nuffnang

loveable person

Thursday, 17 November 2011

What a girl wants..???

Assalamualaikum sisterhood & brotherhood...
How's today? everything good? I hope all of u enjoy your day and happy2 alwayz..
Wahhh3, today Seneorita nak speaking English plak...naseb baek xspeaking german lagi kan...Sorry u'ollz..hehe...Hari sabtu nie ada exam MUET tue yang berlagak nak speaking tue..haha..
Ok2, hari nie seneorita nak wat entry pasai, ha tudia tudia dia kuaq dah bahasa Penang dah..ahhhaha..Cakap utagha la best habaq hang....Kami asai dari penang, so biaq kami guna bahasa utagha je lah ok guyz...Haa kembali kepada tajuk entry kami harinie, "WHAT A GIRL WANTS?"...

 Haa paham tak ayat kat atas nie???...Ok, kita nak orang paham kita, TAPi orang tak paham kita..Nak buat lagu mana tue?? Lagu rap kah? K-POP kah? Nasyid kah?...Haiishhh, actually susah nak buat orang paham kita.. Tambah2 perempuan kan, susah sangat nak bagi lelaki paham apa yang kita rasa kan, (kita= kami termasuk sekali la kan)....Haishh, mai kami nak bagitau apa yang perempuan nak sangat lelaki tau..Tak termasuk yang kapel ja, yang single pun nak jugak lelaki tau perasaan depa kan.. (depa=kami xtrmasuk sekali) haha...Ok2, bawah nie ada list sikit untuk "WHAT A GIRL WANTS"..



Cek cek cekiidoouuuuttttt....::

1) Gegurl nak sangat boyboy paham yang gegurl tak suka and tak suka kalau boy2, jap2 geli la plak panggil gegurl n boy2 kan, kami tukaq plak..Haa, perempuan tak suka kalau lelaki dok asyik cakap keling ja...Tau dak cakap keling lagu mana??..Meh nak bagi cth..Contohnya, hmmm, haa, lelaki nie kan mulut manis, janji bukan maen lagi tinggi, kalah gunung eberest tue taw..Kalau tak bersedia nak buat sesuatu yang perempuan mintak tue cakap la bagi masa ka kan, xpayah laa yo yo poyo ja brjanji and cakap tak buat benda tue dah, padahai kat belakang dok buat lagi, contoh janji nak brhenti merokok, ceitt....Tapi2 tak semua lelaki cakap keling, just give them time...Depa akan buat untuk orang yang mereka sayang....So, kepada kaum adam, jangan la suka cakap keling or tipu k...Baik cakap terus terang ja, walaupun benda tue membuat seseorang tue terluka, lebih baik daripada menipu kan?....

2)  Kalau nak kawan gan perempuan nie tolong lah jangan dok layan perempuan dengan menggunakan ayat yang ganaih and buat lawak yang bagi perempuan tu hot..Bukan hot pasaipa, hot sebab lawak ampa yang boleh menguris perasaan kaum2 hawa nie..Perempuan tak suka n pantang tau kalau lelaki dok guna ayat pedaih2 sgt..Memang laa dia boleh tahan and boleh terima, tapi dalam hati sapa tau kan..Only Allah know that...Yang ada gf tue treat your girl elok2, hormat gf ampa tue....Kalau awai2 kapel ampa boleh layan gf ampa tue elok2 so y not lepas setahun tue ampa layan dia sama macam baru kapel, or yang dah kahwin kan, layan laa isteri tue sama seperti baru kawen or masa mula2 bercinta kan...Kalau tak pandai nak layan perempuan, tak payah kapel pun tak pa, tunggu bila duit dah cukup p kawen teruih, abis ceghita...


3) Apa lagi perempuan nak?...Ok, perempuan nie suka sangat berceghita kalo ampa nak taw....Benda yang kecik pun dia nak ceghita taw....Its NORMAL thing ok!!.SErious!
So, kalau dia ada masalah or tak dak masalah ka, try laa tanya n dengaq apa yang dia nak ceghita kan...Kalau ampa ada kawan perempuan rapat, gf or yang dah ada bini ka, layan laa mereka denga elok, dan dengar la apa yang mereka nak ceghita...Maybe dia(perempuan) ada pendam perasaan dan terluka dengan tingkah laku ampa(lelaki), so try korek, tanya n dengar apa masalah yang mereka hadapi...Kalau perempuan tue diam seribu bahasa lelaki janganlah pulah diam dua ribu bahasa plak...jangan dok gegeh sangat lah..Jangan bagi hati perempuan nie kecik, kalau dia dah tawaq hati, abis laa..apa pon xboleh laa pastue..Boleh blah laa derrr...







Sebenar benarnya banyak lagi perkara yang kaum adam tak tau pasai kaum hawa...
Tapi kalau seseorang tue sayang kan kita, he will find out what we wants..right?...
 Seseorang yang kita sayang akan tau and amik tau pasai kita, walaupun benda tue hanya sekecil zahrah..Semoga kita mendapat jodoh yang baik, and kami percaya dengan kata2 ini,
 "Perempuan yang baik akan mendapat lelaki yang baik, dan lelaki yang baik akan mendapat perempuan yang baik"...InsyaAllah...Hopefully kita berada dalam kalangan yang baik and di pelihara oleh Allah SWT...Amin...


No comments:

Reply To This Comment

Post a comment