia yg natural....Semalam sambil iqa makeup aku ada cakap kat dia, nanti aku kawen hg tolong makeup aku la naa..Save budget..hehehe....Nanti2 taktau makeup apa pulak dia nak buat experiment kan....

Makeup by her... :)

  
                      Ok, c u in da next entry.. Have a nice day dear.. Assalamualaikum

                      p.s~Never ever forget to pray for Gaza..Peace

26 comments:

  1. mcm saya dlu masa nikah sahabat yg mekap. memang cantik. semua pun puji masa nikah mekap lagi cantik dari masa kenduri. tatau yg dia pandai mekap klu tidak xyah upah org kedai tue mekapkn huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke dear?..betul tu, kalau dah sahabat kita pandai makeup mmg xpyh suruh org makeup kan la kn..senang sikit..kta pun rsa selesa je..hee :)

      Delete
  2. senanglah member2 kahwin blh tolong makeupkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..tue la nnt kalo nak kawen mmg suruh dia makeup kan la. :D hee

      Delete
  3. Replies
    1. thank Q dear..i love simple n natural.. :) awk chantek jgk dear.

      Delete
  4. untunglah dah jadi model hahahah!

    ReplyDelete
  5. cantik!! untunglah ada org nak mekupkan.. ena teringin oo nak tengok muka ena dimekupkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..thx dear..sma la, ni 1st time makeup cmtu, slalu biasa2 ja..nnt ena kawen msty kena makeup pnya, sabar ye dear.hehee :D

      Delete
  6. untung la ada kawan pandai make up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..kan sis..senang nnt ppe suruh dia tlg makeup kan la.. :D :)

      Delete
  7. siyes cantik!jeles!hee~

    p/s:dah buat page nanti boleh laa join! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..thank Q dear..awk pun chantek jgk.. :)
      ok dear, nnt dh buat page sya join eyh. ^____^

      Delete
  8. makeup? err.. tak reti sangat nak komen ape pasal makeup ni.. ape pun memang lain r nampak lepas makeup.. ni r kot orang cakap the power of makeup kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..eh2 laki pun ada apa yg makeup. :D yep da power of makeup..tp sy xsuka kalo makeup yg trlalu over, like simple n natural je. :)

      Delete
  9. pompuan bila makeup mesti lama kan.. apapun tuan blog cantik.. :)

    ReplyDelete
  10. tgok jgk, kalo makeup simple2 je xla lama sgt..hee...thx bro.. :)

    ReplyDelete
  11. comelnya main make up2..... btw, blog anda telah berada di dalam bloglist jan-feb blog saya..

    http://www.jaakechik.com/2013/01/bloglist-jan-feb-2013.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee...suka maen makeup2 :D owhyeke jaa?? thank Q dear! <3

      Delete
  12. kalau lelaki dan mekap pun mcm pelik kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tp ada jugak lelaki yg suka makeup..awww3 :D :) heee

      Delete
  13. hadiah giveaway saya yg topup RM10 tu awk dah dapat ke belum? kalau belum email ke saya ASAP tau = guitarheero@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dapat dah.. :) Terima kasih..dh reply kn hrtue msg ckp dpt dh..? :)

      Delete