nuffnang

loveable person

Tuesday, 15 November 2011

Unexpected accidents...OhMy..Opppsiii....memalukann aja! haha

Assalamualaikum semua..
Harap2 ampa semua berada dalam keadaan yg sihat walafiat, ceria, riang ria spt kanak2 ribena, n happy sokmo ye.. Haa, entry kali nie pasai huruf 'L' tue.. Nak taw apa dia?? haa, mai nak habaq....Baru2 nie kami dapat lesen 'L'...hooyeahh!!ahahha...'L' ok, not 'L'embuu!!.....huhu....Ok, nak dijadikan cerita, pas dapat lesen 'L' tue, kami kena buat latihan yang  8 jam tue kan...So, keesokan petang nya, kami p laa naek moto scoot icon kami yang comei lote tue, pi ke tempat latihan memandu..Dengan semangat yang membara, kami keluar rumah dgn penuh condifent, eh silap, confident keluar rumah, dgn berbekalkan ayat "Bismillahirahmanirahim" dan ayat kursi, kami pun melangkah kuar rumah dgn tenangnya..Kami pun start laa enjen scoot dgn penuh berhati2 dan berlalu pergi....OK, masa nak kuar simpang rumah kami  tue ada traffic light taw, then kami pun berjaya melintasi jalan besaq tue dgn selamat nyaa.. Pastue kami pun meredah laa jalan raya dgn senang hati, sambil tersenyum riang,..Sambil memotong moto yang bawak mcm cipot dgn perasaan rendah diri, TIBA2......OhMyGucci.

...Tiba2 kan ada kereta hon kami taw!
Haishh bikin gue kaget aja itu kereta..Masa tue dalam hati tiba2 terdetik,
"Hai, kat atas jalan raya pun kau nak ngorat ke,".....Kami pun bawak lagi laju untuk menjauhkan diri daripada kereta tue, then TANPA disedari, tengok2 kereta yang hon kami tue ada kat sebelah kami!!!

Ya Allah....Takot nyaaa makkk!!...Kami still buat macam biasa..Pastue kan, kereta tue membuka tingkapnya, hati kami cakap "Alamak, xkan hang nak baling asid kat aku kot, janganlaahhh"...Pastue pastue kan, orang lelaki yang boleh tahan tak kacaknya, tunjuk kepala kat kami...Aikkkkkkk...Dia nie pasaipa, siap tunjuk kepala pulak kat kami kan......Then kami pun try la pegang kepala kami, punya blur sampai ikut laa apa orang tue cakap kan, kami pegang2 kan, tengok2 kepala kami hanya ada tudung ja, aikkkkk.....rupa2nya kami xpakai HELMET sepanjang perjalanan tue....

Ya Allah!!....Awat jadi lagu neh...Macam mana laa kami boleh lupa nak pakai helmet..Patot laa kepala rasa ringan ja time bawak moto tue..Tudung pun terbang dengan riang ja..haissh...
Muka pun memang blur time tue n perasaan yang brbaur2,  tiba2 kami merasakan semua orang di sekeliling kami tue tengok kami dengan muka penuh berseri-seri, maybe lepas tengok kami ada sticker 'L' so depa xboleh nak kata apa2 la kan...
SENYUM xperlu kata apa2...Kami pun dengan rakusnya membuat u-turn dgn tangkas lagi cepat.....Dengan perasaan yang bergelora dan hati penuh dengan dedebu asap bas kilang, kami pun pulang ke rumah p amik helmet laa..Nak mampos kau xpakai helmet....Kalau Pak Bon tahan sia2 ja kami buat lesen 'L' tue tau..Memang time tue baru cakap 'L' nie Lembuu!..



Akhir kata, sebelum keluar rumah tue baca doa dan tawakal laa supaya semuanya selamat, and hopefully kita terpelihara olehNya...Jangan Blur-blur ok..Kalo blur mai jumpa kami, kita boleh jadi geng! ahaha...tapi blur untuk sementara ja k, xmau blur2 slalu ya....

Hee...SENYUM   TAK  PERLU  KATA APA-APA..... ^____^

No comments:

Reply To This Comment

Post a comment