nuffnang

loveable person

Wednesday, 12 June 2013

Alhamdulillah Rezeki....

                                               Assalamualaikum & Happy Wednesday my lovely peeps

Alhamdulillah i'm still alive, still breathing and finally can update new entry....Hmm, rasanya dah lama tak menghapdate entry kan, dah lama tak berjalan jalan ke blog2 yang awesome, dah lama tak merapu rapuan kan...rinduuuuu aihh...hehe.. Setelah lama menghilangkan diri, kini aku kembali...muahahha..poyoo je ayat kan..ahahahha....tu laa aku sepi ada  laa sebab2 yang tak dapat dielakkan, so that's why sepii je...Sepi tak bermaksud aku tak singgah langsung ke blog2 yang selalu tinggal komen dekat blog aku ni..Selalu je stalk korang...hee..cuma kadang2 tak tertinggal komen sebab internet yang sangattt "LAJU"... sobb sobb sob..

Actually, harini taknak laa merapu sangat, sebab hari rabu selalunya entry bergambo kan, tapi harini tetiba aku excited pulak nak menaip ha..tangan dok menari nari je atas keyboard ni... :P 
Ermm, idea banyak, but tak tau pulak macam mana nak luahkan sebab, beberapa hari yang lepas aku telah menerima kabar yang gumbira..for my future.....Alhamdulillah, aku telah menerima keputusan SPA haritue, dan aku berjaya temuduga yang aku hadiri bulan lepas...UNEXPECTED..tu la rezeki namanya..Alhamdulillah Ya Allah.....

Walaupun ramai macam, oittt betoi ka hang ni...Aikk kenapa tukaq kos pulak, dulu bukan hang amik CS ka macam mana boleh terlepas bahagian ni pulak kan...Macam2 la kan feedback yang aku dapat, but kebanyakannya mengucapkan tahniah dan mendoakan yang terbaik buat diriku..aicehh...terima kasih sangat3..

Kadang-kadang benda yang kita nak tu tak dapat, dan kadang-kadang benda yang kita tak dapat tu la yang kita dapat kan..haa faham dak?haha..Ok, FYI, aku merupakan fresh graduated Dip Sains Komputer dekat UiTM Merbok...Aku tak berapa minat kos ni, tapi tu laa kan dah dapat just go on..Aku ni kalau buat something aku akan pastikan benda tu aku buat sampai habis....Kos ni telah di apply oleh kak ngah aku, time tu aku dekat German, so aku mintak tolong kak ngah aku apply kos sains, semua kos sains, then kak ngah aku pun masukkan sekali sains komputer..Dalam banyak2 sains tu aku dapat sains komputer...ahakss..So, balik2 Malaysia, terus sambung kos tu..

Alhamdulillah, finally aku berjaya menghabiskan pengajian aku dalam kos tu...So, macam mana boleh dapat SPA kan? Ok, aku ada apply SPA ni time aku sem 3, aku apply saja2 je la...Aku pernah pegi interview yang pertama tu...First interview aku tak dapat sebab aku cakap time tu aku tengah study, so diorang tak prefer laa student yg tengah study...Hmm, then surat tawaran temuduga datang lagi time aku dah abis dip, so ayah aku excited sangat suruh aku p interview..haha.So, aku pun pegi je lah kan..Mana tau ada rezeki...Finally, berkat doa ibu ayah, family, bon2 dan semua, alhamdulillah aku berjaya temuduga tu...dan InShaaAllah, bulan 7 ni aku akan memulakan hidup aku sebagai pelajar perubatan..

Jangan takut untuk melakukan perubahan..Walaupun aku dah menyimpang jauh daripada kos yang aku ambil dulu, tapi aku tak menyesal kalau aku tak sambung degree dalam kos tu sebab kalau aku ambil degree kos tu pun belum tentu aku ada kerja nanti, dan aku tak nampak hala tuju aku lagi dalam bidang komputer ni....Maybe sebab aku tak minat sama kot kan...Kalau SPA ni, lepas belajar gan diorang, then habis belajar terus masuk kerja...dan yang penting time belajar tu dapat elaun tau u'ollss...hahhahaaha :P hee..
takdela, yang tu tak penting sangat, kalau dapat tu adalah bonus kann, so yang penting, pedulikan apa yang orang cakap, yang penting benda tu kita buat untuk masa depan yang cerah, dan in shaa Allah, aku ingin berjaya seperti kakak2 dan abang aku.. Pray for me.. ^_______^

Alamak, terlebih taip pulak kali ni..hee...Mintak maaf ye...Terima kasih kepada bloggers2 yang setia memberi komen dekat blog aku yang tak seberapa ni...Akan dibalas komen2 anda, dan saya amat menghargainya sangat3! Thank Q so much! I love u all! ahakksss


PS~ Don't be afraid of change, you may lose something good, but you'll gain something even better

                                                  Thank Q for reading my lovely peeps~
                                                                      As-salam.

40 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. congrats dear.. apply SPA tp xdpt news lg..hehe
    rezeki awk tu.. alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thx dear... ^___^ in shaa Allah, ada rezeki awk nnt... ;)

      Delete
  3. tahniah kamu !!! all the best ok !! :D happy for uu too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis Namee ^______^ muahhhhhhxxoxox!

      Delete
  4. Tahniah, kak! :) SPA nie bagus sebab dah confirm dapat kerja. Kalau sambung degree pun tapi tak minat dengan kos yang kita belajar, susah jugak kan? Allah tahu apa yang terbaik untuk diri kita. :)

    P/S: Dulu Arol dapat DSK jugak kat UTM tapi tolak tawaran. Alhamdulillah, tak menyesal. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Arol...tu la kan...Rezeki Allah bagi, xkan nk tolak plak kan, tambah2 bnda yang kita minat.. :) Alhamdulillah...

      Delete
  5. Tahiah dik...rezeki betol tu...suka2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cik akak sayang ^________^

      Delete
  6. WAhhh tahinah dik Anie...bagus tuu..hmm betol, tak semestinya kita kena teruskan apa yg dh kita belajar..pilih mana yg terbaik utk masa depan...do the best ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih akak Jhaa syg! ^______^ yep betul tu..in shaa Allah..doakan dik ye... :)

      Delete
  7. tahniah kak!! wahhhhhh..... kerja dengan kerajaan tu.. wahhh hebat2!

    ReplyDelete
  8. slm kenal.. tahniah.. slalunye klu interview gomen nie klu 1 st time dpt interview, pastu dpt lg 2nd time.. x lame ader rezki la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal dear..tu laa..finally, alhamdulillah berjaya.. ^______^

      Delete
  9. tahniah kakak syg..semoga berjaya selalu :)

    ReplyDelete
  10. haritu iha sempat klik like kat status fb akak tapi tak sempat nak komen sbb line LAJU jugak.. hahaha.. congrats sis! im happy for u lah :D kira lepas ni akak jadi medic student la ek? hope akak tak stress tau.. nanti iha bagi tips2 ek.. lebiu too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...LAJU sangatt kann..hehheehe...Terima kasih ihaa sygg..ok akak tunggu tips dari iha ye ^________^

      Delete
  11. tahniah... do the best in whatever it may takes you to success.. bak kata pepatah musuh jangan dicari rezeki jgn ditolak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis PPP ^_________^ betul3 setuju dgn pepatah itu..heee

      Delete
  12. congrat dear....semoga berjaya

    http://sheda-ucu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah .. segala puji bagi Allh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillahh....thank Q dear ^________^

      Delete
  14. syukur alhamdulillah...tahniah dik!!!
    mmg rezeki awk. bkn senang nk dpt tau.
    all the best ye dik!!! i'm happy for u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih kak syggg ^__________^ doakan dik ye.. :)

      Delete
  15. tahniah akk..:D betnya ak dah dpt ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dik Lyeen sygg... ^_______^

      Delete
  16. wah wahh!! best nya ~ nt sakit boleh jmpa akk :) psstt! mai pun student medical :p

    ReplyDelete
  17. thats true..jangan takut melakukan perubahan..gud luck sis..semoga berjaya..btw lama tak blogwalking sini..habis final baru sempat..hehe..

    ReplyDelete
  18. congrats and all the best dear

    ReplyDelete
  19. assalam.. jemput join contest pertama saya untuk memeriahkan lagi. http://wannurrr.blogspot.com/2013/11/contest-im-diva.html :)

    ReplyDelete
  20. tahniah sis

    JOM SINGGAH..TERDAPAT PELBAGAI INFO MENARIK TENTANG KESIHATAN,KECANTIKAN SERTA BANYAK LAGI..

    http://suppl3m3nt4u.wix.com/suppl3m3nt4u

    ReplyDelete