nuffnang

loveable person

Monday, 17 December 2012

Cuti yang tak dirancangggg.... ^_________^

Assalamualaikum wbt & Salam 1Bloggers..heeee...
Alhamdulillah we're still breathing, n masih boleh menaip entry baru lagi kan...Alhamdulillah... ^_______^
Okeyh, last weeks, tanpa dirancang, tanpa diduga, tanpa difikir nak pergi ke mana-mana, sebab malas sangat2 , ingat nak dok kat rumah je, yelaa Rumahku Syurga ku rite, tiba2 ayah n ibuku ajak pergi Teluk Intan nak ambil cucu2 kesayangan mereka..huahuahua...Amsyar n Aiman adalah anak kak long aku n anak menakan yg paling bertuah sgt2 kan.. =,= haha..

Cuti sekolah yg panjang ni, kak long aku post depa kt atok n opah depa kat Telok Intan,Perak...Lama jugak depa dok sana, sampai laa Tok Ayah dah rinduu nak p ambik depa kan..Padahal kak long aku rilex je tinggal anak dia kat kampong suami dia tue..hehe....Tokayah pulak yg kalut rindu dekat cucu kesayangan die...Nak dijadikan ceghita, aku n kak ngah aku pun buat laa keputusan untuk mengikut ibu, ayah n kak long aku ambik monster2 kecik tu kat sana...Bajet nak p sehari ja, balik petang kan, tapiiiii...On the way 2, dalam kereta, macam2 idea keluaq baq hang..Ibu ayah aku cadang nak p tidoq kat Pulau Pangkor la, kak long aku plak mmg dia plan nak tidoq sehari kat umah mak mentua dia, then aku n kak ngah aku macam "Whattttt??"..dah laa cuti 2hari ja, buat macam cuti 2minggu kan..pfffffttt...Ayah aku xpalaa dh pencen boleh je nak g melancong bila2 masa kan..Kak long aku pulak dia cuti isnin sampai rabu so dia macam rilex ja la kan, kalo tak cuti awai2 dia bantah dah...Nak xnak aku n kak ngah ikut je laa plan diorang.....huahuahuaa

Atas ni laa monster2 yg kena tinggai tu, Aiman yg tak tgok kamera n Amsyar yg paling besaq tu ha, heee..Adam tengah2 tak ikut abg diorang dok Telok Intan..Anak2 sedara kesayangan maksu..I'm maksu okeyh..hehe....Aku selalu mengusik depa...hehe... ^____^

Okeyh, next, lepas amik depa tu ayah aku kol anak sedara dia yang dok dekat Sitiawan sbb anak sdara dia ada kenalan kat Pulau Pangkor mana tau ada rezeki boleh la tidoq sehari kat sana kan..Plan yg tak dirancang memang macam tu kan..Dah laa xbooking, pastu sesedap rasa ja nak p tidoq sana kan...haishhh..mambang tanah betol..hehe..Then sampai kat next stop, rumah anak sedara ayah aku kat Setiawan, Perak..Wahh Perak dah lain, makin chantek n byk shopping mall yg dah bukak kat sana...Lama jugak la aku xjejalan mai kat Perak..Sementara tunggu anak sedara ayah aku pulang dari keja, naik pulak idea lain baq hang..Kak long aku nak p jejalan kat Lumut beli belah kat sana kot...Kalau nak p Pulau Pangkor macam dah lewat pulak sbb masa tu dah petang, n anak sedara ayah aku pulak xbalik lagi dr kerja..Bini dia suruh tido kat umah depa tu je..Last2 tidoq kat Sitiawan..

 

 Malam tu bini dia bawak p jalan2 laa..Kami p Marina Island, Lumut..Chantek gila baq hang...Dah lain kot..Tapi malam tu macam hujan sikit2..So, jalan pun sikit ja la, sebab bawak anak2 monster tu, takot demam pulak depa kan...Jalan2 sampai kat jetty then patah balik, pegi Lumut pulak...

 Gambar atas ni dr sumber Google ye, sbb xsempat nk ambik gmbr chantek2 sbb hujan..huhu

Jalan-jalan dalam hujan with rainbow umbrella elaa elaa..hee..
Kak long n her heross...hehe

 Lepas jalan2 kat Lumut kami pun balik Sitiawan, alaa nak pergi Marina Islan n Lumut tak jauh mana pun...Sangat chantek ok view dia waktu malam...Romantik gituu..Hohoho
Keesokan harinya pulak kami balik..Balik kee?? :P  Hmmm on the way balik tu, muncul pulak idea lain kan, disebabkan nak balik lalu ikut jalan Taiping, kak long aku cakap kalau singgah kat Zoo Taiping pon ok jugak, boleh bawak anak2 dia g jejalan kat zoo, kan cuti sekolahh...pffttt...haha..U see u see, semuanya dirancang dengan serta merta, rasanya family aku ni memang suka buat pelan yg  tak dirancang tapi  menjadi...Alhamdulillah..Cuma nak pergi Pulau Pangkor tu ja yg xjadi atas sebab2 yg tertentu..hee..Last2 minute pergi tempat lain pun jadi la kan..Macam tak percaya ja, cuti weekend 2 hari tu boleh pegi macam2 tempat kan..hehe..Adoiyaiiii....Ok, let see da picca..

 
xsempat nak ambik gambaq tiket,huhu, sumber google je laa..

  
Muka2 ceria sebab dapat masuk zoo melawat kawan2 depa kat sana..hehehhee.. :P 

Antara haiwan2 yg ada..Best sangat..P laa ajak ur family pegi jalan2 kat Zoo Taiping.. :) 

                                      Gambar ni Amsyar yg suruh tangkap, sbb dia cakap nak ubah gambaq 
                                                   DP kat FB die....pfffttt.. =,= hee...Kecik2 dah ber"fb" kan..haishh..

Ok laa, sampai takat sini saja entry kali ni, memang nak tulis ni pun xdirancang, tiba2 ja keluaq idea nak taip entry neh..hehe..Ok Have A Nice Day u'ollzz...May Allah bless us..Amin... :)
Assalamualaikum wbt..

Muka2 ceria sebab dapat pergi jalan2..heeee

p.s~Don't forget to  Pray 4 Gaza ok u'ollzz....
 


.

9 comments:

  1. yg tak rancan gtu la menarik.. :)

    ReplyDelete
  2. ayut~ heeee..kan..kalau plan selalu xjd..haishh..hee ^____^

    ReplyDelete
  3. follback blog saya > http://liong-seo.blogspot.com/ saya udh follow di blog sobat, dengan nama liong outsider, ditunggu follbacknya, awas klo ndak follback, hehehe, makasi

    ReplyDelete
  4. SUKA TENGOK COLOR PAYUNG TU :P

    ReplyDelete
  5. Izza Sakura~ Hee..suka melancong kalo ada cuti yg panjang,baru feel..hehe :)

    ReplyDelete
  6. Dkna Abza~ nak pinjam ke dear?hee :D

    ReplyDelete
  7. biase kalau hal yg xdrancang ni best jadinye,heheheh memg nmpak happening tu , syoknyer

    ReplyDelete