nuffnang

loveable person

Wednesday, 29 May 2013

Silky Girl Eyeliner 20Jam Tak Comot. Seriously!

                                         Assalamualaikum & Happy Wednesday my lovely peeps~

Vahh vahhh tiba-tiba tajuk macam nak buat iklan pulak ya....Tapi iklan ni tidak berbayoo la eyh =,= hiks..
Actually, masa mula-mula aku nampak iklan eyeliner ni kat tv macam tak percaya je, sebab dah banyak eyeliner aku guna tak kira laa jenama maybelline ke maybelon ke 2in1 tu ke kan, semuanya akan comot kan...Tambah2 kalau cuaca panas, tertenyeh sikit kat mata habis dah jadi macam mata burung hantu pulop kan..Kalau tertenyeh comot tak pa lagi, kalau time panas dia jadi cair dan comot lagi tensennnn kan....


So, macam biasa kaum hawa ni mudah terpengaruh dan dipengaruhkan, walaupun aku susah nak percaya dengan iklan Silky Girl Eyeline for 20hours tu kan, last2 masuk Guardian beli jugakkk dehhh..Tak percaya tapi nak tryyy jugak..Nak buat experiment betoi ka dak dia tak comot dan tak hilang kan.....

    Dan terbuktiiii dia tak comottttt.....wahhhh3...Tak caya meh nak tunjuk sikit...Jenggg jengg jenggg~

Gambar ni masa tak keluar lagi, cehhh sempat lagi tangkap gambar kan...nampak tak kepulunan disitu :P

Gambar ni plak time dah habis makan2 dan balik rumah, selalunya kan kalau aku keluar makan-makan dan makan makanan pedas kan, confirm eyeline akan cair kan, tapi ni aku balik rumah check tengok die still macam tu lagi, kat atas mata pun tak comot, seriouslyy!!...Kalau tidoq pakai eyeliner ni confirm esok pagi bangun ada lagi...Tapi aku tak buat experiment la plak time tidoq pakai eyeliner kan..hehehe 

Ok yang tu je la aku nak share :P ahahah....Ce try ce try....Pasti anda tak menyesal...hikhiksss ^_____^

p.s~ Kalau nak ambil wudhuk, nak cuci senang je, pakai make-up removal or wet tissues or minyak baby johnson, then dia akan keluar dengan sendiri... :) 

Thank Q for reading my lovely peeps~
As-salam.

33 comments:

  1. kalis air ek.. Ni kna tonyoh betul2 ni kalu nk amik wuduk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aah akak, waterproof.kalau nak amik wudhuk guna makeup removal je sis ^__^

      Delete
  2. lama tak pakai eyelinerrrrrrrrrrrrrrr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la eyeliner ni sis Onie, bestt..hheee :D

      Delete
  3. wahhhh ... buatlah toturial ..mesti gempak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, alamak tak reti la nak buat tutorial acikk :D hhihi

      Delete
  4. Akak pun teringin nak beli jgk lagi2 lepas tgk emma maembong pakai..nmpak mudah je..akak skrg pakai Simplysiti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...try yang ni pulak akak, memang besttttt :D hihi

      Delete
  5. menarik jugak ni...nak cuba jugaklah nnt..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, try laa akak, mmg besttt ^_______^ hikss

      Delete
  6. akak mmg pengguna tegar silkygirl, especially eyeliner. berapa harga eyeliner yg ni? nak try jugaklah nnt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy kte geng! sep10! :D alamak trlupa nak letak harga, hehe...rm13.90 je akak. sekarang still lg harga promosi.. :)

      Delete
  7. boleh cuba ni...

    sayang...kakak ada email details pemenang 2 weeks ago...ada dapat tak? she's asking already... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubaa jangan xcuba akak syg..hee

      *ad masalah teknikal skit akak, kte gtalk eyh akak syg :*

      Delete
  8. Replies
    1. beli la akak, serious best :) heeee...dh macam promoter la plak kan..hihi

      Delete
  9. hmm... nak try beli la lepas ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli jangan xbeli tau dear cheetah ^_____^ hee...best3..

      Delete
  10. k.el pun ada eyeliner yg ohsem..just pki cotton bud je nak cuci sekali calit je..hilang..tp bkn branded pyalah...pasar malam pya hahahaha

    t k.el wat review..mmg best wooo mata jd mcm che ta hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhyeke k.el? ok2 nnt k.el review eyh :D hihi...eyeliner kalau pakai lama2 comot x k.el?
      btw tunggu k.el buat review..hee

      Delete
  11. wee weee. tapi kalau nak cuci eyeliner macam mana eh sebab kalau namee pakai eyeliner atau mascara mesti end up mata jadi comot2 ...walaupun namee cuci elok2. nape ehh.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. woot woot..hehe..haa sama la kte sis Namee, tapi tu dulu, sekarang sye cuci guna makeup removal then sapu dgn cotton xpun guna wet tissues tu...maybe die ikut eyeliner jgk kot kan...huhu.

      Delete
  12. tunggu cik akak nak berhias cik akak beli..hihi

    ReplyDelete
  13. Pen ni waterproof?

    errr.. boleh tulis atas CD tak?

    haha!

    ReplyDelete
  14. macam best je..kena beli ni !

    ReplyDelete
  15. What Is better 35mm Fall Scanner

    Also visit my homepage - alternator

    ReplyDelete
  16. yang ni lah yg anak bunda ckp nk beli tu kot...

    ReplyDelete
  17. Macam best je pakai, nanti azwa nak try carilah.. :)

    ReplyDelete
  18. oh tak comot ek? iha selalu kalau pakai eyeliner mesti lupa, gosok mata pastu jadi macam mata apa ntah.. hahaha.. :D

    ReplyDelete