nuffnang

loveable person

Wednesday, 16 November 2011

SMOKING ISN'T SEXY!....TRUST ME..

Assalamulaikum, Salam Sejahtera, semua...
Haa, petang2 macam nie kami just lending atas katil sambil menekan keyboard untuk meng'update' blog baru ini....Mula2 rajin la kan, nanti bila dah balik Merlbouqe, haa start laa berhabuq sikit kot blog nie....hahha...Okeyh2, back 2 da topic...Haa, harinie kami terpikiaq untuk mencari pasai tentang topic smoking...My entry punya tajuk harinie,, " SMOKING ISN'T SEXY!....TRUST ME.."...

Ok, sapa yang smoking kat sini??....Ampa rasa ampa sexy tak?? Kalau smoking xpakai baju tue boleh la ampa mengaku kata ampa sexy, walaupun badan x sesexy mana kan..haha...opss, bergurau senda ja naa...Hmm, bagi kami la kan, Lelaki or perempuan yang smoking neh xlaa sexy mana pun, mayb depa just nak smoking di sebabkan beberapa perkara...Ok antara jawapan umum yang selalu dapa bagitaw expcially, lelaki la kan:::
Cekidoutt....
Alasan yang selalu sangat kami dgq..

1) Pengaruh kawan...Mula merokok time muda remaja dulu...Pastue terbawak bawak sampai ke tua....haishh bila laa nak berhenti pakcik oii...Ingat laa hidup nie xlama, kadang2 yang muda mati dulu kan..sapa taw..Hanya Allah SWT yg mengetahui sgala galanya..

2) Smoking tue nikmat...Oii, nikmatnya kat mana cek? ce ceghita sikit...nikmat masa tua nanti? nikmat rasa sakit ada laa sayang oitt.....Kalau nak cakap tidoq tue nikmat boleh laa trima lagi kan...huhu

3) Smoking bila tension, borink, mengantok...Aigoo....Kalau lagu tue semua orang kat dunia nie akan smoking kan kalo bagi alasan lagu tu...Ingat orang yg tak smoking neh happy2 ja kan, xpernah ada problem, xpernah rasa borink or mengantok??..

4) Nampak macho sikit bila smoking neh...Boleh buat seni bila hembuih asap tue..boleh buat huruf O o o o...Haigooo....Macho kah? rasanya kalo tak smoking kan, lelaki tue lagi bertambah n berlipat ganda MACHO taw!....n SENI??? what da fish! haha

5) Ada yg cakap depa pun xtaw sebab apa depa smoking....Perasaan tue tak dapat digambarkan dengan kata2....speechless...! hamboihhh pandai depa cakap kan..haishh...

Haa, tue laa antara alasan2 yang pernah kami dgq..actually banyak lagi..Hmm, bagi kami laa, kami tak suka laa bau asap rokok tue, boleh sesak nafas taw....N tak ada faedahnya ampa nak sedut2 asap 2, sedut2 pastue buang plak kan, pastue benda2 kimia masuk lekat abis kat dalam organ dalaman tue...Haishh, kami risau sangat dekat kawan2 kami yang dok smoking...
Kami sayang ampa semua, kalau boleh berhenti laa sebelum jadi apa2 kan.....Kami dah pernah kehilangan orang yg di sygy sbb rokok neh...Tolong laa, sapa yang dok smoking lagi nie, pikiaq2 laa masa depan ampa, and ingatlah orang2 yang sayang kat ampa...Don't make they cry over ur mistake..betoi ka ayat kami nie?hahaha..

Please guyz! Jangan nak berhenti merokok bila nak kawen la apa la, kita tak tau kita nak mati bila kan....Kami harap sangat2 jangan laa beri 1001 alasan sebab musabab kenapa ampa merokok, tapi pikiaq laa sebab musabab kenapa ampa kena berhenti merokok...

Sediakan tong sampah sebelum merokok....kalau ada rokok tue ampa p rebus buat sup bagi vavee makan..Opss...Ok laa, semoga hidup kita di berkati Allah SWT...
 Kami mintak maaf andai kata kami ada tersalah tulis or membuat ampa trasa...
Assalamualaikum...



No comments:

Reply To This Comment

Post a comment