nuffnang

loveable person

Thursday, 8 November 2012

Contest: I ch00se t0 wear Hijab


Assalamualaikum wbt dan Salam 1Malaysia.

I hope everyone in a good condition and sihat2 selalu ye. :) Ok, harinie jejalan kat blog bloggers yang cantik2 semuanya, n tiba-tiba mataku terpandang 1 entry yang bertajuk Contest: I choose to wear hijab daripada blogger Salwa Ismail. Ok, tajuk contest tu dah membuat ku tertarik untuk men"join"kan diri dalam contest tu. Apa salah mencuba rite? Kalau menang tu rezeki la kan. :)

Firsly, i want to tell u why i ch00se t0 wear hijab, it's not about fashion or style ok,  but it is bcoz Allah swt the Greatest tell us to cover our aurat. I choose to wear hijab bcoz, as a Muslim, i must covered my aurat, only my future husband can see it one day, n menutup aurat adalah WAJIB, so that's why i choose to wear hijab. :)

Ok, contest ni simple je cik SalwaIsmail cakap, just letakkan gambar sendiri janji yang menutup aurat dan contest hanya untuk perempuan sahaja ye, lelaki korang tengok sudeh ok? hehe 
Ok, cekidoouttt my pic.

Ok, cari perbezaan gambar di atas? haha. xla unik but kita dapat lihat perbezaan gambar kita bila kitaa senyum nampak gigi, betol x?haha. nampak x gambar yg senyum nampak gigi tu lg sweet kan?*perasan seminit*. So, makna kata kena senyum2 la selalu ok kwn2 yg comel2 semua, lgpun kan SENYUM itu satu SEDEKAH.  :)
LIFE is sh0rt, so SMILE, while we still have teeth. :D





Tetiba teringat family angkat kat German n memory2 indah di sana, so saya pertaruhkan gambar ini. Lagi 1 motif letak gambar ni sebab nak bagitau, ingat walau dimana kita berada sekali pun, jaga lah aurat, manusia suka leka, begitu juga saya, tapi pengalaman mengajar kita erti dewasa. 
Jauh perjalanan luas pemandangan.


Motif buh gambar neh plak? hehe.. nak bagitau yg saya ni suka sangat3 makan aiskrim, gambar ini adalah gambar  ketika saya menaip entry ni, tulis sambil menikmati  eskrem Magnum. :)
OK bye. Danke Schoen, Terima kasih, Thank Q.

Hadiah:
1st prize

RM50

Maxi skirt 
Bawal plain 

2nd prize

RM30
Maxi skirt 

3rd prize

RM20
Bawal plain 


 3 saguhati (Random.org)

Bawal plain (sehelai setiap seorang)
Review blog



Tarikh tutup : 7 Disember 2012 (sebulan je)




25 comments:

  1. Jom join contest i love my parents..Hadiahkan mereka printed plate yang dimenangi sbg kenangan...:)

    http://syierahalf.blogspot.com/2012/11/contest-i-love-my-parent.html

    ReplyDelete
  2. nice dear..gud luck ! kite pon join :)
    http://heartylolipop.blogspot.com/2012/11/contest-i-choose-to-wear-hijab.html

    ReplyDelete
  3. Sya-Riza~ thank Q sweetie :)

    NURYUMMYCOKLET~ good luck to u too dear. n thank Q:)

    ReplyDelete
  4. Syiera Bucuk~ ok dear. InsyaAllah will join ur contest too :)

    ♥ Miss Hearty ♥ ~ Thank Q sweetie. good luck to u too dear.

    ReplyDelete
  5. dari contest yg sama.dh follow awak :)
    http://khuzaimahbahari.blogspot.com/2012/11/contest-i-choose-to-wear-hijab.html

    ReplyDelete
  6. dari contest yang sama :D jom jemput singgah ke blog saya :D http://leyacasandra.blogspot.com/2012/11/hot-news-penyu-dah-pupus.html

    ReplyDelete
  7. wah ni mesti boleh menang ni .. hope dapt follow kite balik kat sini :) http://nakahime.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. MomoiBH~ done follow u too. Good luck dear.

    Amalia~good luck dear. dh singgah n follow ur blog :)

    ReplyDelete
  9. Yura~ thank Q sweetie. :) done follow u too.. :)

    ReplyDelete
  10. good luck dear :)

    done follow sini lama dah
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/11/contest-i-choose-to-wear-hijab.html

    ReplyDelete
  11. Cik Amal~ Thank Q dear. :) good luck to u too.

    ReplyDelete
  12. All the best :))
    http://mahabbahathirah.blogspot.com/2012/11/contest-i-choose-to-wear-hijab.html

    ReplyDelete
  13. Mahabbah Athirah~ Thank Q dear. All da best to u too. :)

    ReplyDelete
  14. Nice one babe. anyway good luck to you :)

    jom singgah pi blog saya.

    http://maisyahh25.blogspot.com/2012/11/tips-penjagaan-rambut.html

    ReplyDelete
  15. cun =)

    goodluck,,dr contest yg same =)

    ReplyDelete
  16. Aisyah Taib~ thank Q babe..ok singgah ur blog n follow u dear.. ;)

    ReplyDelete
  17. NORSHAHFEZA HAMSAN~ thank Q dear.. :) good luck to u too!

    ReplyDelete
  18. Hadiah wang tunai RM100 !
    Jom sertai !

    http://nadyabubble.blogspot.com/2013/01/cabaran-seo-blog-3-dalam-1-happy-new.html

    ReplyDelete