nuffnang

loveable person

Monday, 7 May 2012

OhMy.............

Assalamualaikum pakcik makcik suma....perghh lama gila xon9 n bukak blog i ni haa...Spiderman pon boleh buat sarang sbb dh brhabuk blog ni ha....Biasa la kan org yg berkerjaya tak da masa nak berblog ni kan..choiiiiiiiiiiiiii....statement xboleh pakai kan...biaq p la haishh janji xkaco tepi kain org..hahah..tiba2 ja kan...Ok2 harinie disebabkan ak cuti, so ak nak mengupdate kan blog ni dgn story mory yg hot gitu....

Hmm, kalo ampa nk tau cuti sem kali ni ak mencari pengalaman baru woo....Ak xpernah buat benda ni seumur hidupku tau...Kalo sebelum ni kan cuti sem keja ak dok umah makan, tidoq, on9, tlg mak tu je la kan, tp kali ni pnya cuti ak kerja wo..ak keja kat shopping complex as a promoters...heee...Nice experience...

First day keja, perghh rasa mcm nk pth kaki kot berdiri bhai...masuk kol 12tghhry blk kol 10mlm...juz imagine if u in my place....OhMy...letih kot...slalu dok tgok jam ja kot..haha..dah la xpernah bekerja kan..slalu dok duduk ja kan, jarang la nak berdiri lama2 ni....balik2 umah krem kaki habaq hg....mmg balik tidoq lena la kan....


Lg 1 msa mula2 kerja 2 xramai lg kwn la kan, besa laa cekk ni kan pemalu...hee...kadang2 kena tnggu org teguq baru cek ckp..tp kdg2 cek la mula dlu..heee...besa laa 2 kan....Lumrah kehidupan..choiiiii...haha

Skrg dah masuk sebulan, so berdiri tu adalah 1 keja yg biasa bg ak..ceh ckp besaq la plak kan..haha...Alhamdulillah kwn pon dh ramai n kebanyakkannya adalah junior ak la kan...muda2 lg...mula2 ak msuk semua igt ak bwu pas spm, 18thn..choii kau...bila tnya then ak pon jwb la 18, tp permanent ak plak pecah tembelang ha, haha, dengki kat mak la 2 kan...dia pon gtau sbnrnya ak pon lg tua drp dia,,,grrr,,haha,,tp xpa laa semua org igt ak muda so ak mmg trasa muda sgt di tmpt keja ak 2..hehhe..tp malangnya ad yg pnggil ak kak..tp xpela, ak redha dgn ketentuanNya..huahuahua...n lg 1 skrg dh xpyh tgok jam, bla tgok jam tgok2 waktu nk blk dh..rsa cepat ja msa brjalan..hee..




So, ak nak bgtau sini, kerja lah sebelum anda dikerjakan..haha...Kerja mencari rezeki yg halal itu adalah 1 ibadah ye kwn2..dgn bekerja ni baru la kita tau betapa susahnya ibu n ayah kita nak mencari rezeki utk anak2 dia..yg kita tau asyik mintak duit kat depa ja kan, bila dah kerja baru ampa tau.....


                                        Gambar sbg promoter...hee.. :P peace yaw...
kbaii....As-salam..


4 comments:

  1. lol. i never work. even cuti pun takkan kerja punya, hihi :p

    btw you work hard k? take care :D

    ReplyDelete
  2. wow, untung lah dapat keje. i never get a chance. huuuu

    ReplyDelete
  3. kerja sebagai satu ibadah ;)

    ReplyDelete