nuffnang

loveable person

Monday, 5 November 2012

Legoland Denmark VS Legoland Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia guys. :)
Hmm, sekarang ni baru ada masa yg banyak untuk menaip entry di blog ini. Al maklumlah
sekarang ni i tengah bercuti sakan kan, sementara tengah bercuti boleh la meluangkan masa dengan
menulis entry n meng"update" blog kan.
Ok2, cuti sekolah pun dah nak bermula kan? Mesti semua orang n family tengah syiokk membuat planning untuk pergi bercuti kan3? Hmm, pernah dengar Legoland? Kat Malaysia pun dah ada kot, eh2 bukan kot
tapi realiti dowh. Perghh, tengok2, Malaysia dah makin maju n ternyata banyak perancangan nak dibuat lagi
n boleh la pelancong2 luar datang bercuti n jalan2 di Malaysia kan.

Teringat pasal Legoland ni, masa i p exchange students kat German dulu, my family angkat ada bawak pergi Denmark, n kat Denmark ada Legoland.....Rumah my host family tu xberapa jauh sangat la dari Denmark. Jom kita tengok Legoland Billund, Denmark ni sama x dengan Legoland kat Malaysia ni kan.
Time saya pergi tu bawak kamera biasa2 je, so sorilaa kalau gambar xberapa clear eyh. Legoland yang kat Johor tu i xpergi lagi, insyaAllah kalau ada peluang, teringin jugak nak pergi n main2 kat sana plak ye..
Meh layan gambaq Legoland kat Denmark ni ye. Nanti sesapa yg nak pergi holiday kt Europe boleh la singgah Legoland kt Denmark ni ye. Best sangatt...


       *Ni la pemandangan die, ni baru sampai n nak beli tiket masuk*

         *atas ni gambar my host family, n baju putih tu budak jepun, die pun ikut sekali. i tgh snap pic.hee

    *tengok walaupun kat Denmark, but still ada Singapore Airlines, ada jugak tercari-cari MAS tp sayangnya xde lagi, ayah angkat i cakap diorang baru nak buat kot. yelaa 2 kan.haha


*nice kan? ada kapal tu jalan kt dalam air tu. terpegun jgk la kan den tgok. Rasanya legoland kt Johor pon sama kot kan? myb building je lain kot


*kincir angin. kat sana mmg byk sgt kincir angin :) 

*opss, siapakah? hee..sorry la gambar ni terpaksa diedit ye. :P

*ni landasan kereta api. nice kan. kt Legoland Johor tu ada mcm ni x eyh? teringin nak pegi kt sna plak. jeles tgok kwn2 yg dah pegi ke Legoland kat johor tu..hhuhu

*salah 1 permaianan yg ada. gayat jugak naik ketapi ni.. heee

*Indiana Jones pon ada, betul ke ak eja ni ntah. hentam saja la labu..


         *kereta api ni pun ak naik jgak.. Lion pon ada kot. hhoohoho

*kapal ni pun ak naik,takot kot, laju gila dia jalan.. hoho.. 

*kapal tu pun naik jgk, tgok tu ada ikan jerung. wuarghh. takotnyerr... :p

*Sempat snap gambar utk 3languanges ni. :)

*Star Wars pun ada tau.. heee

*cantik kan view die. banyak sgt building yg chantek2 kt sana....


Hmm, cukup la tu kan, biar gambar cite sgala nya, dah xlarat nak taip. hee. Anyways, lepas ni teringin nak pergi Legoland Malaysia pulak. 
Sesiapa ada perancangan nak pergi Denmark, pergi la jejalan kt Legoland ni, best tau.. Tiket die xsure la brapa, sebab bapak angkat i yg belanjaaa. heeee 
Ok, c u next time! 


3 comments:

  1. wahhh bestnya stadi oversea :)

    perghh nmpak stail n smart lak smua tu..yg lego2 kecik2 tu boleh bwk masuk poket la.lps tu pergi dgn muka tak bersalah ..hihi

    legoland malaysia, tiket mahal....=.='

    ReplyDelete
  2. leakedknowledge aka mr.copy pasta hehe~ chantek2 kn die pnya design juz guna lego je. yg kat Malaysia tu xpegi lg. tue la mahal sgt, xpe2 tnggu die turun hrga or bg discount ke leh la kte g terjah sana kan. :)

    ReplyDelete