nuffnang

loveable person

Thursday, 13 December 2012

Verangan atas Nouvos.... =,=

Assalamualaikum wbt & Happy Thursday u'ollz....heee
Ohooiii, sekarang ni kan aku rasa aku banyak verangan lah..haishh..
Bayangkan naek moto scooter kesayangan aku tu pong aku boleh verangan...Astaghfirullah al azim..
Nak dijadikan ceghita..Ni buka mereka reka ceghita tapi ni betoi2 baq hang..Tudia2 dia keluaq dah bahasa utagha dia..hehe..opsss sorry...Yg dok key ell n sewaktu dengannya ampa try baca ikot loghat utagha tengok mesty funny+awkward kan3...Aku yg dengaq pon rasa lawak n pelikkk kott....Penyelia aku kat sini pun dok cakap utagha gan aku kadang2, tapi semalam aku dapat detect yg bahasa utagha dia tu macam pelik semacam n funny bila aku dengaq, naseb baek aku xtergelak time dia cakap tu, tangan aku dok cubit2 ja paha untuk tahan gelak aku yg besaq neh baq hang..heheh..Okeyh2, aku nak ceghita pasai laen keluaq pasai laen, punya pasai lah kan....

Sambung2.. Harini masuk hari ke10 aku praktikal..Macam biasa aku pergi naik moto Nouvos aku la kan...Merempit la aku pagi2 kan...dah laa banyak keta,lori n bas2 yg ada la kan,  bayangkan la aku yg bawak moto je, terpaksa menyelit2 di celah2 kereta n kenderaan besaq tu....Tapi hebat jugak aku kan...Hari first n second tu ayah aku antaq, pastu pandai2 sendiri la ye kak....huhu..

.
Selalunya kan kat traffic light aku asyik dapat kaler hijau je, so memang aku akan sampai awai la..Masuk pukul 8.10 tapi aku sampai 7.50, so macam boring laaa jugak kan kena tunggu kak tu bukak pintu lab ni..So harinie aku buat experiment sikit, aku keluaq umah pukul 7.30pg..Aku buat mcm lambat2 sikit, siap p isi minyak lagi kat Petronas kan...Dalam perjalanan tu, aku dok verangan punya banyak benda..Ha lupa nak habaq harinie traffic light yg aku lalu semua merah, hambek hang.

Dah selalu sangat ijau hang komplen kan, bila dapat merah, tunggu laaa...Tunggu punya tunggu, ada sorang apek kat depan aku ni bawak buah durian punya la belambak habaq hang...Aku dah macam terliuq gak laa..Apek tu dok heran kenapa laa aku dok tengok dia, nie apek haa gua tengok itu durian bukan apek laa..haiyakkk...Aku dok verangan makan durian n kalau la dapat isi yg manis2 n lemak macam susu kan best...Dalam aku dok verangan apek tu menghilangkan dirinya, tiba2 fushhh3 hilang abis verangan aku, kelam kabut aku pulas minyak kan, naseb baek aku bawak moto scooter so xpayah la nak kalut2 tukaq gear bagai...Naseb baek itu kereta punya belakang haa tak hon gua maa....Kalau x malu aja..hihi...

 Next traffic light pulak, ada sepasang suami isteri ni naek moto jugak..Tiba2 aku verangan, kan best kalau nnt bila dah kawen suami tolong hantaq p keja pulak kan..hmmm...Indahnya dunia.....muka verangan aku macam gambaq spongebob kat atas tu..hehe..gatai sangat haishh..cepat2 istighfar, Astaghfirullah al azim, so verangan aku tadi kejap je laa..xdelaa melalut sampai ke laut kan kan..heheheh...

 Dekat satu lg traffic light pon merah lagi baq hang, verangan lagi laa nampaknya..
Sekarang verangan bila tengok keta mewah, kereta sport rasanya, aku jenis2 kereta ni aku xberapa reti sangat, yang aku tau aku minat kereta Volkswagen, Honda crv or apa ntah, Lamborghini n Mercedez.....Dalam hati bila laa aku nak bawak keta macam tu haish, bakal suami tolong belikan boleh tak..hehe...Verangan laa naek dengan bon2 kan, hmmm bestnya, pergi jalan2, makan eskrem, panjang pulak verangan aku kali ni, naseb baek laa aku tersedar apabila ada bunyi ambulans..N lepas tu lampu pun bertukaq kaler ijau...Fuhh naseb baek..hehehhe...
Tengok2 dah sampai dah masuk simpang USM, Alhamdulillah, sampai dengan selamat....Tengok2 jam tepat pukul 8.10...Wahh, on time gittu...So, makna kata esok bertolak dalam pukul 7.30 then boleh laa verangan lagi u'ollz..hehee..Ok daa...

p.s~ Don't forget to pray for Gaza... May Allah bless us..Amin..Assalamualaikum



35 comments:

  1. salam .. sayang .. hari kn ary khamis .. huhuhu .. xelok verangan atas jln raya .. bahaya .. lg2 awk tuh bwk moto .. nway TC yer ..

    ReplyDelete
  2. wssalam syg..heheh..tersilap hari pulak..thank Q.. :D tue la xhabis2 verangan lagi..hihi..TC too..hee

    ReplyDelete
  3. Bahaya tau berangan atas moto.....
    Take care okay.... =D

    ReplyDelete
  4. AyueJean ~ heee...verangan time lampu merah je sis.hehe..thank Q..TC too.. ^____^

    ReplyDelete
  5. eh bahaya la dear :) anyway ctk blog with own bg :)

    ReplyDelete
  6. sHaRiNa eLyaNa~ hee..ok laen kali xbuat dh...hee.. ^_____^ thank Q dear.

    ReplyDelete
  7. Ya Allah yunk, sempat lg tu.. hehe ni mesti busang tunggu lampu merah ni.. hehe

    ReplyDelete
  8. ✿A I N A A✿ ~ heee...tue laa busangg sgt tu yg sampai boleh verangan tu dear.. ^____^

    ReplyDelete
  9. dya bunga~hee..kalo busan je msty verangan..hihi..

    ReplyDelete
  10. janganlah verangan time naik moto.. bahaya syg :)

    ReplyDelete
  11. hahahahhaa..
    Pergi kul 7.30am ..dengan lampu merah dan berangan lagi..tiba tepat masa....
    Eksperimen anda berjaya....kekekek

    ReplyDelete
  12. Nas pun suka berangan tapi bila drive tak berangan la..tak berani..hee..btw, atas jalan jangan nak berangan sangat tau :D

    ReplyDelete
  13. Mimie~ ok syg..xverangan dh pasneh, verangan sikit2 xpe kot..hehe ;)

    ReplyDelete
  14. Hanif Idrus ~hehe..yeahh! experiment berjaya kan.. :D ngeeeeee

    ReplyDelete
  15. Cik Nas~ heheh..ok dear...time tu xtau la knapa byk sgt2 angan2 smpai blh verangan ats jalan..heheee

    ReplyDelete
  16. berangan tak salah...jgn over udah laa kan..ehe..

    ReplyDelete
  17. izan mama mia ~hee..btol tu sis...stakat ni xover lg la..hehe..verangan sikit2 je..heee ^_____^

    ReplyDelete
  18. Dkna Abza ~hehee..okeyh dear...thank Q sbb ingatkn kn..hee :D

    ReplyDelete
  19. hamboiii, verangan sampai gitu, bahaya noo. hati2 lepas nih, jgn dok verangan lagik

    ReplyDelete
  20. stiap kali jmpe trafik light berangan payah jgk gini..hahahaha..ati2x merempit yer..i pon merempit jgk..huhuhu

    ReplyDelete
  21. Salam,singgah lalu
    jemputla singgah blog kite, ada long sleeve maxidress dan dress cotton denim yang smart dan selesa dipakai.

    -->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

    TQ ye

    ReplyDelete
  22. tu dia..sakannya dia verangan..
    kalo ada 10 trafic lite pakai 10 kali verangan lah no.hahahaha

    ReplyDelete
  23. ekceli , i singgah sini dengan mimpi. hihi

    ReplyDelete
  24. veranagn selalu tau !.. hihi..
    thanks singgh blog cik bin n folloe..
    salam kenal n follow u back ..

    ReplyDelete
  25. shasha yacob~hee..okie dokie..verangan time lampu merah ja noo.. :D

    ReplyDelete
  26. ayut~ HEHE..tue laa sbb kena tunggu lama sgt, sbb tu laa sempat verangan..merempit jgk eyh? hati2 jgk tau dear.. ^_____^

    ReplyDelete
  27. kak nora~ salam kenal too bunda.. ^___^

    ReplyDelete
  28. Daeng on duty~ ok dear, akan singgah ur blog.. ;)

    ReplyDelete
  29. Cik Aini ~ haha..tue laa..kalo ada 10traffic light mmg verangan sakan laa kan.. :D

    ReplyDelete
  30. bintanghati~ HEHE..sama2 sis..a'aah mmg selalu sgt verangan ni..adoii,, :D

    ReplyDelete
  31. Hahaha..berangan jep. Makan doyan pon leh vrangan. Balik koja pi lah belik seketul 2.
    Dahtu, tengok laki bini nek moto pelok2 pon hangpa masih smpt vrangan lg. Tp...kalau CiM tengok sport car brhnti kt traficlite sbelah CiM pon, confirm vrangan gak.
    Eloklh tu smpi ngam2. Dibuatnya esok traficlite rosak, naya bak hang!!!

    ReplyDelete
  32. Cinta Misteri~heheheee....tue laa keja kami mmg verangan skrg ni..haishh...xtau apa nk jd ha..pantang trmenung skit dh verangan..heee :D

    ReplyDelete